Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Extrém sport: nem az idővel küzdöttek

A mosonmagyaróvári Cave Team csapata teljesítette a Spartan Race idei szezonjának utolsó versenyét, amelyet Csehországban rendeztek meg, s közel 4500 induló vett részt.
Ez a sorozat akadályfutó versenyek láncolata, ahol az állóképesség, az ügyesség és az erő is egyaránt fontos szerepet játszik abban, hogy a versenyző sikeresen teljesíteni tudja a futamot. Az egészet ex-haditengerészeti tagok és extrém sportolók alapították azzal a céllal, hogy ne csak az alternatív kitartási versenyek kedvelőit, de a hétköznapi embereket is rávegyék arra, hogy megtapasztalják, mire is képesek.

A csehországi táv öt kilométer hosszú volt, ahol tizenöt akadállyal kellett megküzdeniük a nevezetteknek. A Cave Team hattagú csapatának – Tamás Andrásnak, Mayer Zsoltnak, Németh Gergelynek, Kusztor Dávidnak, Hun Péternek és Mező Kornélnak – ez volt az első ilyen versenye, ám az együttműködés kicsit közelebb állt hozzájuk, mivel mindannyian nap mint nap együtt edzenek, ezért a felkészülés nem igényelt másfajta edzéstervet.

Az öt kilométeres távot 360 csapatból 300 tudta teljesíteni, amelyből a Cave Team a középmezőnyben, egy óra tizenkilenc perces idővel ért célba.
A csapattagok elmondták, őket nem az időeredmény hajtotta. Az indulók kilencven százaléka amúgy sem törődik azzal, hányadik helyezést ér el, inkább a pálya kritikus pontjain segítenek egymásnak, ahogyan a mosonmagyaróvári csapat is kihúzott tíz embert a patakból az egyik akadálynál, mielőtt továbbhaladt a következőre.

Az öt kilométeres távot teljesítő csapat, felül balról: Kusztor Dávid, Németh Gergely, Tamás András, Mező Kornél. Alul balról: Mayer Zsolt, Hun Péter.
Az öt kilométeres távot teljesítő csapat, felül balról: Kusztor Dávid, Németh Gergely, Tamás András, Mező Kornél. Alul balról: Mayer Zsolt, Hun Péter.


„A pálya rendkívül embert próbáló volt. Futni kellett dombra fel, árkokon át, folyóban, erdőben. Ezt megnehezítve, épített akadályokkal is meg kellett küzdeni, így volt például falmászás, nehéz tárgy húzása kötéllel, traktorkerék-görgetés, homokzsákcipelés, függeszkedés, egyensúlyozás, kötélmászás, dárdadobás, pókhálón mászás, szögesdrót alatti kúszás, tűzön átugrás. Ezeket az akadályokat egyszer kellett teljesíteni. Ha megvolt, továbbhaladhattunk, ha nem sikerült, akkor a büntetés harminc négy-
ütemű fekvőtámasz volt. A cél előtt vártak még a spártai harcosok, akik hatalmas, kipárnázott husángokkal megpróbáltak megakadályozni bennünket, hogy átjussunk a célon. A legjobbakat pénznyereménnyel is díjazták, míg aki nem volt benne az első háromban, de teljesítette a távot, érmet és pólót kapott" – mondta Mező Kornél.

Több magyar csapat és egyéni nevező is indult Csehországban, de ez a fajta akadályfutás hazánkban nem mondható annyira elterjedtnek, ehhez hasonlót rendeztek augusztusban Zánkán, az úgynevezett Fighters Runt.

A Cave Team jövőre várhatóan nagyobb létszámmal, esetleg több csapattal indul a versenysorozaton. Az idei futammal a céljuk az volt, hogy ismeretlen környezetben próbálják ki magukat. Vajon jövőre mi lesz nekik?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műfüves pályát avattak Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Wittmann parkban átadták az MTE 1904 műfüves focipályáját. Tovább olvasom