Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Ezürt érem az ejtőernyős világbajnokságon

Szeptember 18-24–ig rendezték meg Rijekában az ejtőernyős sport különböző sportágaiban a világbajnokságokat. Támogatás hiányában - a Magyar Honvédség finanszírozásával - csak a 28. Ejtőernyős stílus és célbaugró világbajnokságon tudott elindulni magyar csapat.
A világbajnokságot a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudták a teljes programot végrehajtani, ezért 2 stílusugrás volt az 5 helyett és 8 célbaugrás volt a tervezett 10 helyet. Bár ez nem kedvezett a magyar csapatnak, így is szép eredményeket értek el.

Csapatcélbaugrásban az Asztalos István, Bánszki Tamás, Gőgös Péter, Hirschler Gábor, Varga Tamás összeállítású csapat a 2. helyen végzett 14 cm-el a 26 résztvevő ország közül. Csapatösszetettben is - a hagyományokhoz híven - a 6. helyen végzett a csapat.
Egyéni célbaugrásban Asztalos István és Varga Tamás a 6. 4 cm-el, Gőgös Péter a 18. 5 cm-el, Hirschler Gábor a 37. 7 cm-el és Bánszki Tamás az 50. helyen végzett 9 cm-el a 128 induló között.

Stílusugrásban Asztalos István a 25. 14,76 mp-el, Hirschler Gábor a 35. 15,23 mp-el, Bánszki Tamás a 41. 15.87 mp-el és Varga Tamás az 59. helyen végzett 16,74 mp-el.

Egyéni összetettben Asztalos István a 11; Varga Tamás a 28; Hirschler Gábor a 31; Bánszki Tamás a 38; és Gőgös Péter a 39. helyen végzett.
A szakvezetés elégedett az elért eredményekkel, figyelembe véve, hogy a magyar ejtőernyős sportolók megőrizték a helyüket a világ élvonalában annak ellenére, hogy az évekkel ezelőtt megszűnt támogatás hiánya miatt a sportág súlyos gondokkal küzd az utánpótlás nevelése, a nemzeti válogatott felkészítése és versenyeztetése, valamint a korszerű technikai eszközök hiánya miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Juventus csak egyenlíteni tudott a Palermo ellen

A Juventus csak egyenlíteni tudott otthonában az újonc Palemóval szemben. AC Parma döntetlent ért el… Tovább olvasom