Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fantasztikus szereplés

A magyar válogatott 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett a csehországi Racicében rendezett EB-n.

A Győri Vízi- sport SE kajakosai közül Benkő Zoltán és Kammerer Zoltán egy első és egy második, Kadler Viktor pedig egy harmadik helyezést ért el.

Fantasztikusan szerepeltek a magyarok a Csehországban rendezett Európa-bajnokságon: a tíz arany- és a négy-négy ezüst-, valamint bronzérem mindenképpen biztató a hat hét múlva esedékes szegedi világbajnokság előtt. Külön öröm, hogy az éremtermésből a Győri Vízisport SE versenyzői is kivették részüket.

Elégedett csapatvezető

Kammerer Zoltán Kucsera Gábor oldalán kajak ezer méteren első, ötszázon második lett. Benkő Zoltán kajak egyesben a rövidebb távon győzött, míg ezren másodikként ért célba. A címvédő kajak négyes tagja volt kétszáz méteren Kadler Viktor. Részben egy téves bírói ítélet miatt végül „csak" harmadik lett kétszázon az egység.

Kadler Gusztáv, a hazai szövetség győri általános alelnöke, aki egyben a magyar csapat vezetője is volt a kontinenstornán, érthetően elégedetten nyilatkozott: „Öröm ilyen csapat vezetőjének lenni, hiszen nemcsak eredményesen szerepelt a válogatott, de nagyon együtt is van most ez a társaság. Az éremkollekció különösen a szegedi világbajnokság tükrében több mint reménykeltő."

Parádés taktika

A győri sportvezető elsőként a győriek teljesítményét kommentálta: „Benkő Zoliról tavaly azt mondtam, hogy csatlakozott az élvonalhoz. Most viszont már azt mondom, a legszűkebb elit tagja lett. Nagyon nagy dolognak tartom mind az első, mind pedig a második helyét. A vb-n azért nehezebb dolga lesz, hiszen az ausztrálok, az új-zélandiak vagy a kanadaiak nagyon erősek, de ezúttal bizonyította, a legjobbak között a helye."

Kadler Gusztáv hasonló véleményen volt Kammerer Zoltánékról is: „Vártuk tőlük a jó szereplést, de az a taktikus, nagyszerűen felépített ezerméteres verseny minden elképzelést felülmúlt. Valami csoda volt, ahogyan a hosszabbik távon versenyeztek. Ötszázon jelenleg az olimpiai bajnok német egység jobb, de a hátralévő hat hétben meg lehet találni a módját, hogyan tartson ki az előny egészen a célba érkezésig."
A csapatvezető fia, Viktor a címvédő négyes tagjaként érkezett Racicébe, s végül bronzéremmel távozott, de az édesapa szerint nincs ok a szomorkodásra: „Nyilván jobban örültünk volna egy aranynak. Sajnos a rajtot visszalőtték, s bár nem a mieink ugrottak ki, mégis őket figyelmeztették. Ez aztán kihatott rájuk, sokkal visszafogottabban startoltak, ez ilyen távon óriási hátrány, s bár nagyon mentek, nem tudták már utolérni a mezőnyt. Úgy gondoljuk, még időben érkezett a figyelmeztetés, ráadásul azért mégiscsak összejött az érem."

Kovács–Janics: hatból hat

Ami a többieket illeti, mindenképpen az élre kívánkozik Kovács Katalin és Janics Natasa, akik hat számban indultak a kontinensbajnokságon, s mind a hatban aranyérmesek lettek. Ilyen teljesítményre ezelőtt még senki sem volt képes. A hölgyek amúgy is kitettek magukért, hiszen a kilenc számból nyolcban elsők lettek, mindössze kétszáz egyesben csúszott be egy ezüstérem Paksy Tímea jóvoltából. A másik két Európa-bajnoki címet Benedek Dalma gyűjtötte be, aki ezren és ötszázon is a kontinens legjobbja lett.

A kenusoknál érződött, hogy az első számú versenyzőnek számító Vajda Attila sérülése miatt nem tudott elindulni. A Kozmann György, Kolonics György kettős pedig egyértelműen a világbajnokságot tekinti fontosabb
viadalnak. Így is két negyedik és egy ötödik hely a duó mérlege.
Kucsera Gábor és Kammerer Zoltán remek versenyzéssel győzött ezer méteren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gogirla már a visszatérésre gondol

Sikeres vállműtéten esett át Simona Gogirla, a győri Graboplast-ETO vb-ezüstérmes román válogatott… Tovább olvasom