Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Európában és idehaza is taroltak a győrzámolyiak

Remek időszakon van túl a Szigetközi Junior Kendo Klub. A győrzámolyi egyesület a közelmúltban 12. alkalommal – zsinórban hetedszer – nyerte meg az országos csapatbajnokságot (a győztes tagok: Czafik, Kitti, Terbe Patrik, Schreiner Dávid, Babos Gábor, Király Norbert és Dubi Attila).
Ezt megelőzően az Európa-bajnokságon értek el a magyar válogatott tagjaként egyedülálló sikereket, hiszen csapatban a mieink – a győrzámolyi színeket Dubi Sándor, öccse, Attila és Babos Gábor képviselte –, egyéniben pedig az idősebbik Dubi fivér lett a kontinens legjobbja. Ilyen sikert előtte még sosem ért el magyar kendós. Ráadásul Babos 3. lett egyéniben, Dubi Attila pedig Fighting Spirit-díjat kapott.

„Kettős győzelemnek nem örülhettünk, csapatban kilenc éve már sikerült aranyat szerezni. Most egy nagyon nehéz felkészülés és rossz előjelek után jött ki ennyire fantasztikusan a lépés. Az EB előtt az egyik válogatottunkat elküldték, egyikük otthon maradt, így tulajdonképpen tartalék nélkül kellett küzdenünk. Lényeges volt, hogy senki ne sérüljön le, nagyon vigyáztunk egymásra, s ezek után még értékesebbnek érezzük a sikert. Erre rátett még egy lapáttal az is, hogy a csoportban kikaptunk az olaszoktól, így másodikként jutottunk csak tovább. A döntőben ismét összekerültünk, s írni sem lehetett volna szebbet, az utolsó meccs előtt egy nyert meccsel és egy ipponnal voltak jobbak az olaszok, így nekem mindenképpen kettő-nullra kellett nyernem, hiszen döntetlen esetén az ipponarány dönt. Szerencsére sikerült hoznom a meccsemet, ami után óriási volt az öröm. Másnap talán ez az eufória vitt tovább, s egyéniben is az első helyen végeztem" – mondta Dubi Sándor, aki hétéves kora óta kendózik.

A Szigetközi Junior Kendo Klub 1989-ben alakult J. Varga Attila vezetésével, s Dubi Sándor már az első edzésen ott volt. Azóta csak sérülés esetén hiányzott, de ez sem gyakori.

„Az első időszak nem túl látványos, az alapok elsajátítása kifejezetten unalmas, monoton. Akkoriban számunkra ez még nem volt vészes, a mai korban viszont már nehéz megfogni a gyerekeket, s ezt érezzük is. Mikor lejön egy kisgyerek, szinte azonnal páncélba öltözne, ami már izgalmas lenne számára, de ez nem így működik. Azért huszonöten vagyunk a klubban, rendszeresen azonban csak nyolcan-tízen járnak az edzésekre. Hozzáteszem, sosem késő elkezdeni, s bár az edzés során a feladatok között nem igazán lehet különbséget tenni a kendósok között, azért természetesen más az elvárás a hobbista és a versenyző között" – folytatta Dubi Sándor, aki válogatottként is érzi, hogy bizony nem a legkönnyebb sportágat választotta.

A győrzámolyi kendósok, Babos Gábor, Dubi Attila és Dubi Sándor sikert sikerre halmoztak az utóbbi időszakban.
A győrzámolyi kendósok, Babos Gábor, Dubi Attila és Dubi Sándor sikert sikerre halmoztak az utóbbi időszakban.


„Kéthetente a válogatott tagjai kőkemény, négyórás edzésen vesznek részt. Nem ma kezdtük, de ott olyan megterhelésnek vagyunk kitéve, hogy kis túlzással ájulásig edzünk. Kell egy kis időnek eltelnie, míg be tudunk menni az öltözőbe zuhanyozni. De ez tudjuk, hogy ezzel jár, s szerencsére eredménye is van. Bevallom, számomra várhatóan már csak egy év van hátra a versenyzésből, a jövőre esedékes világbajnokságot még vállalom. Jó lenne szép helyezéssel búcsúzni, bár nem egyszerű, a japánok, a koreaiak, az amerikaiak és a kanadaiak nagyon erősek. Ott gyakorlatilag sokan ebből élnek, míg nekünk anyagi áldozatokat is hoznunk kell az edzések, a versenyek érdekében" – tette hozzá az újdonsült kétszeres EB-győztes.

Ami a közeljövőt illeti, hamarosan Győrzámolyon lesz a hagyományos edzőtábor, melyet egy verseny zár le (ezen a válogatottak nem szerepelhetnek), majd júliusban a fővárosban rendezik a Hungária-kupa nemzetközi viadalt. Ezen tíz-tizenöt országból száz-százhúsz versenyző indulása várható. Az augusztus a pihenésé, szeptembertől viszont kezdődhet a felkészülés az újabb feladatokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontosan dobtak a győriek

A közelmúltban több jó eredményt is elértek a Docugroup Győri DC dartsosai. Tovább olvasom