Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

ETO: meccs nélkül

Hiába utazott el a fővárosba a Győri ETO FC labdarúgócsapata, a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt az Újpest elleni első tavaszi fellépése.
Szombaton parádés mérkőzésen győzött az Újpest. Na, ne tessék megijedni, nem az ETO ellen, hiszen az Arany Ászok Liga 17. fordulójában a pálya jegesedése miatt elmaradt az UTE–Győri ETO FC labdarúgó-mérkőzés. Az említett sikert vízilabdában érte el a lila-fehér együttes, a futballmeccsre érkező fővárosi szurkolók – egyébként nem voltak túl sokan, ezer-ezerötszáz lila sálba burkolózó fiatal gyülekezett a Szusza Ferenc Stadion lelátóin –, miután megtudták, hogy elmarad a mérkőzés, fogták magukat és átmentek a Hajós-uszodába, ahol aztán remek hazai győzelemnek örülhettek a Szentes ellen.

Nem örült viszont az Újpest újdonsült edzője, az egykor Győrben játékosként is megfordult Véber György. Elmondta: pályafutása alatt többször is játszott már ennél rosszabb minőségű pályán, szerinte meg kellett volna rendezni a mérkőzést. Ezzel szemben Mészöly Géza vezetőedző kellő higgadtsággal értékelte a helyzetet: „Sajnálom, hogy elmaradt az összecsapás, szerettünk volna hazai közönség előtt bemutatkozni, de természetesen tudomásul vesszük és elfogadjuk a játékvezető döntését."

Egyébként furcsa volt pont Véber Györgytől hallani, hogy nem olyan rossz a talaj, hiszen ki ne emlékezne arra, hogy pár évvel ezelőtt egy súlyos sérülés következményeként nemcsak a lába, de tulajdonképpen labdarúgó-pályafutása is kettétört. Nem tudjuk, hogy számolt volna el a lelkiismeretével, ha egy ilyen talajon megsérül valamelyik játékosa.

Márpedig a sérülés veszélye igenis nagy volt. Erről magunk is meggyőződhettünk – érdekesség, hogy a hivatalos kezdés időpontjában több újságíró, tévés volt a pályán, mint labdarúgó –, ugyanis a pályamunkások hiába törték fel a jeget, majd szórták fel fűrészporral a talajt, a gyepszőnyeg helyenként nagyon csúszott.

Sallói István újpesti klubigazgató sem kifogásolta, hogy a mérkőzés elhalasztása mellett döntött Megyebíró János játékvezető, csupán azt nehezményezte, hogy miért nem lehetett mindezt korábban megtenni.
– Nem jelent túl nagy kiadást, hogy elutaztunk Budapestre – kommentálta az eseményeket Reszeli Soós István, az ETO szakmai igazgatója. – Ez a pálya alkalmatlan mérkőzés megrendezésére, a játékosok testi épsége veszélybe került volna, ha megrendezik a találkozót.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három világcsúcs az atlétikai vb második napján

Az első világcsúcs-beállítás a budapesti fedett pályás atlétikai világbajnokságon Tatjana Lebegyeva… Tovább olvasom