Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Fehér emlékének adóztak

Ezúttal Fehér Miklós-emléktorna elnevezéssel rendezték meg a hagyományos Palánta-kupa győri utánpótlás teremlabdarúgó-tornát.

Tíz csapat közül a hazai iskola tanulói szerezték meg a kupagyőzelmet. Több neves lab darúgó, egykori diák vett részt a díjátadáson. A győri Szabadhegyi Közokta tási Központban, tizenötödik alka lommal rendeztek teremlabdarú gó-tornát a futballt szerető elsős és másodikos kisiskolások számára.

Ezúttal azonban nem Palánta-kupa, hanem Fehér Miklós-emlék torna volt a viadal elnevezése. Az év elején elhunyt egykori kiváló győri játékos ugyanis a szabadhe gyi iskola diákja volt, itt ismerke dett meg a sportág alapjaival.

„Összesen csaknem harminc mérkőzésen léptek pályára a gyere kek. Azt hiszem, a tragikus események után nem is lehet kérdés, miért kereszteltük át a versenyt" – mondta Cs. Kovács László testnevelő tanár, a rendezvény szervezője, Fehér Miklós nevelőedzője.

A torna közben az érdeklődők kivetítőn követhették nyomon az egykori diák klubcsapataiban, illetve válogatottban szerzett góljait, remek megmozdulásait.

Farkas Balázs – jelenleg az Újpest labdarúgója –, egykori osztály- és játékostárs is ott ült a nézők között: „Természetes, hogy eljöttem erre a tornára. Mikivel többször is meg hívott vendégek voltunk itt koráb ban.

Biztos vagyok benne, hogy Cs. Kovács Laci bácsi – amíg csak tudja – megszervezi ezt az emléktornát." A főszereplők, maguk a gyere kek remekül érezték magukat. A Schillinger testvérpár, Dani és Ri csi a Fekete István-iskolából ér keztek.

Szinte egyszerre válaszol tak igennel arra a kérdésre, hogy tudják-e, ki volt Fehér Miklós. Elmondták: szeretnének legalább olyan jó játékossá válni. Egyéb ként pedig a brazil Ronaldinho a kedvencük. Nagy Dávid, a Győr–97-es csapat tagja is moso lyogva említette: rendkívül jól érezte magát a tornán, örül, hogy itt lehetett társaival, bár szerettek volna az első három közé kerülni, ami nem sikerült.

Az eredményhirdetésen újabb élménnyel gazdagodhattak az ifjú sportpalánták, ugyanis a díját- adók közt szerepelt Farkas Balá zson kívül a volt válogatott Herczeg Miklós és az ETO korábbi kapusa, Sebők Zsolt, valamint Kopp András kapus is. Érdekesség, hogy Fehér Miklóshoz hasonlóan valamikor ők is az iskola diákjai voltak.

A Fehér Miklós utánpótlás teremlabdarúgó-torna végeredménye:
1. Szabadhegyi Közoktatási Központ,
2. Kölcsey Ferenc Álta lános Iskola,
3. Radnóti Miklós Általános Iskola.

A torna gólkirálya Deák Bence (Kölcsey), legjobb kapusa Nagy Bonifác (Péterfy), míg legjobb mezőnyjátékosa Jász Dominik (Radnóti) lett. Minden résztvevőnek nagy élményt jelentett a torna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytállt a Foton

Tovább olvasom