Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

ETO Park: méltó körülmények a kupamérkőzésre

Labdarúgás - A július 17-i Győri ETO-Zestafoni UEFA-kupa-mérkőzésre minden szükséges feltételnek megfelel majd a győri stadion. Ideiglenes eredményjelzőt állítanak fel a végleges berendezés felállításáig.
Július 17-én Győrött rendezik az ETO–Zestafoni UEFA-kupa-mérkőzést, miután a grúz csapat elutasította a zöld-fehérek kérését: cseréljék fel a pályaválasztói jogot. Elsősorban az ETO Park építése miatt kérte a győri klub a cserét, így tíz nappal az első találkozó előtt a helyszínen tájékozódtunk a körülményekről.

– A jelenlegi állás szerint semmi akadálya nincs, hogy megfelelően fogadjuk a grúz együttest – mondja Földi Tibor, az ETO FC üzemeltetési vezetője. – A keleti lelátón apróbb korrigálásokat kell csak elvégezni, a nyugatin pedig már javában tart a korlátok és a székek szerelése, számozása. Az UEFA előírása szerint az északi oldali vendégszektorba is kötelező székeket elhelyezni, így azokkal áll majd a szurkolók rendelkezésére.

Az 1-es főút felőli oldalon készül az energia- és irányítócentrum épülete. Nemsokára befejeződik az építkezés és azzal egy időben kezdik bontani a stadion túloldalán a régi trafóházat, a maratoni kaput és egyben építeni a déli lelátó alapját. Az erre az oldalra tervezett hotel átadási határideje 2009 vége és a hírek szerint több rangos külföldi szállodalánc is érdeklődik iránta.

Többek közt Ferenczi István jóvoltából már a nyugati lelátó új székei is a helyükre kerülnek. Fotók: H. Baranyai Edina
A stadion világítása már tavasszal elkészült, az UEFA-kupa-
mérkőzésre viszont kötelező az eredményjelző, ami még hiányzik. Ezt a Zestafoni elleni meccsre bérli a klub, a végleges eredményjelzőt pedig az energiacentrum tizenhárom méter magas tetejére helyezik fel. Ez egy forgatható eredményjelző lesz, amely a mérkőzésen kívüli időszakban az 1-es főút felé fordítva reklámfelületként szolgál.

„A szükséges utak, kerítések is épülnek – folytatja Földi Tibor.
– A szurkolók az eddig használt Magvassy-csarnokkal szembeni bejáraton kívül a műjégpályánál és a nyugati lelátónál lévő kapukon is bejuthatnak majd a stadionba."

Az ETO Park kereskedelmi, szolgáltató és szórakoztató részét várhatóan október elején adják át, mert vannak olyan berendezések – mint például a hűtőtornyok –, amelyeknek hét hónap a szállítási határidejük és ezek Kínából Amerikán át érkeznek meg Győrbe... A stadionavatással valószínű, nem várják meg, amíg ez teljesen elkészül. Az avatón az ETO leendő ellenfeléről az Audi AG első embere július végén dönt és valószínűsíthető, hogy ez a Bayern München lesz.

A jobb oldali energiaközpont tetején lesz a stadion új eredményjelzője.

Nap zöld-fehérben

Szurkolóikkal még közelebbi kapcsolatot szeretnének kialakítani az ETO FC illetékesei, ezért remek programot szerveznek a drukkereknek, még a bajnokság megkezdése előtt.

A jövő hét végén zöld-fehérben szeretnék láttatni a vasárnap estét a Rába-parti klub vezetői. A klub július 13-án, 18 órakor minden szurkoló és érdeklődő számára ETO-napot rendez, ahol a felnőttcsapat nyílt edzésén túl többek között zene, sör, dedikálás és más meglepetések várják a kilátogatókat.

Ezen a napon kezdik meg a bérletek árusítását, valamint bemutatják a csapat új játékosait.

Újabb felkészülési találkozó
Negyedik felkészülési mérkőzését játssza ma 18 órakor Győrben az ETO FC. Ezúttal a szlovák élvonal elmúlt bajnokságának 6. helyezett csapatával, az MFK Kosice-vel mérhetik össze erejüket Bajzáték. A kassai együttes jó formában várja az összecsapást, a napokban ugyanis 4–2-re győzte le az FC Fehérvárt, igaz, a győriek sem panaszkodhatnak, szerdán Ausztriában arattak győzelmet a Mattersburg felett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel újra a paksiak meccsén ült a kispadon

Labdarúgás - Lengyel Ferenc, az Integrál-DAC trénere újra paksi mérkőzésen ült le a kispadra, ám… Tovább olvasom