Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Európa élén a győri dartsos

Köntös Zsófia lett a kontinens legjobb női softdartsosa. A győri lány végzett az élen az EDU, vagyis az Európa Dartsszövetség nemzetközi ranglistáján.
A kétszeres Európa-bajnok győri versenyző nemrég tért haza Csehországból, ahol a magyar válogatott tagjaként szerepelt a soros kontinensviadalon.

A Docugroup Győri DC dobója igaz, nem élete legjobb Európa-bajnokságát zárta – pedig a prágai torna eredményei duplán számítottak a nemzetközi pontversenybe –, ám így is az élen végzett az Európa Dartsszövetség ranglistaversenyén. A sorozat egyébként kilenc önálló versenyből állt, a helyszínek Európa különböző városai voltak.

„Ezekből kettőt sikerült megnyernem, egyet Franciaországban, egyet Ausztriában – említette a pontverseny győztese. – Ezeken kívül volt még egy második s több ötödik helyezésem is. Ennyi elégnek bizonyult, hogy összesítésben az első, ebben az évben Európa legjobbja legyek."
Érdekesség, hogy a férfiaknál is magyar siker született. Az erősebbik nemnél ugyanis a székesfehérvári Bezzeg Nándor diadalmaskodott. Az eredményt a hazai szövetség a magyar darts-sport egyik legnagyobb sikereként könyvelte el.

Visszatérve a győri sportoló győzelmére, Köntös Zsófia először lett első a rangos sorozatban. Eddig csupán egy hetedik és egy nyolcadik helyezést tudott szerezni. Nem véletlen tehát, hogy már most élete legjobb évét produkálta. Idén már eddig három magyar bajnoki címet szerzett, s eldőlt, hogy az elmúlt esztendőhöz hasonlóan biztosan őt választják meg az ország legjobb női játékosának.

A magyar válogatott prágai szereplése kissé csalódást okozott – az előző két kontinensviadalon is aranyérmet szereztek a mieink –, a férfiak negyedikek, míg a hölgyek ötödikek lettek a csapatviadalok küzdelmében.

„Változtak a válogatott tagjai, nemrég állt össze mindkét magyar együttes. Abban azonban biztos vagyok, hogy mindkettő erősödni fog. A magam részéről úgy érzem, a maximumot nyújtottam, s igaz, hogy az EDU-versenyen csupán a huszonötödik lettem, egy második és egy harmadik hely mellé két negyedik helyezést is begyűjtöttem a különböző számokban."

Köntösön kívül még két győri versenyző állt a táblákhoz Prágában. Szintén a Docugroup Győri DC versenyzője Rucska József és Domonkos Sándor, előbbi 13., utóbbi helyezetlen lett.

Európa legjobb női versenyzője komoly célokat tűzött ki maga elé:
„Jövőre már a világszövetség, a WDF versenyein szeretnék indulni, s célom a világbajnokságra kijutni."

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nagyon örül

A 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor harmadik lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei… Tovább olvasom