Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Fehér Miklós-ügy: cáfol a WADA elnöke

Labdarúgás - Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke cáfolta, hogy név szerint a dopping lehetséges áldozatai közé sorolta volna a 2004 januárjában elhunyt Fehér Miklóst is.
A cáfolatot az a levél tartalmazza, amelyet a WADA főigazgatója juttatott el Aján Tamásnak, aki a WADA vezető testületének tagjaként kért állásfoglalást Dick Poundtól Fehér Miklós ügyében. Az előzmény a Heti Válasz című hetilap november eleji cikke, amelyben a WADA kanadai vezetőjének nyilatkozataként idézik a következőt: „Mi az áldozatok között tüntetjük fel az önök 23 éves focistáját, Fehér Miklóst is."

"Nem említettem a sportoló nevét az interjúban. Abban általánosságban hangsúlyoztam, hogy milyen veszélyes a dopping a sportolók egészségére."
„Válaszul egy nemrégiben a magyar médiában megjelent, az elnökkel készített interjúval kapcsolatban, mely félrevezetően sugallja, hogy szerinte egy magyar futballjátékos halálát doppingolás okozta, a WADA elnöke a következőket reagálta: »Ezek a vádak teljes mértékben megalapozatlanok. Nem említettem a sportoló nevét az interjúban. Abban általánosságban hangsúlyoztam, hogy milyen veszélyes a dopping a sportolók egészségére. Ennek a sportolónak a neve egy pár évvel ezelőtt megjelent könyvemben szerepel olyan sportolók nevei között, akik fiatalon elhunytak. Azonban a könyvben sincsen semmilyen bizonyítékra utaló állítás, mely alátámasztaná, hogy a sportoló halálát doppingolás okozta. A halálát kifejezetten szívelégtelenség okozta. A nyilatkozatom bármilyen más fényben való feltüntetése szándékos félrevezetés«"
– olvasható a WADA-vezető válaszlevelében.

A Heti Válasz internetes oldalán közölte azt a listát, amely szerinte Poundnak a Dopping belülről (Inside dope) című könyvében szerepel azokról a sportolókról, akik szívrohamban haltak meg verseny vagy mérkőzés közben, esetleg nem sokkal pályafutásuk befejezését követően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várhidi szerint az egyik meccset nyerni kell

Labdarúgás - Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint a magyar válogatottnak egy mérkőzést meg kell… Tovább olvasom