Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Ezüstérem a fiatalokkal

Labdarúgás - Bravúros szerepléssel ezüstérmes lett az Összefogás Napja nevű teremlabdarúgó-emléktornán az ETO csapata. Az új szakvezető, Dragoljub Bekvalac sikeresen debütált a győri együttes élén, ráadásul jó néhány ifjú futballista került mély vízbe a tornán az ETO-ban, akik megállták a helyüket.
Sztevanovic – Stark, Jäkl, Koltai, Böőr, Bajzát. Kispályán, teremben is igen erős, „ütős" csapat lenne. Nos, a Fradit és az Újpestet maga mögé utasító győri gárdában a fent nevezett játékosok – bár jelen voltak a Papp László-sportarénában, tisztelegve a fiatalon elhunyt labdarúgók emlékének – nem léptek pályára a tornán, ez pedig növeli a győriek jó szereplésének értékét. A zöld-fehérek új edzőjét, Dragoljub Bekvalacot arra kértük, értékelje a látottakat.

„Nagyon jól szervezett, színvonalas rendezvény volt. A torna napjára amúgy szabadnapot kaptak volna játékosaink, ám amikor meghallottam, miről van szó, milyen jellegű eseményre hívják a csapatot, azonnal igent mondtam, egyetértettem a céljával. Nekünk, a labdarúgásban dolgozóknak kötelességünk a hagyományokat és a tragikusan fiatalon elhunyt futballisták emlékét ápolni" – kezdte a szakvezető, aki a mérkőzések tapasztalatairól így nyilatkozott:

„Bár én még akkor is nagyon utálok veszíteni, amikor társasjátékot játszom a lányommal, ezen a tornán nem volt konkrét eredményességi elvárás a csapattal szemben. Egyelőre ismerkedem a társasággal, most is figyeltem a játékosokat. A felkészülésben még nem tartunk abban a nehezebb, erősebb fázisban, amikor élesen megmutatkozik a játékosok tűrőképessége, előjönnek a sportemberi, sportolói személyiségjegyek. Hamarosan eljön ez az időszak is, és akkor már pontos képem lesz a futballistákról. A csapatot nem is én állítom majd össze, hanem kialakul az az edzéseken. Elvégeztetem a feladatokat, aztán figyelem, ki mit, hogyan csinál, s a látottak alapján alakul majd ki az, kik lesznek a kezdő tizenegy tagjai, kik ülnek a kispadra, s kik nem kerülnek be a keretbe."


Nyitrai Ádámmal elégedett lehetett a győri szakvezető, hiszen a fiatal játékos az Újpest ellen eredményes volt.
Nyitrai Ádámmal elégedett lehetett a győri szakvezető, hiszen a fiatal játékos az Újpest ellen eredményes volt.Néhány igen fiatal labdarúgó is szerepelt az ETO csapatában, s egészen jó benyomást keltettek, Nyitrai és Varga Tamás például gólt is szerzett. Róluk így vélekedett a győri tréner.

„Alapvetően nálam nem létezik fiatal és idősebb játékos, csak a teljesítmény számít. A klub labdarúgó-akadémiáján európai körülmények között készülhetnek a saját nevelésű fiatal futballisták, és biztos vagyok benne, hosszabb távon az első csapat is sokat profitálhat az ott folyó munkából. A csapatban nem lesznek bérelt helyek, ha az edzéseken ugyanúgy teljesít egy idősebb és egy fiatal játékos, akkor értelemszerűen, hosszabb távra gondolkodva a fiatal kapja meg a lehetőséget."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grúz válogatott védőt igazolt az ETO

Labdarúgás - A Győri ETO FC leigazolta a 30-szoros grúz válogatott David Odikadzét. A 27 éves… Tovább olvasom