Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

FC Sopron: László Csaba nem kell!

Az FC Sopron kisebbségi tulajdonosok nem szeretnék László Csabát a csapat élén látni, ám ebben a többségi tulajdonos dönt.

László Csaba
Egy elegáns fővárosi szálloda 7. emeleti helyisége, az európai cselgáncsszövetség irodája volt a keddi, a soproni labdarúgás jövője és jelene szempontjából döntő fontosságúnak tűnő tulajdonosi taggyűlés helyszíne kedden kora délután.

Nem csak a jövő a tét

Mint ismeretes, az FC Sopron olaszországi edzőtáborának első napjaiban két szakvezető is – Selymes Tibor, majd a helyére kinevezett Nagy Tamás – hazautazott. Egy héten át gyakorlatilag hivatalos szakmai vezető nélkül készült a gárda, amelyből ráadásul különböző okokból meghatározó labdarúgók is távoztak.

A taggyűlés összehívását még ezen események hatására kérte az önkormányzat, ám hétfőn újabb – nyugodtan mondhatjuk – drámai fejlemény következett be: a többségi tulajdonosos Máriusz Vízer a soproni szurkolók körében a tavaly májusi Magyar Kupa-döntő óta finoman fogalmazva nem kifejezetten kedvelt, volt Fradi-edzőt, László Csabát nevezte ki a csapat szakvezetőjének.

Sportigazgató nyártól?

A megbeszélésen a többségi tulajdonos mellett ott volt Kránitz László, a tulajdonos önkormányzat képviselője a futball kft.-ben, Kalmár István sportért felelős alpolgármester, Hegyi Ferenc önkormányzati képviselő, az MSZP frakciójának vezetője, dr. Cserich Zsolt, az FC Sopron utánpótlás-egyesületének elnöke, valamint Gőbl Gábor, a futballklub ügyvezetője. A két és fél órás megbeszélés végén közleményt adtak ki a taggyűlés résztvevői. Ebben a következők álltak: „A soproni önkormányzat kérésére összehívott taggyűlésen a felek áttekintették az elmúlt hetek történéseit. A kisebbségi tulajdonosok tájékoztatták Máriusz Vízert arról, hogy számukra és a város sportszerető közvéleménye számára László Csaba személye, a szakember tavalyi Magyar Kupa-döntőn tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt nem megfelelő az FC Sopron szakvezetői posztjára.

Az önkormányzat mindenképpen szükségesnek tartja, hogy a csapat olaszországi edzőtáborából múlt héten eltávozott labdarúgók helyzetét a klub többségi tulajdonosa vizsgálja felül. A kisebbségi tulajdonosok a hasonló helyzetek elkerülése érdekében felhívják a figyelmet a társasági szerződés megfelelő gyakorlati működésére. A klub sikeresebb működésének érdekében közösen arról döntöttek, hogy a sportszakmai munkát a jövő szezontól kezdődően egy szakmailag elismert sportigazgató kezébe kívánják adni. Az FC Sopron tulajdonosai kérik a klub szurkolóit és szimpatizánsait, hogy továbbra is támogassák az egyesületet."

Bizonytalan Bagolyék sorsa

Bár a taggyűlés előtt találgatások szintjén többféle verzió forgott közszájon, a megbeszélés után sokkal okosabbak nem lehetnek a szurkolók. Ami a közleményből egyértelműen kiderül, a kisebbségi tulajdonosok nem szeretnék László Csabát a csapat élén látni, ám ebben a kérdésben is a többségi tulajdonosnak kell döntenie.
Továbbra is kérdéses az edzőtáborból hazatért és azóta többek között az előző években a soproni csapatot kupagyőzelemig vezető Pintér Attila irányította Vasassal hírbe hozott négy játékos, Bagoly Gábor, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András sorsa. Ami biztos, a soproni szurkolók tavasszal is szívesen látnák őket az együttesben...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömjátékkal

Az első percekben felváltva potyogtak a kosarak. A negyedik perctől rendezték védekezésüket a mieink… Tovább olvasom