Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Ez gyenge volt: Belgium-Magyarország 3-0

Labdarúgás - Bátortalan, körülményes, gyenge játék. Az első félidőben még csak kapura sem lőttünk. Nem is lehetett más a vége, mint sima vereség Belgiumban.
 
BELGIUM - MAGYARORSZÁG 3-0 (1-0)
Barátságos labdarúgó válogatott mérkőzés
Gent, 6000 néző
Vezette: Piccirillo

Magyarország: Király (Fülöp 46.p.)– Bodnár (Horváth G. 46.p.), Vanczák, Juhász, Halmosi – Sándor Gy., Tóth B. (Tőzsér 65.p.), Buzsáky (Bodor 46.p.) – Dzsudzsák (Vadócz 88.p.), Torghelle, Rudolf G. (Priskin 46.p.)

Szövetségi kapitány: Erwin Koeman

Belgium: Gillet - De Roover, Van Buyten, Lombaerts, Vermaelen - Fellaini (Buffel 88.p.), Geraerts (Kompany 46.p.), Vertonghen - Hazard, De Sutter (Sonck 76.p.), Mirallas (Lamah 76.p.)

Szövetségi kapitány: Dick Advocaat

Gólszerző: Fellaini (39.p.), Vermaelen (56.p.), Mirallas (61.p. tizenegyesből)


Bátortalan, körülményes, gyenge játék. Az első félidőben még csak kapura sem lőttünk. Nem is lehetett más a vége, mint sima vereség Belgiumban.

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

88. perc: Cserék a végére. A belgáknál Fellainit Buffel váltja. Nálunk Dzsudzsák helyére Vadócz jön.

79. perc: Priskin beadására Dzsudzsák érkezik. Tizenegy méterről kapásból lő, Gillet nagyot véd.

76. perc: Kettős csere a hazaiaknál. De Sutter helyén Sonck, Mirallasén pedig Lamah folytatja.

75. perc: Tőzsér 30 méteres szabarúgást lőtt ballal laposan kapura. Gillet védett.

72. perc: Dzsudzsák lőtt fölé méterekkel egy távoli szabadrúgást.

70. perc: Hazard szólózott végig a térfelünkön. Egy csel után 16 méterről lőtt. a labda szerencsére megpattant Vanczákon, így fölé szállt.

67. perc: Priskin 20 méteres lövését védte Gillet.

65. perc: Cserélünk. Tóth Balázs helyére Tőzsér érkezik.

61. perc: Ez vicc. A játékveztő a semmire adott tizenegyest a belgáknak. Az ítélet szerint Juhász lerántotta ellenfelét. A büntetőt Mirallas értékesíti. 3-0.

56. perc: Növeli előnyét a hazai csapat. Egy jobb oldali szabadrúgás után Priskin középen nem tudott felszabadítani. A hosszún érkező Vermaelen Fülöp kapujába lőtt. 2-0.

54. perc: Torghelle tette le mellel a labdát a lendületből érkező Priskinnek. A lövés előtt szerelték a csatárt.

53. perc: Majdnem egy belga öngól. Szöglet után a gólvonalról mentett Van Buyten.

52. perc: Óriási hazi ziccer maradt ki. A jobb oldalról érkező beadást Tóth nézte el. Fellaini mellel átvette a labdát, majd a kiinduló Fülöp mellett a jobb lsó felé pörgetett. Centikkel mellé.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Több csere is volt a szünetben. Geraerts helyén Kompany játszik. Rudolfot Priskin, Királyt Fülöp, Buzsákyt Bodor, Bodnárt Horváth Gábor váltotta.

A meccs előtt Erwin Koeman arra buzdította futballistáit, hogy merjenek játszani, bátran vállalkozzanak és sokat kezdeményezzenek. Na, bből semmit nem sikerült megvalósítani az első játékrészben. Lassú, körülményes a magyar csapat, amely elkövette azt a "bravúrt", hogy kapura lövés nélkül teljesítette az első 45 percet.

45. perc: Vége az első félidőnek.

42. perc: Geraerts 30 méterről lőtt szabadrúgásból kapura, Király védett bravúrral.

39. perc: Vezet Belgium. Bodnár hibázott a védelem jobb oldalán, Hazard labdáját Fellaini vette át a tizenhatosunkon belül Tóth és Juhász között. A jobb lábas lövés után a kapuban a labda. 1-0.

38. perc: Vermaelen beadásáról centikkel maradt le Geraerts.

36. perc: Tóth adta el a labdát a téfél közepén. Hazard és De Sutter remek rövid passzokkal jutott el a kapuig. Utóbbi játékos lőtt, kevéssel a bal kapufa mellé.

33. perc: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Dzsudzsák indult a kapu felé. A bal oldalról, 14 méterről ballal mellé lőtt, nagy helyzetben.

30. perc: De Sutter lépett volna ki a felező vonalnál. Vanczák utolsó emberként felrúgta. A védő megúszta lap nélkül.

23. perc: Ritkán jutunk el a belgák kapujának közelébe. Bodnár próbálkozása is elakad a tizenhatosnál. Jobb oldali beadását vágják ki a védők Rudolf elől.

21. perc: Hazard futotta le a bal oldalon Tóth Balázst, majd középre passzolt. De Sutter elől az utolsó pillanatban mentett becsúszva Vanczák.

17. perc: Verthongen 25 méteres bombaerős lövésébe tette bele a fejét önfeláldozóan Vanczák. A védő megszédült, de rövid ápolás után folytatja a játékot.

15. perc: Mezőnyjáték, helyzetek nélkül. Eddig az Erwin Koeman által ígért bátor támadójátékból semmit nem láthattunk.

9. perc: Mirallas mellett Halmosi rúgott lyukat. Szerencsére a csatár kisodródott, és nem tudott kapura lőni.

3. perc: Van Buyten fejelt kapura egy szöglet után, Király magabiztosan húzta le a labdát.

2. perc: Egy jobb oldali beívelére több érkező is volt a magyar kapu előtt. Vanczák fejjel mentett.

1. perc: A magyar válogatott kezdte amérkőzést.


A holland szakember pénteken, a csapat szokásos délelőtti programját (gyúrás, séta, csoportos foglalkozás Nagy Sándor pszichológussal) követően tartott taktikai megbeszélésen fogalmazta meg elvárásait. Az MLSZ tájékoztatása szerint arra buzdította futballistáit, hogy merjenek játszani, bátran vállalkozzanak és sokat kezdeményezzenek.
A válogatott péntek este, a mérkőzés időpontjában, majd szombat reggel is tréningezik, azt követően pedig újabb taktikai értekezletet tart a szakvezető.

Az összecsapást a francia Hervé Piccirillo vezeti.
Szombaton 12. alkalommal csap össze egymással a belga és a magyar labdarúgó-válogatott. Az eddigi mérleg nem túl hízelgő a magyarokra nézve, ugyanis 11 mérkőzésen mindössze kétszer győzött a csapat és két döntetlent ért el, hétszer pedig kikapott.

Legutóbb 1994. június 8-án találkozott a két válogatott, s akkor a belgák hazai pályán 3–1-re nyertek barátságos találkozón. Az utolsó magyar győzelem majdnem 51 éve, 1958. november 23-án született Budapesten (3–1). Belgiumban pedig egyetlen alkalommal, 1926. február 14-én nyert Magyarország nemzeti csapata, akkor 2–0-ra.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Reális 2009. november 16. 11:11
  „Nem tudom ki beszél itt eredményekről?Nagy nehezen megvertünk olyan országokat, mint málta és albánia!Egy csatárral támadtunk 42.000 ember előtt a Puskásban!Csak a kisteleki féle gyurcsánymentalitás látott eredményeket!Sikertelen ez a válogatott is!Sajnos!”
 • 20. SzórakészÍrókéz 2009. november 15. 19:35
  „Gyerekek, ez a meccs a Koemannak (-ról) szólt: mehet-Gera jöhet, és Viki is üzent már....”
 • 19. mitirjak 2009. november 15. 16:30
  „f.varga
  Meg vannak fizetve bőven!Csak az a baj,hogy a pénzzel törődnek,nem a focival.!”
 • 18. elemér 2009. november 15. 15:34
  „16. hozzászólás fortuna54

  Minden meccsen kell bizonyitani, mert nem lehet a multbol élni. Hiányzik ott a tehetség meg az akarat is, nemcsak a pénz. Tehetséges emberek már régota elhagyták az országot. Aki maradt az pedig megbánta. Ott üldögél a fa tetején.”
 • 17. arrabonem 2009. november 15. 14:18
  „Bármely más szakmában ha valaki ennyire akarat nélkül, ennyi hibával dolgozik az pillanatokon belül állástalan lesz. Néhány kivételtől eltekintve ez a csapat így alkalmatlan a foci nevű játékra. Az meg nagyon elgondolkodtató, hogy olyan játékosok, akik más közegben bírnak valami labdarúgás szerű dolgot produkálni, azok így együtt béna tökök a címeres mezben.”
 • 16. fortuna54 2009. november 15. 14:14
  „10-es elemér.A magyarok már bizonyitottak,nekik már nem kell? Ha megkérnének,elválalnád a falábuak edzését?”
 • 15. fortuna54 2009. november 15. 14:05
  „Hát ez egy szégyenteljes vergödés volt.Nemtudnak egy labdát pontosan leadni,csak futkoznak az ellenfél után.Talán várják,hogy koeman rugja a golokat?”
 • 14. f.varga 2009. november 15. 13:13
  „Fizessék meg rendesen az MLSZ vezetőit, a kapitányt és a csapatot is, majd akkor lesz világszínvonalu labdarúgás Magyarországon ezt már az ország gazdasági ágazata is bizonyította. Világszinvonalú pénz = világszinvonalú játék !”
 • 13. pulci 2009. november 15. 12:55
  „Igazából mindenki tudja, hogy ez a realitás vagy ennyit vagyunk hajlandóak tenni vagy egyszerűen nem vagyunk képesek rá. Most megint van egy év a következő tétmeccsig bár teljesen egyértelmű, hogy esélyünk sem lesz kijutni a 2012-es Eb-re és 2014-es Vb-re sem erről nincs is értelme vitázni. Az elkövetkező éveknek egy fontos célja lehet mégpedig beépíteni az U21-es csapat játékosait A-válogatottba amire szerintem Egervári lenne a legalkalmasabb. A mai csapatból 3-4 év múlva már csak Juhászra, Fülöpre, Dzsudzsákra, Rudolfra lehet számítani mint akkor már tapaszalt játékosok és melletük Németh, Koman, Gulácsira mint meghatározó játékosok. A célnak egyértelműen a 24 csapatos 2016-os Eb-re való kijutásnak kell lennie amihez még azonban nagyo sokat kell fejlődni következő 5 évben.”
 • 12. ladiszlo 2009. november 15. 11:49
  „Nem a produkció a lényeg,a lóvét azt elteszik.Van foci van lóvé,nincs foci nincs lóvé ezt a rendszert kellenne alkalmazni akkor lehet fürgébbek lennének a legények!!!”
 • 11. Csetneky 2009. november 15. 11:35
  „Király a válogatottban? Eddig nem voltam benne biztos, hogy a szövetségi kapitányunk alkalmatlan, de most már az vagyok!”
 • 10. elemér 2009. november 15. 11:18
  „3. hozzászólás juve

  Igen ezt aláirom. Sport eredményekben van valami háttér. Belgák hajtanak mert nekik bizonyitani kell. Különbek mint a franciák. Igy van ez a szomszédokkal is, különbek mint a magyarok. Régen ez forditva volt.”
 • 9. andrej 2009. november 15. 10:01
  „Még jó, hogy van egy szerethető válogatott csapatunk, akik reményt adnak a jövőre: ismét lesz magyar foci! Ez, ami most van, ez nem egészen az...
  Hajrá magyarok!”
 • 8. boy1970 2009. november 15. 09:48
  „Takarodj Koeman!!!!!!!!Egyáltalán mi szükség volt erre a meccsre?”
 • 7. mitirjak 2009. november 15. 08:33
  „Koeman is csak itt van!Remélem a játékosok taktikája beválik! Menesztik Koemant is.Ő sem tud többé jót pro-
  dukálni,ha a kulcsemberek sorra nem játszanak!Pedig ennek van valamilyen alapja!”
 • 6. rallydave 2009. november 14. 23:49
  „bénák! ha 10-15 embert összeszedek (gyerekek, öreg bácsik) szerintem még ők is tudnának adni dzsudzsákéknak!”
 • 5. Andersen 2009. november 14. 22:32
  „Szánalmas, még ez a középszerű belga csapat is alázza ezt a szedett-vedett társaságot. Gyenge , elképzelés nélküli játék, és akarat semmi.Az lehet, hogy a fiatalok még nem elég erősek fizikálisan a felnőttek között, de a hozzáállásuk és a küzdeni akarásuk, a technikai tudásuk, és a kombinatív képességeik, mind-mind sokkal jobbak! Még véletlenül se keverjék össze őket ezzel a bagázzsal!! Hagyják őket együtt és majd fokozatosan beérnek és sok-sok örömet szereznek nekünk pár év múlva...addig marad a szürkeség.”
 • 4. tornacipő 2009. november 14. 22:27
  „ez egy nagy rakás szaaar”
 • 3. juve 2009. november 14. 21:55
  „Érdekes, hogy ameddig nem lett biztos, hogy nem jutunk ki, addig nyaltátok a seggét! Most, hogy nem jönnek az eredmények, meg fikázódtok! Igen, ezek vagytok Ti! Ha majd TE leszel a szövetségi kapitány, meg az összes többi okostojás akkor majd ti rakjátok össze a csapatot!”
 • 2. Reális 2009. november 14. 13:33
  „Aki elüldözte a legjobb játékost,aki nem azon a poszton játszat embereket,ahol igazán tudnának,aki figyelembe se vesz senkit a saját emberein kívül,aki betesz egy futballpályára nem való csatárt,aki csak ov érkezéséig lesz kapitány!Igen,ő Koeman!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női foci VB-selejtző: döntetlen Sopronban

Női labdarúgó-válogatottunk szombaton Sopronban Ukrajna együttesével játszott világbajnoki… Tovább olvasom