Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Fantasztikus fiesta

Ami győri szempontból a legfontosabb volt, a pénteken megsérült Carmen Nitescu végül vállalta a játékot, így tulajdonképpen legjobbjaival várta a Graboplast-ETO a bajnok Herz-FTC elleni rangadót.
illusztráció
Győr, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, 2800 néző. V.: Klucsó, Lekrinszki.

Graboplast-ETO: SIRINA – LOVÁSZ 9, KINDL 4/1, GÖR BICZ 7/1, JÓKAI, NITESCU 3, VÉRTEN 1. Cs.: PETRÓCZI (kapus), DOKIC 3, MEHLMANN 6/2, MÖRTEL 2/2.

Edző: Vura József. Herz-FTC: Sugár – Mravikova 2, Benyáts 2, SITI 8/1, Pádár I., Farkas 4/2, Kirsner 3. Cs.: Miklosova (kapus), Pádár M., Ko vács 1, Brigovácz 1, Lőwy 3, Tóth 1.

Edző: Németh András. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3. Kiállítások: 4, ill. 6 perc. 

Gyors Kindl-góllal indult a találkozó, s bár Farkas hétméteresből rögtön egyenlített, már az elején látszott, hogy jobban elkapta a ritmust a hazai gárda. Gyorsabb, ötletesebb volt táma dásban az ETO, míg védekezésben kemények és határozottak voltak Nitescuék. Ha mégis lövésig jutottak a vendégek, akkor Sirina bravúrjai óvták a győri kaput a góltól. Az öregedő Fradi-sztárok ellen a villámgyors ETO-s fiatalok egyre nagyobb iramot diktálva, szép lassan tetemes előnyt szereztek. Hiába kért időt Németh András tíz perc elteltével, a lendületben lévő hazaiakkal szemben ez sem segített. Negyedóra múltán ugyanis 9–3-ra vezettek Görbiczék, bár ekkor a kapuscse re átmenetileg segített a bajno kon – Lőwy két góljával három gólra felzárkózott a Herz-FTC –, a folytatásban tovább nőtt a két csapat közti különbség.

A győrieknél mindenki csúcs formában kézilabdázott, Nitescu a sérülése ellenére is remekül fogta össze a hazai védekezést, míg az FTC kapuja előtt Görbicz irányításával időnként bámulatos dolgokat produkáltak a hazaiak. Így a szünetben tíz góllal vezetett a Graboplast-ETO. Fordulás után a két gyors vendéggól csak pillanatokra ijesztett rá a győriekre, mert a második harminc percben is ellenállhatatlannak bizonyult az ETO. Jellemző a mérkőzésre, hogy Farkas első akciógólját csak a 36. percben lőtte, míg Pádár Ildikó az egész mérkőzés során egyszer sem tudta bevenni Sirina, majd Petróczi kapuját. A túloldalon viszont csak az volt a kérdés, hogy az aktuális támadás végén ki talál be, hi szen hibázni csak elvétve hibáz tak Lovászék.

A hajrában már a cserék is szóhoz jutottak a Graboplast- ETO-nál, s ők is nagyszerűen helytálltak. A mérkőzés összképét tekintve ilyen különbséggel is teljesen meg érdemelten nyert a győri együttes az inkább csak nevekben és múlt jában erős Herz-FTC ellen. A lefújást követően a szurko lók bajnoknak kijáró ünneplés ben részesítette a lányokat – volt, aki pezsgőt is locsolt –, no ha a bajnokság vége még messze van. Ha azonban a győriek lendülete töretlen marad, akár a legszebb álom is valóra válhat...
Vura József: – Mindenki nagyszerű teljesítményt nyúj tott mind védekezésben, mind támadásban. Gratulálok a csapatnak, és közönségünknek is köszönöm a szurkolást. Sokat jelentett lélektanilag, hogy Ni tescu vállalta a játékot. Úgy érzem, ezen az estén ennyivel is jobbak voltunk a bajnoknál.
Németh András: – Amióta a Fradi edzője vagyok, az egyik legnagyobb szégyent éltem át a kispadon. Még egyszer megpróbálom talpra állítani az együttest, de ha nem megy, nem leszek képes ezzel a csapattal folytatni a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hengerelt a Milan, megizzadt a Juventus

Az AC Milan kiütéses győzelmet aratott a vendég Torino felett az olasz labdarúgó-bajnokság 4.… Tovább olvasom