Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Evezés: remeklő és gyengélkedő korosztályok

Megtartotta évzáróját a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub. Ezen a klubvezetés értékelte az elmúlt versenyidényt, s a legjobbakat díjazta. Huszonnyolcadik alkalommal adták át a Pák-Ász-kupát is.
Papp Oszkár klubigazgató elöljáróban elmondta: nem zártak rossz évet, de azért maradt tartalék a versenyzőkben. Az 52 döntős helyezés, melyből 13 első, 7 második és 8 harmadik pozíciót hozott, jónak mondható, ugyanakkor vannak korosztályok, melyek elmaradtak a várakozástól, gyakorlatilag egy-egy versenyző mentette meg a becsületüket. Utóbbiak közé tartozik a lányok mini és a tanuló korosztálya. Az elsőben Németh Mercédesz, a másodikban Pál Johanna első helye jelentette a mentsvárat. Pál Johanna egyébként egy másik oldaláról is bemutatkozott: édesapja, Pál Tibor, a győri Liszt Ferenc-zeneiskola zongora tanszékének vezetője kíséretében elénekelte az LGT Valaki mondja meg című dalát. Pál Johannának a klub elnöke, Gasztonyi László is gratulált, s bejelentette, hogy 2012-ben cége állja a fiatal tehetség nemzetközi versenyzésének költségeit.

A serdülő lányokban a nyolc döntős hely ellenére is több volt, Écsi Antal edző munkáját dicséri, hogy a szétesés előtt álló csapatot összekapta. Az ifjúságiaknál kiemelkedőt Dohovics Virág nyújtott, aki az ifjúsági EB-n és a nemzetközi Jeu- nesse-kupán egyaránt ötödik helyezést ért el. A legeredményesebb korosztály a lányoknál egyébként az ifjúsági volt. A felnőtteknél mindenképpen említést érdemel Gyimes Krisztina, aki elsőéves felnőttként a klub története során először nyerte meg az egypárt.

A fiúknál a minik nem értek el kiugró eredményt, a tanulók valamivel jobbak voltak, ott a kormányos négyes második helyét kell kiemelni. Az egység ez alkalommal vehette át a megérdemelt ezüstérmet, mert hiába ért be a célba másodikként, egy másik klub óvása miatt az eredményhirdetés előtt közölték a fiatalokkal, hogy nem vehetik át az érmeket. A győri klub nem hagyta annyiban a dolgot, s végül bebizonyították igazukat, így végül megérdemelt helyre kerültek a medáliák.

A serdülők számottevő eredmény nélkül zárták az esztendőt, az ifjúságiak viszont remekeltek. Négy bajnoki címet begyűjtve uralták a mezőnyt. Kaszás Kornél és Szigeti Roland egyaránt három-három aranyat gyűjtött be, ráadásul Kaszás az ifjúsági kontinensbajnokságon második lett. Ennek is köszönhető, hogy megválasztották az év ifjúsági evezősének. Mint azt Papp Oszkár elmondta, ezt a címet könnyebb volt elnyerni, mint a Pák-Ász-kupát, melyet a névadó, Pák Béla adott át. A sok kiemelkedő versenyző közül végül itt is Kaszás Kornélra esett a döntéshozók választása.

A felnőtt férfiakról a klubigazgató elmondta: két bajnoki címükkel mindenképpen a jók között említhetők.

Az évzárón több jeles jubi- leumot is megünnepeltek a jelenlévők, Válé Lajos 40 éve az első vidékiként nyerte meg férfi egypárevezős számát, melynek apropóján a 65 éves volt sportoló átvehette a klub ajándékát. A másik ünnepelt Kiss László vezetőedző volt, akit tanítványai hatvanadik születésnapja alkalmából egy órával ajándékoztak meg.

Amit még Papp Oszkár kiemelt: a rivális klubok közül az évzáróra elfogadta a meghívást a Csepel, a Ferencváros és a Mohács, ezzel is kifejezve az összefogás fontosságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába ETO futsal: távozott a portugál edző

Távozott a csapat kispadjáról Artur Melo, a Rába ETO edzője, pedig a portugál szakvezetővel… Tovább olvasom