Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Fehér Miklós-emlékgála: sztárfellépők a parketten

Nemes célt szolgál a szerdai torna, hiszen a bevételen az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány és a Fehér Miklós Alapítvány osztozik.
Fehér Miklós-emlékgálát rendeznek jótékony céllal a két ünnep között, december 28-án 14.30 órától Győrben, a Magvassy-sportcsarnokban. A tornán négy csapat – a házigazda Győri ETO FC mellett három fővárosi együttes, az Újpest, az MTK és a Ferencváros – legendái mérik össze erejüket.

Nemes célt szolgál a szerdai torna, hiszen a bevételen az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány és a Fehér Miklós Alapítvány osztozik. A belépés ugyan ingyenes, de a bejáratnál elhelyezett urnákba mindenki elhelyezheti az erre a célra szánt adományait.

Peczár László tíz éve elnöke az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak. Idén februárban rendezték jótékonysági futballtornájukat az ETO FC, az FTC, az Újpest és az MTK öregfiúkcsapatának részvételével. Ennek folytatása az immár közösen szervezett rangos esemény, mely az elkövetkezendő években mindig karácsony és szilveszter között lesz.
„Már korábban is elmondtam: megtisztelőnek tartjuk, hogy Fehér Miklós családja mellénk állt, s támogatja a kezdeményezésünket. Úgy gondoljuk, ha a befolyt pénzből csak pár koraszülött kisgyermek életét sikerül megmenteni, már megéri" – fogalmazott Peczár László, aki sikeres, hangulatos, Fehér Miklós személyiségéhez, pályafutásához méltó színvonalú gálában reménykedik.

Idősebb Fehér Miklós, a néhai klasszis édesapja is izgatottan várja a rendezvényt: „Ez az első alkalom, hogy ilyen formában, a két alapítvány összefogásában emlékeznek a fiamról. Bízom benne, hogy azok a nevek, akiket a pályára lépő csapatok beharangoztak, elegendőnek bizonyulnak a fiam emlékén túl ahhoz, hogy megteljenek a lelátók, s jó hangulatban egy kicsit visszacsempésszük a magyar foci régi varázsát. Úgy gondolom, a négy csapat játékoskeretében olyanok kapnak lehetőséget, akik letették már a névjegyüket a labdarúgásban."

A gála fővédnöke Bolla Péter, a győri polgármesteri hivatal kabinetfőnöke: „Fehér Miklós a szemem előtt nőtt fel, vált fiatal tehetségből igazi profi futballistává. Tehetsége, munkabírása és sportemberi képességei előtt az egész világ fejet hajtott, mindeközben megőrizte szerénységét, kedvességét, igazi példaképe volt a gyerekeknek. Példakép ma is, akinek emlékét örökre megőrizzük a szívünkben. A gála, amely az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány sikeres és eredményes működéséhez járul hozzá – Miki nevéhez méltóan –, nemes célt szolgál. Kívánom, hogy a szervezők tevékenységét a jövőben is az önzetlen segítségnyújtás és Fehér Miklós személyének méltó képviselete jellemezze. A tornához sok sikert, a résztvevőknek tisztességes játékot, a vendégeknek pedig kellemes kikapcsolódást kívánok."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez történt 2011-ben a sportvilágban II.

Bundabotrányok, sikerek, búcsúk, győzelmek 2011-ben a megyei sportban. Tovább olvasom