Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Fáj, de igaz: Nyert a Pécs

Kosárlabda - Szépíthetnénk, de nem tesszük. Mondjuk ki: csúnyán kikapott az MKB Euroleasing Sopron Pécsett. Végeredmény: 69-42! Idegenben nem sikerült, talán majd hazai pályán...
40. perc: A bajnoki döntő haramadik mérkőzését megérdemelten, jó játékkal, magabiztosan nyeri a Pécs 69-42-re. Következik a negyedik összecsapás Sopronban.

38. perc: Rátgéber már pihenteti legjobb játékosait. Fegyverneki búcsúzóul még betalál. Branzova büntetővel válaszol. A pácsi szukolók már ünneplik a hazai győzelmet. (67-42)

34. perc: Próbál szépíteni a Sopron. Honti, Gorbunova és Horváth is kosarat dob. (62-39)

32. perc: Pécsi fieszta, szenvedő Sopron. Székely Norbertnek sem tetszik a mit a pályán lát. Időt kér. Rátgéber magyaráz higgadtabban. (60-33)

30. perc: Vége a 3. negyednek, és úgy tűnik eldőlt a találkozó, 57-33-ra vezet a Pécs. A Sopron 5 pontig jutott ebben a játékrészben. Jön a finis, de Székely Norbert lányai lélekben már a hazai, negyedik találkozóra készülhetnek.

29. perc: Fegyverneki a büntetőknél is magabiztos, mindkettőt bedobja, a különbség pedig egyre nagyobb. (57-33)

28. perc: A harmadik negyedben mindössze 5 pontot dobott eddig a Sopron. Támadásban tehetelen a csapat. Székely Norbert időt kér. Marad az 55-33.

27. perc: Egyre nehezebb helyzetben az MKB, 22 ponttal vezetnek a pécsiek. Rátgéber remekül cserél, mindig jut pihenő a kulcsjátékosoknak. Coelho visszatér, Fegyverneki pedig továbbra is a mezőny legjobbja. (55-33)

25. perc: Iványi ront triplát, Podrug összeszedi a lepattanót és nem tud hibázni. (51-33). Higgadtabb, jobb játékot mutat Rátgéber László csapata.

24. perc: Továbbra is ziccereknél bizonytalan a vendég együttes. Duplák itt is-ott is, majd Iványi, és Horti egy-egy büntetője a kosárban. Aztán jön Fegyverneki és Podrug, a Pécs pedig meglép. (49-31)

20. perc: A bajnoki döntő harmadik mérkőzésén az első két találkozó vesztese a Pécs a félidőben 42-28-ra vezet! A hazaiaktól Fegyverneki dobta a legtöbb pontot, tizenegynél jár. Coelho 10, Podrug 5, Iványi és Vajda 4-4, Krivacevic 5, Mészáros pedig 3 pontot szerzett. A Sopron játékosai közül Milovanovic 7, Horti 6, Németh 5, Gorbunova és Branzova 4-4, Károlyi pedig 2 pontig jutott.

18. perc: Szép játék a Pécstől. Iványi és Fegyverneki parádézik, a hazaiak pedig megszerzik a 40. pontjukat. Székely Norbert is időt kér. (40-26)
 
15. perc: Pillanatok alatt feljön négy pontra a Sopron Németh és Gorbunova kosaraival. Rátgéber időt kér, és ez úgy tűnik segít: Fegyverneki elkapta ritmust, két triplát szerez! (36-24)
 
14. perc: Horti szerzi a Sopron huszadik pontját, de a pécsiektől Vajda , majd hármasból Mészáros is eredményes. Újra meglép a Pécs. (30-20)

12.perc: Milovanovic-ot nem tudják tartani a hazaiak, majd Német is betalál. Csak Iványitól érkezik válasz. Csökken az MKB hátránya. (25-18)
 
10. perc: Az első negyed a pécsieké. A ziccerekig ugyan eljut Székely Norbert csapata, de sokat hibáznak Eördöghék. A hazaiak 21-10-re vezetnek. Ebben a játékrészben Coelho volt a legeredményesebb játékos, 10 ponttal.

9: perc: Coelho dobja a Pécs 20., Milovanovic pedig a Sopron 10. pontját. (20-10)

7. perc: Eördögh büntetőket, Iványi és Somogyi hármast hibázott. Kapkodnak a csapatok, a valamivel nyugodtabb Pécs 9 ponttal vezet. (17-8)

6. perc: Fegyverneki biztos kézzel értékesíti a büntetőket 13-6-ra megy a Pécs. Közben Hontit Eördögh váltja a Soproni csapatban.

4. perc: Károlyi hárompontos kísérlete nem sikerült, Branzova azonban figyel a lepattanóra és betalál, majd Károlyi is javít. Próbál felzárkózni az MKB, azonban a Pécs vezet. (11-6)

3. perc: A Sopron felébredt. Gorbunova szerzi a csapat első pontjait. (9-2)

2. perc: 7-0-ás rohammal kezd a Pécs. Székely Norbert a Sopron edzője rögtön időt kér.

1. perc: A bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a vendég, címvédő Sopron a Németh, Gorbunova, Honti, Branzova, Károlyi kezdő ötössel lépett pályára. A vendégek mestere Rátgéber László számíthat Iványi és Vajda Anna játékára is, így Ők ott vannak a Pécs kezdőjében, Podrug-gal, Coelho-val és Fegyvernekivel együtt.


ELŐZMÉNYEK:

Egészséges önbizalommal várja a döntő harmadik párharcát a soproni gárda

Úgy utazott el pénteken délután Pécsre az MKB-Euroleasing Sopron női csapata, hogy egy újabb győzelemmel megvédi bajnoki címét. Mint ismeretes, hétfőn Pécsett egy, szerdán Sopronban 18 pont különbséggel nyert Székely Norbert csapata.

„Egyértelmű a célunk: szeretnénk a mérkőzést, s egyben a bajnokságot is megnyerni Pécsett. A két győzelem után a lélektani előny a mi csapatunk mellett áll, s ezt megpróbáljuk kihasználni" – mondta határozottan a soproni szakvezető.

Ha ma győznek Pécsett Eördögh Editék (balra), akkor aranyéremnek örülhetnek. Fotó: Németh Péter
Ha ma győznek Pécsett Eördögh Editék (balra), akkor aranyéremnek örülhetnek. Fotó: Németh Péter

Azzal kapcsolatban, mit jelenthet, hogy a második mérkőzést viszonylag nagy különbséggel nyerte a soproni csapat, a következőket mondta a soproniak edzője. „Önbizalom szempontjából nagyon sokat segíthet. Bennünket meg kell hogy erősítsen az, hogy közel húsz ponttal sikerült felülmúlnunk riválisunkat, nyilván pécsi oldalon ez ellenkező hatást válthat ki. Ettől függetlenül most is azt mondom, a két csapat között egy-két labdányi a valós különbség, szerdán Sopronban is a végére nőtt nagyra ez a két csapat között."

A kérdésre, milyen ellenfélre és milyen mérkőzésre számít, Székely Norbert így felelt: „A Pécs olyan lesz, mint amilyen eddig volt: erős, szervezett és harcos. Úgy vélem, a ma délutáni mérkőzés elején szinte mindent egy lapra feltéve nekünk esnek. Megpróbálják megragadni utolsó esélyüket s ezzel együtt már a meccs elején megtörni bennünket. Éppen ezért kell nekünk nagyon türelmesen, okosan játszanunk, végig forró szívvel, ugyanakkor hideg fejjel kosárlabdáznunk."

A csapat játékosainak az egészségügyi állapotáról a következő tájékoztatást adta Székely Norbert: „Nincs játékos a csapatban, akinek ne fájna valamilye. A gyomorrontással bajlódó Kocsis Boglárkát leszámítva azonban mindenki edzett és szombaton mindenki – remélem, Kocsis is – harcol, azaz játékra kész lesz. Nagyon remélem, játékosaink ki tudják használni a meglévő lélektani előnyt, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy szombaton délután megnyerjük a meccset és a bajnokságot és lezárjuk a finálét."

Búcsúzni csak szépen...
Az  évad utolsó hazai mérkőzését játssza ma 18 órától az MKB-arénában a Soproni sÖrdögök férficsapata. Meszlényi Róbert fiai a jelen pillanatban sereghajtó Hódmezővásárhely együttesét fogadják.
„Eddig kitűnően teljesített a csapat az alsóházi rájátszásban, ahol helyenként közönségszórakoztató játékkal nem talált legyőzőre. Az évad utolsó hazai mérkőzésén szeretnénk szép és jó játékkal búcsúzni közönségünktől. Tudom, hogy ellenfelünknek szinte élet-halál kérdés a győzelem, ám pár hete az ő otthonukban is főlényesen nyertünk, remélem, ez ma sem alakul majd másként."

Olvasóink írták

 • 18. Margitka 2008. május 27. 17:46
  „Te jó ég! Hol hallottál már olyat hogy az utolsó két év számít? Gondolod hogy az olasz futballban is csak az számít ami az utóbbi két év alatt történt? Nem fényévekről van szó, hanem klubtörténetről. Egyébként Te vagy elszállva magadtól, nem én. Ami tény, 10-4 és 9-2. És akárki akármit mond, még így is az évtized csapata a MiZo Pécs.
  Jó szurkolást holnapra, győzzön a jobbik!”
 • 17. pisti50 2008. május 26. 17:08
  „Margitka.
  Én az utolsó 2 évre gondoltam!
  Nem fényévekre vissza menőleg:
  De mi leszünk szerdán a bajnokok.
  Mert itt akarunk Sopronba ünnepelni,
  Adtunk nektek eggy alamizsnát és rögtön el vagytok szállva!
  Hajrá Sopron!!”
 • 16. Feri 2008. május 26. 10:56
  „Margitka
  Nem a múlt, a jelen a fontos. Most mi Soproniak lleszünk a bajnokok!
  Egyébbként jó szurkolást!”
 • 15. Margitka 2008. május 26. 10:37
  „Pistike, csak 10-4 az eredmény. 10 pécsi bajnoki cím, 4 soproni. Szóval Ti vagytok messze még tőlünk :)

  Magyar Kupa? Itt 9, ott 2. Hát ez is nagy pécsi fölényt mutat.”
 • 14. pisti50 2008. május 25. 14:17
  „Soproni
  Te nem is Soproni vagy.
  Hogyan mered Soproni néven irogatni magad?
  Biztos Győri vagy , De ne felejtsd el A Foton is Soproni csak Győrbe költözött,
  Másik te nem értessza kosárlabdához ugye?”
 • 13. pisti50 2008. május 25. 14:13
  „Élő Tóni. Mennyi is az eredmény? 12:3 Még nagyon messze vagytok tőlünk, Magyar kupá ról nem is beszéljünk?
  Mi itthon akarunk bajnok csapat lenni. És itthon akarja Sok Soproni Éés Sopron környéki látni Hogyan alázzuk meg a Pécset. Itthon akarjuk látni hogyan sirtok.
  Itthon akarjuk látni,hogy mennyi pécsi fog sirva menni haza,
  Hát csak ennyi
  Itthon minden más mint Baranyában .
  Itthon még az arany is jobban csillog:”
 • 12. Feri 2008. május 24. 20:10
  „Ma nem jött ki a lépés.
  Fel a fejjel lányok, itthon lesztek bajnokok!”
 • 11. zuzmara 2008. május 24. 18:29
  „Tóni és Kutyus.. Csak semmi erőszak, vagy technikait kaptok mindketten!”
 • 10. tóni 2008. május 24. 17:11
  „lejátsszuk?? elkenünk benneteket megint aztán itthon :BAJNOKCSAPAT lesz a Pécs!”
 • 9. kutyus 2008. május 24. 16:46
  „élő tóni....de szájba vernélek,ha itt lennél!!!”
 • 8. élő tóni 2008. május 24. 16:32
  „Szokjatok hozzá a vereséghez soproniak. Ez még csak az első...! de relax: már csak kétszer kaptok ruhát :)”
 • 7. m kébá 2008. május 24. 16:17
  „Ma nem leszünk bajnokok :( majd itthon!!! hajrá csajok!! jobbak vagytok, lesz még ünnep a Fő téren!!! :)”
 • 6. Feri 2008. május 24. 12:37
  „hajrá lányok! jobbak vagytok, mindent bele!
  soproni! annak örülj, hogy a két valamire való csapat közül a jobbik a miénk!”
 • 5. soproni 2008. május 24. 08:52
  „Ki kiváncsi erre a bajnokságra! Elég unalmas már hogy ez a két csapat van csak több éve ! Semmi izgalom! Ilyen bajnokságba ingyen kéne beengedni a szurkolokat! Bajnokságot kéne osztályozni: 2”
 • 4. pisti50 2008. május 24. 08:17
  „Mindenki a Washington prakba Mol középső benzinkut. 10 órakkor indulás Pécs. Induljon a banzáj esen mszét a Pécsi hááááááááááz!! Hajrá csajok mindent bele!!!”
 • 3. pisti50 2008. május 24. 07:22
  „20/9123950 ezen a számon lehet érdeklődni én itram pisti néven”
 • 2. pisti 2008. május 24. 07:18
  „ezen a számon 2 szurkoló szurkoló társt keres akit elvinne Pécsre,vagy ők szálnának be valahova Hajrá Sopron Ma BAJNOKOK LESZÜNK!!!!!”
 • 1. piszi50 2008. május 24. 06:19
  „Csoda irt valamit a kisalföld Soproni Sport eseményről!!
  Azt hittem,hogy nem jól látok, Ilyen is van?
  Ma minnél többen mennyünk Pécsre Hajrá Sopron mindent bele:
  10- Órakkor a Washington parkból indulunk. Aki nemtudja Középső benzinkut a Korháznál levő, Minnél többen mennyünk, Sajnos volt olyan aranyos a kisalföld volán és nem tidott buszt biztosittani 3 napi tárgyalás után Szégyen a kisalföldre nézve, Hála van autó, Hajrá lányok mindent bele. Irjanak ide akik mennek. én az mnb forumba is irtam Gyerünk pécs és hozzuk haza az aranyat 12:3 eredmény!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécs-Sopron: Minden eldőlhet (online közvetítés)

Rövidesen kezdődik a MiZo Pécs-MKB Euroleasing Sopron női kosárlabdameccs. Sopron két győztes meccs… Tovább olvasom