Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

FC Sopron: hazai premier a kupagyőztes ellen

Vasárnap a Magyar Kupa győztese, a Budapesti Honvéd ellen mutatkozik be hazai közönség előtt az FC Sopron csapata a 2007/2008-as évadban. Bizonyos fokig amolyan „nosztalgia-rangadóként" is felfogható az összecsapás, hiszen a Honvédnál nem kevesebb, mint négy, korábban Sopronban futballozó játékos szerepel.
A kispesti játékosok közül különböző időszakokban Vincze Gábor, Bárányos Zsolt, Tóth Mihály, Ivancsics Gellért és a kölcsönben a Honvédban futballozó Magasföldi József is játszott a hűség városá- ban.  Ráadásul a kispesti szakvezetők, Supka Attila és Vass László is dolgoztak korábban Sopronban, a hazai pályán debütáló soproniak szakvezetőjének, Détári Lajosnak a neve pedig egykoron a Honvéddal forrt össze.

„Nekem belül azért más ez a mérkőzés, mint a többi, hiszen az ember nem feledheti, ahol annak idején hosszú éveket töltött. Most azonban a történet nem rólam szól, hanem a csapatról, a srácokról, s nekik nem  lehet más a céljuk, mint a győzelem kiharcolása, a három pont megszerzése a hazai közönség előtt."

Azzal kapcsolatban, hogy eltiltása miatt nem a kispadról dirigálhat, a következőket mondta Détári:
„Nem hiszem, hogy ennek túl nagy jelentősége lenne. Egész héten a Honvéd ellen készültünk, felhívtuk a játékosok figyelmét, kik az ellenfél legveszélyesebb játékosai, mit játszanak s milyen pontrúgás-variációik vannak. Nagyon erős kerettel rendelkező, jó csapat lesz az ellenfelünk, de ugyanúgy, ahogy a Kaposvár, most a Honvéd játékából is úgy érzem, sikerült jól felkészülni. Bízom az elvégzett munkában, a srácokban, és nagyon remélem, hogy itthon tudjuk tartani a három bajnoki pontot."
Zana Norbert éppen a kupagyőztes Honvédtól érkezett Sopronba.
„Tény, hogy hét szép évet töltöttem a Honvédnál. Most azonban a soproni csapat sikeréért kell mindent megtennem, s ezt, ha lehetőséget kapok, ugyanúgy megpróbálom vasárnap a Honvéd ellen, mint más mérkőzéseken, a többi riválissal szemben."

Nemcsak a csapat, a felújított „centerpálya" is vizsgázik vasárnap. Horváth Péter létesítményvezető a következőket mondta a közelmúltban elvégzett munkálatokról:

„Kibővítettük a játékteret, amely az eddiginél 370 centivel hosszabb és 90 centivel szélesebb lett. Sok helyen gyeptégláztuk a pályát, s a szakmai stáb ebben végig partner volt, a gárda a minőségében jelentősen feljavult edzőpályán készült. Emellett új kerítéseket, támfalakat húztunk fel, s új mentőbejáratot létesítettünk. Jelentős előrelépés történt a városi stadion befedése terén is, elkészült ugyanis a kivitelezési terv és a 2008/2009-es szezonban a licenc kiadásának feltétele lesz, hogy a stadion egyharmad része fedett legyen."

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tour de France: Rasmussent kizárták

Kerékpár - Csapata doppinggyanú miatt visszarendelte a versenytől az éllovast, aki az olimpián sem… Tovább olvasom