Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Fájó MKB-vereség a csoportrangadón

Kosárlabda - Sokáig vezetett az MKB Euroleasing Sopron a Venezia ellen, végül hazai pályán vereséget szenvedett az Euroliga csoportrangadóján. Székely Norbert vezetőedző az eredmény ellenére büszke csapatára.

MKB-Euroleasing - Venezia 65-71(22–13, 16–19, 17–19, 10–20)

Sopron, női Euroliga-mérkőzés, 1200 néző. V.: Licina (szerb), Tomic (horvát), Reiter (német).

Sopron: MACLEOD 12, HONTI 4, Holt 10/3, Milovanovics 11/3, Horti 4
Cs.: KRIVACSEVICS 20, Eördögh 4, Hadarics
Edző: Székely Norbert

Venezia: Sottana, BALLARDINI 12/6, ANDRADE 16/3, Nadalin 6, Hayden 6
Cs.: Jokic 4, CIRONE 11/3, VUJOVICS 8/6, Giauro 4
Edző: Massimo Riga

Székely Norbert: Több oka is volt a vereségnek. Egyrészt elfáradtunk, mert mi gyakorlatilag hét, az ellenfél kilenc emberrel játszotta végig a mérkőzést. Szünet után a zóna ellen gyengén játszottunk, ráadásul a negyedik negyedben a játékvezetői felfogás is érdekes volt. Ezzel együtt büszkék lehetünk magunkra.

Massimo Riga:A Sopron agresszív, energikus játékával az első félidőben nem tudtunk mit kezdeni. Szünet után már saját játékunkat tudtuk nyújtani, több labdát juttattunk a palánk alá, és ezzel fordítottunk.

Remek iramban, s fantasztikus hangulatban kezdődött a csoportrangadó. Nadalin gyors duplájára Milovanovics triplával felelt. Sűrűn potyogtak a kosarak, MacLeod bátor, eredményes játékával ellépett a Sopron. Időközben a támadóidőt jelző óra „felmondta a szolgálatot", így a fizimiskáját tekintve a Mézga család című régi közkedvelt rajzfilmsorozat Máris szomszédjára emlékeztető vezetőbíró, a szerb Licina 3 perc 43 másodperc elteltével, 11–4-es hazai vezetésnél felfüggesztette a játékot.

Közel tíz perc kényszerszünet után folytatódott a játék. Az intermezzo a vendégeknek tett jót, a támadásban megtorpanó zöld-sárgák ellen gyors, erőszakos támadójátékkal feljöttek. A szakasz végén a palánk alá rendre jó ütemben belépő, s ott ügyesen megjátszott Krivacsevics kosaraival ismét elhúzott a Sopron.

A második szakasz Eördögh távoli duplájával indult. Zónára állt át a Velence, meg is zavarta a hazaiakat, akik a pontok helyett a személyi hibákat gyűjtögették. A hazaiak távoli dobásai nem sikerültek, a Velence szívós csapatmunkával a szakasz közepére felzárkózott. Székely Norbert teljesen érthető időkérése után Krivacsevics szerzett bravúros kosarat. Ez átlendítette a holtponton a soproni együttest, Honti és Holt bátor kosaraival újra meglépett az MKB. Sajnos a megszerzett előny ahelyett, hogy megnyugtatta volna, „túlpörgette" a Sopront, ám a védekezés jól működött, így nem tudott közelebb kerülni a Velence.
Szünet után több mint egy percet kellett várni az első pontra, azt Hayden dobta büntetőből. Holt remek kosár plusz büntetős gyors akciójával tíz pontra nőtt a soproni előny. Az MKB játékosai tűzbe hozták közönségüket. Jött újra a zóna a velenceiektől, ám ezt ezúttal triplával átdobta Holt, de rögtön jött a szintén hármat érő válasz Andradétől, majd Ballardini is beemelt egy triplát. Az addig remek játékot átmenetileg egy kis fejetlen rohangálás váltotta fel, s ebben a Velence volt jobb, fel is zárkózott, ráadásul Hayden is magára talált. Maradt az olasz zóna, s Zirone triplájával egy pontra jött fel a Velence, majd Horti kosara után Vujovics hármasával már döntetlen volt az állás. Fej fej mellett haladtak a felek, majd Vujovics hármasával fordított a Velence, amely az első félidőben egy hármast sem dobott. Székely időkérése után ugyan a védekezésén javított a soproni csapat, ám a támadások befejezését elkapkodták Eördöghék, sőt, ritkán volt türelmük tiszta helyzetekig játszani. A hajrában felforrósodtak az indulatok, a negyed utolsó percében 5–0 volt a személyi hibák aránya a soproniak „javára".

A kritikus pillanatokban nyugodtabb és pontosabb velencei csapat megérdemelten nyert, ám a soproniak küzdeni tudásukért így is nagy tapsot kaptak a szurkolóktól.

Olvasóink írták

  • 1. fcsopron 2008. november 27. 16:02
    „Azzal a sok bekepott hármasokkal kaptunk ki,de hozzzá teszem a negyedik negyedben ( 1 PERC ALATT KATUNK 5 FAULTOT) mig az Olaszok csak eggyet. Sorozaqtos birói hiba is nagymértékben befolyásolta a mérkőzés állását:”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kómából ébredt fel a kézilabdás: csodával határos gyógyulás

Kézilabda - Egy súlyos baleset után lábadozik az Audi-ETO egyik fiatal tehetsége, Nagy Bettina. A… Tovább olvasom