Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Ezt hamar el kell felejteni

Gyengén védekeztek a zöld-sárgák, a hazaiak a meccs elején minden akciójukból pontokat szereztek és 13–4-re elhúztak.

Valenciennes -MKB- Euroleasing 92-55

Gyengén védekeztek a zöld-sárgák, a hazaiak a meccs elején minden akciójukból pontokat szereztek és Tuvic vezérletével 13–4-re elhúztak. Sokkal agresszívebben, erőszakosabban játszott a hazai együttes, szinte állva hagyta a Valenciennes a vendégeket, nem véletlenül kért Hejková már a 4. percben időt – sajnos nem sok eredménnyel.

Támadásban képtelen volt mit kezdeni az MKB a francia együttes agresszív védekezésével. A vendégek sorra adták el a labdákat, vagy a meccs elején betaláló Teasley szórta el azt a triplavonalon túlról.

A Valenciennes könnyű kosarakkal tovább növelte előnyét.  Nyomasztó volt a hazai fölény, amit Cserny tört meg 27–8 után egy triplával. A negyed végén N’diaye és Gorbunova révén kiegyenlítetté tette a játékot az MKB.

A második szakaszt zónával próbálták kezdeni a soproniak, ám alkalmazni nem volt túl sok módjuk. A negyed elején ugyanúgy leindította a Valenciennes a Sopront, mint a meccs kezdetén. A nagy előny birtokában a hazaiak mestere leültette néhány kulcsemberét, feljöttek a soproniak, de amikor tíz pont környékére zárkózhattak volna fel, támadásban rendre rontottak a zöld-sárgák. Hermouet dobott triplát, majd a Valenciennes motorja, Harrower mutatott be kosár plusz büntetős akciót, 11–0-ás rohanással megnyugtató, 24 pontos előnyt szerzett a francia együttes a szünetig.

A második félidő elején ugyanúgy átfutottak a franciák az MKB-n, ahogy a meccs elején, csaknem 30 pontra nőtt a hazai előny: 60–32-re vezetett a 22. percben a Valenciennes. A hazai együttes különösebb megerőltetés nélkül őrizte előnyét.

A zárószakaszban mindkét szakvezető a pénteki ütközetre gondolva cseresorát szerepeltette. A meccs addigra eldőlt, a soproniaknak nagyon össze kell kapni magukat, ha versenyben akarnak maradni, s ezt a meccset minél gyorsabban el kell felejteni.

Natalia Hejková: – Ma olyan rövidzárlatot kapott a csapat, amely után egy jó megmozdulásról sem tudok említést tenni. Péntekig újra fel kell építeni magunkat.

Török Zoltán ügyvezető: – Elnézést kérek valamennyi szurkolónktól, akik pénzt és fáradtságot nem kímélve elkísértek bennünket Valenciennes-be.
A másik magyar csapat, a MiZo-Pécs hazai pályán 79–66-ra legyőzte a litván Vilnius gárdáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúrral feledtetni a botlást

Az MKB-Euroleasing Sopron női csapata egy régi, inkább színházi, mint sportolói körökben elterjedt… Tovább olvasom