Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

FC Sopron–Siófok 0–0

Labdarúgás - A kiesési rangadón mindkét együttes roppant idegesen kezdett, a kapuk nem forogtak veszélyben, a két 16-os között folyt a sok hibával tarkított játék.

Sopron, Soproni Liga-mérkőzés, 1500 néző. V.: Szabó Zs. (Kispál, Deutsch).

Sopron: Takács – Deffo, Farkas, Fehér, Károlyi – Sifter, Györök (Birtalan, 46.), Dancs, Zana (Csikós, 59.) –Aquino (Pintér, 16.), Belic. Edzők: Vincenzo Cosco, Végh Tibor.

Siófok: Hegedűs – Ambrus (Melczer, 84.), Kuttor, Forgács, László – Eugene, Homonyik (Csopaki, 77.), Nagy L., Kanta Sz. – Fülöp Z., Kozmor (Gajda, 88.). Edző: Tornyi Barnabás

Gsz.:

Sárga lap: Fehér (9.), Belics (11., 58.), Györök (31.), Pintér (35.), Deffo (85.), ill. Homonyik (31.), Nagy L. (49.), Ambrus (50.), Fülöp (62.).

Piros lap: Belic (58.).

Fehér és Kuttor. Fotó: Németh Péter.


Pintér Zoltán, a hazaiak csapatkapitánya ugyan vállalta a játékot, ám a szakvezetés csak a kispadra jelölte a közelmúltban bokasérüléssel bajlódó csupaszív labdarúgót. A kiesési rangadón mindkét együttes roppant idegesen kezdett, a kapuk nem forogtak veszélyben, a két 16-os között folyt a sok hibával tarkított játék.

Aztán negyedóra elteltével Pintér Zoltán pályára lépett, mivel Aquino vélhetően meghúzódott. A váltás után Zana került előre Belic párjaként a csatársorba. A váltás nem hozott változást a játékban. Tovább tartott a két fél elképzelés nélküli, lassú, körülményes és sok sok hibával tarkított, a két 16-os közötti gurigázása.

A szurkolókból némi érzelmet csupán a – gyakorlatilag minden második soproni szabálytalanságot sárga lappal honoráló – Szabó Zsolt játékvezető ténykedése váltott ki.

A félidő hajrájában beszorította a siófokiakat a Sopron, ám mivel minden akciót középen erőltettek a hazaiak, ritkán próbálkoztak a széleken, átlövésekkel pedig húsz, huszonöt méterről egyáltalán nem, így helyzet nélkül telt el az első játékrész.

A második félidő elejét nagyon „megnyomta" a soproni csapat, mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, előbb Zana, aztán Belic előtt nyílt lehetőség. Előbbi kapkodva gyakorlatilag a kapus kezébe emelt, utóbbit pedig bár ígéretesen lépett ki, a lövés előtt beérték és szerelték a védők.
Jó fél órával a lefújás előtt az 59. percben emberhátrányba került a Sopron. Egy hosszan előrevágott labdára Hegedűs kapus és Belic rajtolt. Előbbi megszerezte, utóbbi pedig a labdáért mozdulva ütközött a vendégek kapusával. Szabó játékvezető ezek után felmutatta a sárga lapot a soproni csatárnak, aki – mivel egy ilyen színűt már kapott Belic – a kiállítás sorsára jutott.

A létszámfölénybe kerülő Siófok nem igazán erőltette a támadásokat, de érthetően a Sopront megzavarta a kiállítás. Jó tízpercnyi „állóháború" után a 69. percben egy ügyes Pintér–Dancs kényszerítő után utóbbi remek átadásával a középről előretörő Sifter került helyzetbe, aki azonban ballal csúnyán a kapu fölé vágta a labdát.

A 73. percben Birtalan gurított vissza balról a második hullámban előretörő Pintérhez, aki huszonöt méterről remek lövést eresztett meg a siófoki kapura, Hegedűs remek vetődéssel szögletre tolta a jobb felső sarokra tartó labdát.

A hajrában az emberelőnybe lévő Siófok is rájött, hogy lehet keresnivalója és akár mindhárom pontot elviheti Sopronból. A 76. percben Fülöp játszotta magát tisztára, ám keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt, majd az előretörő Kuttor előtt adódott lehetőség, de tizenöt méteres lövését villámgyors vetődéssel hárította Takács.
Összességében egy kritikán aluli első és valamivel élénkebb második félidő után igazságos, ám egyik csapatnak sem jó döntetlen született.

Végh Tibor: – Tíz emberrel már csak a lelkesedés vitte előre a csapatot, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, amelyen nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani, így az eredmény reális.

Tornyi Barnabás: – Hiányérzetem van, bár nem érdemeltünk győzelmet. Tudunk jobban is futballozni annál, ahogy szünet után játszottunk. Az eredmény hűen tükrözi a látottakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC–Újpest 4–2 (1–1)

Labdarúgás - Főképp a több száz újpesti szurkolónak köszönhetően, remek hangulatban kezdődött a… Tovább olvasom