Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Ex- győri labdarúgók Portugáliában

Két egykori ETO-játékos szerepel az idei portugál bajnokságban. Fehér Miklós az éllovas Benficát, Vayer Gábor az erős középcsapat címére törő Santa Clarát erősít. Előbbi legutóbb győztes gólt szerzett, utóbbi ebben a bajnokságban kevés szerepet kap.

Fehér Miklós hosszas huzavona után a Benfica egyik ősi riválisától, a Portótól szerződött Lisszabonba, a Benfica együtteséhez. A válogatott támadó egyre jobb formába lendül, amit az elmúlt forduló is bizonyít. Fehér az ellenfél 2–1-es vezetésénél előbb kiharcolt egy tizenegyest, majd belőtte a győztes gólt.

– Nagyon örültem, hogy így ment a játék, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki – mondta szerényen Fehér Miklós. – Az én dolgom az, hogy amikor pályán vagyok, gólt lőjek. Ez most sikerült, ami – ismétlem – nagy öröm, de én csak azt tettem, amiért fizetnek.

– Hogy érzi magát a Benficánál?
– Nagyon jól, s ezt nemcsak a legutóbbi mérkőzés miatt mondom. Nagyszerű és nagy múltú klubnál játszhatom, s ez mindenképpen büszkeséggel tölt el, ráadásul már egyre több lehetőséget kapok.

– Sokan azt várják, mikor lesz kezdő a csapatban?
– Én úgy vagyok vele, hogy akkor próbálom a legjobbat nyújtani, amikor az edzőm pályára küld. Ha egy csatárral képzeli el a mérkőzést, akkor azt is elfogadom, ha mégis kezdő lehetek, akkor is azzal kell foglalkoznom, hogy gólt szerezzek. Lehet, hogy mindenki számára evidens lenne mondjuk a Nuno Gomes, Fehér ékpár, de ebben a tréner szava a döntő, elvégre ő tudja, mi a jó a csapatnak.

– Tavaly és idén sem indul a nemzetközi kupában a Benfica. Nyilván jövőre szeretne ott lenni a legjobbak között.
– Természetesen, hiszen ezért vásároltak be. Egy ilyen egyesület mindig az aranyéremért hajt, de nincs egyedül. Most jól kezdtünk, de nem szabad, hogy elbízzuk magunkat. Remélem, jövőre a Bajnokok Ligájában ott leszünk.

– És a válogatottban ott lesz a svédek ellen?
– Nagyon szeretnék. A meghívót mindenesetre várom, s reménykedem abban, hogy jó rajtot veszünk Svédországban az Európa-bajnoki selejtezőkön.


Eddig negyed óra

Vayer Gábor egyelőre nem dicsekedhet hasonló eredményekkel, hiszen a bajnokság három fordulójában csupán tizenöt perc játék jutott neki. Azt a negyed órát is még az első fordulóban töltötte a pályán, a következő két mérkőzésen nem kapott lehetőséget.
– Dolgozom becsülettel az edzéseken, de egyelőre nincs szerencsém – mondta a támadó. – Igazából nem tudom, miért nem játszom, mert itt nem divat, hogy az edző beszélgessen a játékosokkal, s megindokolja döntését. Ez egy más világ.

– Mégis mi lehet a gond?
– Talán az, hogy a felkészülés első hetében nem tudtam itt lenni. Elvileg engedélyezték a későbbi csatlakozást, de úgy fest, azért megjegyezték. Kicsit ellentmond viszont ennek, hogy az első meccsen játszottam. Mindenesetre nem vagyok türelmetlen, mert úgy készülök, hogy bármikor eljöhet az én időm, s akkor bizonyítani kell, nem lehet közepes játékkal kirukkolnom. Ezzel egyébként nagyon sokan vagyunk így, mert a keretünk bő, miután nyáron nyolc új labdarúgó érkezett hozzánk, így a mérkőzések során tíz labdarúgónak csak a lelátón jut hely.

– A családja kint van már Portugáliában?
– Egyelőre csak október közepéig lesznek itt, az élettársam és a kicsi is kicsit szokja még az országot. A fiam egyébként nagyon jó kisbaba, átalussza az éjszakát, és napközben is nagyon nyugodt. Amikor vele vagyok, akkor érzem igazán, hogy a legfontosabb az, hogy a családom és én is egészséges legyek. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne szeretnék mihamarabb az első csapatban játszani, elvégre nem azért szerződtem külföldre, hogy csak eddzek és a padot koptassam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görcsoldó győzelem?

Hosszú idő után végre elégedetten hagyhatták el a soproni szurkolók a Káposztás utcai futballpályát,… Tovább olvasom