Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Európa visszainteget?

Nem jutott ki egyenes ágon az Európa-bajnokságra a magyar női és férfiválogatott. A soproni Vajda Anna s a győri származású Bencze Zoltán is a pótselejtező sikerében reménykedik.

Ha valakit nem érhet szemrehányás a női kosárlabda-válogatott EB-középdöntőből való kiesése okán, akkor az a soproni Vajda Anna. A statisztikákból egyértelműen kiderült: vezéregyéniséggé nőtte ki magát az MKB Euroleasing-Sopron fiatal játékosa. Bár az ő teljesítménye is hullámzó volt, a soproni magas bedobó lett válogatottunk messze legeredményesebb játékosa a maga 77 pontjával, ami 12,8 pontos meccsenkénti átlagnak felel meg. Sajnos a továbbjutáshoz az ő egyedüli jó teljesítménye kevés volt.

A soproni klubcsapatával jelenleg Ibizán edzőtáborozó játékos a következőket mondta a kiesés okairól: „Két fő oka volt sikertelen szereplésünknek. Az egyik, hogy ez a csoport valóban »halálcsoport« volt. Ezt a legjobban az támasztja alá, hogy szinte mindenki a franciákat gondolta a legjobbnak, legerősebbnek, mégis a litvánok végeztek az élen. A másik ok, amiért nem sikerült továbbjutnunk, az az volt, hogy különböző okok miatt több meghatározó játékos hiányzott.

Persze, ha mindenki pályára léphetett volna, akkor sem biztos, hogy ebből a négyesből sikerül továbblépni. Bízom benne, hogy a jövő évi pótselejtezőn a hiányzók már ott lesznek a csapatban, s ott mindent megpróbálunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Nehéz lesz, de komplett csapattal sikerülhet."

A férfiválogatottat csak egy hajszál választotta el a továbbjutástól. A csapat győri származású tagja, az Albacomp kosarasa, Bencze Zoltán szerint részben saját maguknak köszönhetik, hogy nem sikerült egyből kvalifikálniuk magukat a kontinenstornára.

„ Úgy vélem, Belgiumban rontottuk el a dolgot. Háromszori hosszabbítás után nem szabadott volna ott elveszíteni a mérkőzést. Ukrajnában mindent megpróbáltunk, de a tét bennünket nyomott össze jobban. A jövő augusztusi pótselejtezőig még sok idő van hátra, de úgy vélem, némi szerencsével van esélyünk arra, hogy megszerezzük az első helyet. Ez persze nagyban attól is függ, milyen ellenfeleket kapunk a csoportban.
Ami a saját teljesítményemet illeti, nem vagyok még meghatározó játékosa a keretnek, összességében azonban elégedett lehetek. Persze volt egy-két gyengébb periódus a játékomban, amit jó lenne a későbbiek során teljesen kiküszöbölni. Remélem, erre a pótselejtezőn lehetőségem is nyílik..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőtáborba vonultak a soproniak

Ibizára utazott az MKB Euroleasing-Sopron csapata, ahol nemzetközi tornán szerepel. A Ventwest… Tovább olvasom