Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Fehér mezétől Lévai trikójáig

Vörös István Győrben egy presszót üzemeltet, emellett egyébként a Győri Dózsa kapusa.

Kattintson a képre >>
Vörös István Győrben egy presszót üzemeltet, ahol egyéb relikviák mellett egy falat rendezett be Fehér Miklós emlékére. Egyébként napjainkban a Győri Dózsa kapusa.

Az újvárosi presszó bérlője le sem tagadhatná, hogy a sport és a labdarúgás szerelmese. A falakon a focival kapcsolatos fotók, kivágott újságcikkek, mezek, sálak sorakoznak. A plafonról több száz csapatzászló lóg, mind megannyi emlék, érdekesség. Meglepő, de még egy zöld ETO-rendezői mellény is található a „kiállított" relikviák között.

„Az egyik vendég hozta" – magyarázza a „Mazsi" becenévre hallgató Vörös István, a borozó üzemeltetője, aki egyébiránt labdarúgókapus is. A harmincéves futballista megfordult a magyar serdülő- és ifiválogatottban is. Felnőttként csak a gyirmóti csapattal szerzett öt bajnoki aranyérmet.
„Itt Újvárosban, a Dózsában kezdtem a labdarúgást, s most ide is tértem vissza. Közel van a pályához ez a presszó, amit menyasszonyommal együtt vezetünk."

A belső helyiség talán legfrekventáltabb helyén a tragikus sorsú Fehér Miklós meze fogadja a betérőket. Rajta fekete szalag, mellette nevével egy márványtábla, újságcikkek Mikiről.

„Miki szülei itt laknak a közelben, édesapját mint vendéget ismertem meg. Tudta, hogy focizom, gyakran beszélt Mikiről, sőt, együtt is eljöttek ide. Akkor hozta Miki magával és ajándékozta nekem ezt a mezt, amit azóta is nagy becsben tartok."

Vörös István a tragédia után engedélyt kért és kapott Miklós szüleitől, hogy kialakítson egy emlékfalat, ismerőse még egy márványtáblát is „faragott". Véletlenül sem szeretné azonban, ha azt hinnék, üzleti érdekek miatt cselekedett, ő így szeretne emlékezni az egykori győri válogatott futballistára.

„Sokan, akik hallottak róla, csak ezért jönnek hozzánk. Nagyszentjánoson focizik egy portugál játékos, ő is ellátogatott ide. Volt olyan látogató, aki annyira megrendült, hogy elsírta magát."

Fehér mezével csaknem szemben két igencsak viseltes bokszkesztyű, színes újságkivágások és egy piros válogatott-trikó hirdetik: a vendéglőben a foci mellett az ökölvívás is a kedvencek közé tartozik.
„Ez Lévai István dedikált trikója és kesztyűje, amelyben bronzérmet szerzett a moszkvai olimpián – mutatja büszkén a kapus. – Az egykori kiváló bokszoló édesanyjától béreljük a helyiséget, innen a kapcsolat. Pisti gyakran a vendégünk és érdekesség, hogy nemcsak ő, de most már tanítványa, a kisvilágbajnok Kovács Attila is rendszeresen megfordul itt. Magam is szurkolója, rajongója vagyok, amikor csak tehetem, személyesen is elmegyek megnézni a mérkőzéseit."
Vörös István emlékfalat állított Fehér Miklós tiszteletére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy mérfölddel hosszabb volt a chicagói maraton

Minden maratoni verseny különleges fizikai és mentális felkészültséget követel a futóktól, s mint… Tovább olvasom