Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ezüstbe foglalt életút

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából Glaser Béla nyugdíjas testnevelő tanárt köszöntötte Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A mosonmagyaróvári sportember megyei ezüst emlékérmet vehetett át.
Glaser Béla három éve Mosonmagyaróvár legmagasabb sportkitüntetésében részesült, ezúttal pedig Győr-Moson-Sopron megye ezüst emlékérmét vehette át Szakács Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől. A nyugdíjas testnevelőt az ünnepélyes átadásra feleségén kívül elkísérte Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester is, aki szintén köszöntötte a díjazottat.

Glaser Béla a Testnevelési Főiskola elvégzését követően 1955-től 1989-ig, nyugdíjazásáig Mosonmagyaróváron tanított és a város sportéletének meghatározó személyiségévé vált. A majoroki, ma Ujhelyi Imre nevét viselő iskolában dolgozott, majd a kettes iskolában tett rövid kitérő után a Móra Ferenc Általános Iskolában tanított. 1979-től tíz éven keresztül testnevelési szakfelügyelő és a Mosonmagyar- óvári Sportiskola igazgatója volt. Edzőként tanítványaival elsősorban atlétika és torna sportágban ért el komoly sikereket, de a gyógytestnevelés területén is eredményes munkát végzett. Szakács Imre köszöntőjében kiemelte, olyan sportember kapta a díjat, aki példaképként állítható a fiatalabb generáció elé.

Szakács Imre köszöntötte Glaser Bélát (balról). Fotó: K. Cs.
Szakács Imre köszöntötte Glaser Bélát (balról). Fotó: K. Cs.

Az ünnepséget követő kötetlen beszélgetésen Glaser Béla felelevenítette a kezdeteket, amikor a majoroki iskolában saját kezével hozta létre a tornaszobát és a riválisok által lesajnált intézményben sikeres sportolókat nevelt. Büszkeséggel emlékezett vissza eredményeire, mint mondta, a hajdani általános iskolások az ő olimpiai bajnokai. A nyugdíjas pedagógus tanítványai között olyan kitűnő sportemberek is voltak, mint Preszeller Tamás vagy Walke Károly.

A nyolcvanéves pedagógus és felesége, az őt pályája során végig támogató Erzsébet népes családdal büszkélkedhet, három gyermek, nyolc unoka és két dédunoka teszi széppé a mindennapjaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euroliga: Az esti elődöntőt játssza a Sopron

Az esti elődöntőt játssza az MKB-Euroleasing Sopron kosárlabdacsapata jövő pénteken a házigazdák… Tovább olvasom