Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

ETO: újabb román ellenfél következik

Labdarúgás - Munkatársunk helyszíni jelentése Törökországból - Hétvégén egy másik szállodába költözött át a Törökországban edzőtáborozó Győri ETO FC csapata, mert az eső tönkretette az addig használt pályát. Bajzátot szerdán műtik, legalább két hónapos kihagyás vár a támadóra. Hétfőn egy román első osztályú együttes ellen játszik felkészülési mérkőzést a csapat.
Az időjárás alaposan felborította a Törökországban edzőtáborozó Győri ETO FC programját. Kemerben péntek este óta szakadt az eső, olyannyira, hogy a futballisták a pályákon edzeni sem tudtak. Akkora mennyiségű csapadék zúdult le hirtelen, hogy a hotelhez tartozó két futballpálya egyszerűen használhatatlanná vált.

Szombaton nem is tartott kinti edzést délelőtt a szakmai stáb. A fiúk a konditeremben két csoportra osztva edzettek. Délután aztán lázas egyeztetések után a csapat átköltözött a szintén Kemerben található Maxim Hotelba.

„Erre azért volt szükség, mert az említett szállodában két olyan pálya is található, amelyeket esőben is lehet használni. Ezeket a játéktereket viszont csak azok a csapatok használhatják, akik a szállodában laknak" – mondta Lencse Gyula, a győriek technikai vezetője.

A szakmai stáb Egervári Sándor vezetőedzőt hallgatja. Balról: Szabó Ottó, Kenyeres Imre és Lencse Gyula. Fotó: Sz. T.

Bajzát Péterrel kapcsolatos hír, hogy a győriek támadóját szerdán megműtik. A játékos talpcsontjából tört le egy darab, amit Magyarországon egy speciális vizsgálat kimutatott. A játékosnak várhatóan két hónapot ki kell hagynia.

A csapat új szálláshelyén délután – az eső ellenére – egy sokkal jobb minőségű játéktéren edzett. Kisebb baleset is történt, Molnár Pétert, az ETO kapusát akkor érte baj, amikor egy mobil kaput vittek be páran a játéktérre. A kapu lerakásakor eltört a hálótartó vas és épp Molnár Péter fejére, pontosabban orrára esett. Szerencsére egy apróbb vágáson kívül, amit Végh Barna masszőr azonnal ellátott, nem történt nagyobb baj. A fiatal hálóőr még az edzést is folytathatta.

Vasárnap reggel már ismét napfényes időre ébredtek a győriek, s korán reggel edzettek is egyet. A gyakorláson kisebb gondok miatt Bank, Koltai könnyített munkát végzett, Starknak, Kovács Zoltánnak és Nikolovnak viszont ki kellett hagynia az edzést. Utóbbinak egyébként épp csapattársa, Völgyi lépett mérkőzés közben a lábára, s ennek következtében begyulladt a körömágya. Szerencsére neki és az említett labdarúgóknak sem kell a továbbiakban sok gyakorlást mulasztaniuk.
Egervári Sándor vezetőedzőt kértük meg az edzőtábor eddig eltelt időszakának értékelésére:

„Sajnos kiderült, hogy Bajzátot egy hosszabb időszakra elveszítettük, s a többnapos edzéskihagyás miatt Bank és Koltai hátrányba került a csapatba kerülést illetően. Ráadásul az időjárás sem volt kegyes hozzánk. Mérleget vonni nehéz, hiszen a két legfontosabb mérkőzésünk előtt állunk. Ennek ellenére már most rendkívül hasznos az edzőtábor.
Örömteli, hogy az új játékosok gyorsan és jól beilleszkedtek, ami a remek kollektívának nagyban köszönhető. Még örömtelibb, hogy Böőr Zoli egyre közelebb kerül a csapathoz. Az edzőtábort gyakorlatilag pihenőnap nélkül hagyjuk a hátunk mögött" – mondta a szakvezető.
A tervek szerint Tarsoly Csaba elnök, Klement Tibor ügyvezető és Mohácsi János doktor meglátogatják a csapatot, érkezésüket lapzártánk után, hétfő hajnalra várták.

Az együttes hétrőn, magyar idő szerint 14 órakor játssza újabb felkészülési mérkőzését. A találkozó Belekben lesz, ahol két évvel ezelőtt edzőtáborozott az ETO FC. Az ellenfele pedig a román első osztályú Vaslui.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiizzadták a győzelmet: Győrhő-ETO FKC-Mezőkövesd 28-25

Kézilabda - Győrhő-ETO FKC-Mezőkövesd 28-25 (16-8)
Győr, Budapest Bank-férfiliga, rájátszás a… Tovább olvasom