Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Évzáró a fehér asztal mellett

Sportpolitika - Megtartotta hagyományos évzáróját tegnap a megyei sportigazgatóság. Beszámoló hangzott el az eredményekről, többen elismerésben részesültek.
Ismét sikerekben gazdag esztendőt zárt a megye sportja, így volt mit megünnepelni tegnap a sportigazgatóság – amely január elsejétől más szervezeti formában működik tovább – hagyományos évzáró vacsoráján.

A megyei közgyűlést Kara Ákos alelnök képviselte. Kovács István megyei sportigazgató köszöntő szavait követően elhangzott, hogy az Európa- és világbajnokságokon eddig 15 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek a sportolók. Legjobbjaink a 149 bajnoki cím mellett 68 ezüstöt és 71 bronzot gyűjtöttek be az országos bajnokságokon, míg az országos diákolimpiákon 9 első, 12 második és 9 harmadik helyezést ünnepelhettek. A sportoktatói tanfolyamokon 47 szakember végzett.

Köszöntötték a 85 esztendős Tullner Jánost és Havasréti Bélát, a 80 éves Horváth Vincét és Szláma Ferencet, a 75 éves Ferling Józsefet, Koós Lászlót és Nagy Lajost, valamint a 70 esztendős Háromszéki Jánost, Horváth Tibort és Vámos Ferencet. Több évtizedes sikeres sportvezetői és sportoktatói tevékenységéért dr. Bende Ede, Templa Károly és Tóth Béla elismerésben részesült.

Sajnos idén is nagyon sok jeles sportember távozott az élők sorából, így az ünnepségen – többek között – Fehérvári Alfrédról, a Győri ETO sokszoros B válogatott futballistájáról, Sillai László világbajnok birkózóról, Kristyán Zuzsa ötszörös világbajnok tekézőről és Szabó Mihály örökös természetjáróról, a vinyei turistaház korábbi gondnokáról is megemlékeztek a jelenlévők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapatként játszani

Kosárlabda - Nehéznek ígérkező fővárosi fellépés vár ma 17 órakor az MKB Euroleasing Sopron kosaras… Tovább olvasom