Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Fájó búcsú az Extraligától

A győri Széchenyi-Uniqa kiesett az Extraligából. A széthullott együttes a másodosztályban a fiatalokra épít.

Tavaly nyáron nagy volt az öröm a győri Széchenyi-Uniqa háza táján. Az együttes ugyanis feljutott a bajnokság legmagasabb osztályába, az Extraligába. A napokban azonban kiderült: a gárda csupán átszállójegyet váltott a legjobbak közé.

Albert Zoltán és Vígh Zsolt, a csapatot irányító edzőpáros a Kisalföld érdeklődésére elmondta: még van egy halvány reményük arra, hogy mégis az Extraligában folytassák a szereplésüket. Ha ugyanis valamelyik együttes visszalép a bajnokságtól, akkor legjobb kiesőként jogosultak lennének az indulásra. A kérdés csak az, milyen kerettel. Legjobb játékosuk, Hanicz Sándor Ausztriába igazol, míg Kaiser János elfogadta az élvonalban maradt Békés ajánlatát.

Kun Tibor abbahagyta a játékot, Szabó Gábor pedig hazament a Vajdaságba. Így pedig kénytelenek fiatalokkal nekivágni az NB I/A-s bajnokságnak. Jellemző egyébként a honi viszonyokra, hogy Hanicz Sándor egy olyan alacsonyabb(!) osztályú osztrák klubhoz igazol, ahol a hazainál összehasonlíthatatlanul jobb tárgyi és anyagi körülmények között folytathatja a pályafutását...

A szakvezetők egyöntetűen állítják, egész évben szélmalomharcot vívtak még a puszta létükért is. A Kisalföldben többször beszámoltunk anyagi problémáikról. Egy professzionális osztályban amatőr feltételek között vívták meg a mérkőzéseiket. A győri Széchenyi István Egyetemnek egyébként köszönetet mondanak a támogatásért. Részsikereket ugyan elértek, összességében azonban kudarcot vallottak, hiszen kiestek az Extraligából.

„Véleményem szerint a kiesés kudarcnak tekinthető, bár inkább sajnos ez volt a realitás. A kiesés azonban nem elsősorban a mi kudarcunk, ugyanis a csapattal együtt mindent elkövettünk a bentmaradás kiharcolásáért. Talán még többet is" – mondta végül Vígh Zsolt.
Mérkőzés a jobbik kieső pozícióért: Széchenyi-Uniqa–Pénzügyőr 10:5.
Hazai pontszerzők: Hanicz (4), Kun (2), Kaiser (2), Szabó, valamint a Hanicz–Kaiser páros.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy mérfölddel hosszabb volt a chicagói maraton

Minden maratoni verseny különleges fizikai és mentális felkészültséget követel a futóktól, s mint… Tovább olvasom