Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

ETO, Sopron: jövőre is NB I-ben?

Vészhelyzetben van a Győri ETO FC és az FC Sopron is, legalábbis ami az első osztályú tagságot illeti. Ismert emberek vallanak az esélyekről.

Póczik József, a Rába ETO volt kiváló labdarúgója: „Három mérkőzés van hátra és sajnos az ETO-nak nagy esélye van rá, hogy negyvenhét év után kiessen az első osztályból. Az látható, hogy nincs megfelelő játékoskeret, így nincs csapat sem és ebben óriási a szerepe Reszeli Soós Istvánnak, a volt szakmai igazgatónak. Szomorúság tölti el a szívemet, mert előbb-utóbb elkészül ez a gyönyörű stadion és lehet, hogy nem lesz benne NB I-es csapat. A Sopron sem véletlenül tart ott, ahol tart, de az okokat a helyiek nyilván nálam jobban ismerik."

Burcsa Győző, a Rába ETO volt remek játékosa, a Matáv Sopron egykori edzője: „Remélem, és szívből kívánom, hogy egyik együttes se búcsúzzon az élvonaltól. Tizenegy éve kiléptem a futball világából, mivel olyan helyzet uralkodott a sportágban, amellyel nem értettem egyet, s a mai napig sem sok minden változott. Éppen ezért nem szeretnék véleményt nyilvánítani a két klubnál kialakult helyzetről."

Varga Gábor színművész: „Biztos vagyok benne, hogy a jövő szezonban is találkozunk a Győri ETO és az FC Sopron nevével az élvonalban. Mivel nem vagyok naprakész, ezért úgy gondolom: a győri csapat helyezése nagy meglepetés, hiszen ott minden adott a jó szerepléshez, mégsem jönnek az eredmények. A hozzáálláson kellene javítani. A soproni gárdánál valószínűleg a gyakori edzőcserék döntő szerepet játszanak az eredménytelenségben, illetve az elmúlt időszakban nem erősödött, hanem inkább gyengült a játékoskeret."

Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze: „A színházban sokat beszélgetünk az ETO-ról, hiszen rajtam kívül az egész műszak is a csapatnak szurkol. Érdekes módon bennem egy pillanatig sem merült fel, hogy kieshetünk. Idén kevés meccsre tudtam kimenni, akkor mindig azt éreztem, jó a játékoskeret, de mintha nem lenne rend a fejekben. A Sopron nagyon rapszodikusan szerepel, váratlan győzelmek és váratlan vereségek követik egymást. Nehéz megjósolni, bent maradnak-e az NB I-ben. Az ETO-nál és nálunk, a színházban is nagyon várom az évad végét. Várom Vincze Ottó visszatérését is, aki az egyik kedvencem, a rutinjával és a tudásával sokat segíthet majd a fiataloknak. Optimista vagyok, bízom benne, hogy jövőre sokkal jobban szerepel a csapat. Az első osztályban...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most csak tízes volt a legjobb

Tízes volt a legtöbb helyes találat a Tippmester legutóbbi fordulójában. Ennyit is csupán két… Tovább olvasom