Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Fehér Miklós-emléktorna negyedszer

Labdarúgás - A hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg a Fehér Miklós-emléktornát a győri Szabadhegyi Közoktatási Központban, amely 2004-ben a patinás, tizenhat éves múlttal rendelkező úgynevezett Palánta-kupát váltotta fel.
Közel két évtizedes múltra tekinthet vissza az az utánpótlástorna, amelyet évről évre megrendeznek a győri Szabadhegyi Közoktatási Központban. Az úgynevezett Palánta-kupán korábban az intézmény tanulójaként a tragikus sorsú Fehér Miklós, később többek közt az ETO, a Porto és a Benfica labdarúgója is pályára lépett.

A hét- és nyolcesztendős gyerekek – összesen nyolc csapat – ezúttal is hihetetlenül lelkes futballal és gólokkal emlékeztek a volt győri csatárra.
Cs. Kovács László, Fehér Miklós egykori nevelőedzője, utánpótlás-szakember, a Szabadhegyi Közoktatási Központ testnevelő tanára: „Sok a tehetséges gyerek ezen a tornán is, s már ennyi idősen tudatos futballt játszanak. Remélhetőleg lesz közöttük olyan, mint Miklós volt. Nemrég Németországban jártam, tanulmányoztam az ottani utánpótlást. A legnagyobb különbség mihozzánk képest, hogy nem mindenhol bentlakásos módszerrel nevelik a gyerekeket, mint nálunk, manapság az akadémiák a divatosak. Érdekesség, hogy például a franciáknál mi korábban, már óvodáskorban elkezdjük az oktatást, s ott a körülmények sem jobbak, mint idehaza."

A gyerekek ezúttal is lelkes futballal emlékeztek. Fotó: H. Baranyai Edina

Módos Dezső iskolaigazgató: „Miklós szerénysége, tehetsége, sportemberi kvalitásai példaként állíthatók a sportot szerető ifjúság elé. Az ő emlékének tisztelgünk azzal, hogy az a teremtorna, amelyen gyerekként egykor ő is szerepelt, a nevét viseli. A sport együttműködésre is nevel, a mai világban erre is óriási szükség van. Mindig is kihangsúlyoztuk, hogy ezeken az emléktornákon nincs helye vitának, veszekedésnek, amit a gyerekek be is tartanak."

Fehér Miklós szüleinek köszönhetően a torna gólkirályát ezúttal is meglepték egy eredeti Benfica-labdával.

A Fehér Miklós-emléktorna végeredménye: 1. Petőfi-iskola (Győr-Ménfőcsanak), 2. Széchenyi-iskola (Kapuvár), 3. Pilinszky-iskola (Nyúl). A torna legjobb kapusa Szilasi Bálint (Nyúl), a gólkirálya Zimonyi Dániel (Győr-Ménfőcsanak), a legjobb játékosa Lukácsi Milán (Kapuvár) lett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerűbbek lehetnek az amatőr bokszolók

Ökölvívás - A közelmúltban több jelentősebb változást hozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA).… Tovább olvasom