Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fehér Miklós emléktorna tizedszer - videó

A győri szabadhegyi iskolában hétvégén már tizedik alkalommal rendezték meg a Fehér Miklós-emléktornát.
Az egykori győri válogatott labdarúgót 2004-ben Portugáliában érte tragédia. Volt iskolája azóta emlékezik rá – minden évben – a róla elnevezett utánpótlástornával.

Bár a győri szabadhegyi iskolában szombaton pályára lépett 7–8 éves gyerekek még nem is éltek Fehér Miklós tragédiájakor, valószínű, nem volt köztük olyan, aki ne hallott volna az egykori győri labdarúgóról.„Ezért is jó, hogy van ez a torna. Így nem csak a mi iskolánk tanulói tudják majd, hogy ki is volt Fehér Miklós – kezdte Wöller László, az általános iskola igazgatója. – Intézményünkben a gyerekeink mindennap megnézhetik a róla szóló cikkeket, relikviákat, de évente legalább egyszer más iskolák tanulói is »találkozhatnak« így vele."

Főképp, hogy a szokásoknak megfelelően a torna előtt és közben egy Miklósról készült film forog ilyenkor az iskola színháztermében.

A győztesek
A győztesek


A megnyitón az intézmény és a város vezetőin kívül a Győri ETO is képviseltette magát. A zöld-fehérektől Klement István utánpótlás-igazgató, Horváth Zsolt akadémiaigazgató, valamint Horváth Tamás és Szabó Ottó edzők voltak ott a nyitóceremónián. Utóbbi nagyon jól ismerte Fehér Miklóst.

„Még az ifjúsági csapatban futballozott, amikor az edzője lehettem. Minden kollégámnak ilyen játékost kívánok. Emberileg és szakmailag is kitűnt a társai közül, nem véletlen, hogy külföldön kötött ki. Még mindig felfoghatatlan, ami vele történt, s hogy nincs már közöttünk. Örülök, hogy sokan, köztük volt iskolája is őrzi az emlékét – mondta a győriek korábbi kiváló játékosa.

A tornán nyolc győri, illetve városkörnyéki általános iskola csapata vett részt, ezúttal is Cs. Kovács László, Fehér Miklós egykori nevelőedzője, utánpótlás-szakember, a Szabadhegyi Közoktatási Központ volt testnevelő tanára vezényletével.

A tornát az Arany János-iskola (testnevelő: Csollányi Péter) csapata nyerte meg, megelőzve a Petőfi- és a Fekete István-iskola legjobbjait. A gólkirály Nyári Rikárdó (Fekete), míg a legjobb mezőnyjátékos Németh Norbert (Arany) lett. Kapusként ketten, Nagy Zoltán (Petőfi) és Hiba Marcell (Arany) kapott különdíjat. A csapatok legjobbjai Hiba Bence, Milus Gergő, Kovács Balázs, Kamara Noel, Reizer Bence, Teidl Zoltán és Simon Csaba voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétika - Győri aranyérem a mezei ob-n

A Bercsényi DSE atlétáinak eredményei közül kiemelkedik Kószás Krisztáé, aki egyéniben és csapatban… Tovább olvasom