Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

ETO Park: alapkőletétel

Labdarúgás - Az ETO Park Sport-, Szabadidő- és Kereskedelmi Központjának alapkövét Tarsoly Csaba, a Quaestor rt. elnök-vezérigazgatója és Borkai Zsolt, Győr polgármestere együtt tette le szerdán az építkezés helyszínén.
Amikor a Quaestor Csoport 2001-ben megvásárolta a Győri ETO FC-t, azzal együtt nemcsak a stadiont, hanem az azt övező 17 hektáros, Győr ingatlanfejlesztési szempontjából meghatározó helyén lévő területek tulajdonjogát is megszerezte. A stadion és környékének teljes rekonstrukciója már korábban elkezdődött, 2007 elejére a beruházás első szakasza be is fejeződött.

Az ünnepség résztvevőit Klement Tibor, az ETO Park ügyvezetője köszöntötte, majd Tarsoly Csaba szólt a beruházás részleteiről. Az első ütemben elkészült a klubépület, a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium és a stadion nyugati lelátója. A keleti oldali nézőtér építése napjainkban is tart.

Tarsoly Csaba és Borkai Zsolt együtt helyezte el a szabadidő- és sportközpont alapkövét. Fotó: Bertleff András

A leendő szabadidő- és kereskedelmi központ négyszintes lesz, melyben többek között igényes üzletek, áruházak, sport- és szórakoztató létesítmények kapnak majd helyet. A legfelső szint modern „A" kategóriás irodaház létesül. A beruházás keretében készül el egy száz szobás, négy csillagos szállodát is magába foglaló sportrehabilitációs központ. A létesítményt a tervek szerint 2008-ban adják át.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere azokra az időkre emlékezett, amikor fiatal győri tornászként naponta megfordult a régi ETO-stadionban. Örömmel üdvözölte, hogy az ETO Park több száz új munkahelyet hoz létre a városban. Bízik benne, a multifuncionális létesítmény létrehozója is megtalálja a számításait, ehhez az önkormányzat minden lehetséges támogatást megad a számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten még veretlenek

Labdarúgás - Eredmények és tabellák a megyei kispályás labdarúgó bajnokságok győri ás… Tovább olvasom