Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

ETO, Matáv: Gól nélkül, de nem eredménytelenül

Az NB I legutóbbi fordulójában egyik csapatunk sem szerzett gólt, ám mégsem lehet eredménytelennek minősíteni a szereplésüket.

Gól nélküli döntetlennel zárult Kiprich József első mérkőzése az ETO kispadján. Az Újpest ellen elsősorban hozzáállás tekintetében lépett előre a zöld-fehér együttes, ám ezúttal ez sem volt elegendő a sikerhez. Elégedetlenségre azonban nincs oka az új szakvezetőnek.

– Ha minden mérkőzésen így lépnek pályára a játékosok, mint tették azt szombaton az Újpest ellen, akkor hiszem, hogy nem kell sokat várni az első sikerre – mondta Kiprich József. – Ami az újpestiek elleni találkozót illeti, az látszott, jelenleg az ellenfél előbbre tart. Ettől függetlenül megnyerhettük volna a mérkőzést, de ez nem csupán rajtunk múlt.

– Ezt hogyan érti?
– Közvetlenül a mérkőzés után néhány jelenetet visszanéztem videóról, s ez alapján mondom, két tizenegyessel maradt adósunk a játékvezető. Mindkét alkalommal kezezés történt az újpesti tizenhatoson belül. Hozzáteszem azonban, hogy mindent összevetve jogosnak érzem a döntetlent.

– Miben kell elsősorban előrelépni, hogy az ilyen meccseket a jövőben meg tudják nyerni?
– Nem emelnék ki egyéneket, csapatrészeket. Minden téren javulnunk kell. Ahhoz, hogy a támadó gólt rúgjon, a középpályásnak jó labdákat kell adnia, amit viszont meg kell szerezni. Mint csapat kell nagyon pontosan és fegyelmezetten futballoznunk.

– A találkozó előtt elmondta, reméli, a szurkolók az együttes mellé állnak. Nos, a végén taps kísérte az öltözőbe a játékosokat...
– Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a közönség biztatását. Ez egyértelmű jele annak, hogy a fiúk mindent megtettek a győzelemért, s ezt honorálták is a végén a nézők. Sokat jelenthet ez a továbbiakban, s bízom abban, hogy mihamarabb győzelemmel viszonozhatjuk a szurkolók támogatását.

– Ez akár a hétvégi megyei rangadón bekövetkezhet?
– Mi mindent megteszünk Sopronban is, aztán meglátjuk, mire lesz elegendő. Továbbra is tartom, nem lenne szerencsés a szezon kellős közepén „belenyúlni" a csapatba. Az eddigi irányvonalat szeretnénk folytatni kisebb módosításokkal.

Akadtak üresjáratok

Ha valaki minden idegszálát megfeszítve figyel s jegyzetel, akár akadémiai értekezést is írhatott volna az FTC–Matáv Sopron labdarúgó-mérkőzést követő sajtótájékoztatón, „Partjelzők lelki élete az edzők szemével" címmel. Azt persze Pintér Attila, a Matáv szakvezetője is elismerte: nem az igencsak érdekes körülmények között született első hazai gól miatt maradt alul csapata az Üllői úton
A soproniak vehemens edzője nemigen értette, miért emelte fel, majd vette le azonnal zászlaját a Fradi első gólját megelőző akciójánál az asszisztens. A rövid, de jól látható lengetés valóban döntő mozzanat volt Jovic találatánál, ugyanis megtorpantak a soproni védők, így az FTC szerb csatárának volt ideje még ügyetlenkedni, vacakolni a labda átvételével, és miután nagy nehezen megszelídítette a játékszert, helyezett a Matáv kapujába.

Az egészből tanulságként két dolog szűrhető le. Az egyik: nem szerencsés, ha a partjelző úgy kapkodja fel s le a zászlaját, ahogy a régi szép időkben tették azt mára kiérdemesült vasúti bakterek kisebb megállóhelyeken. A másik sokkal fontosabb: ha mégis így tesz a partjelző, sípszóig akkor sem szabad megállni!

Pintér Attila amúgy jó 20–25 perccel a lefújás után lehiggadva értékelte a meccset, azt mondta, nem e miatt a nehezen értelmezhető partjelzői megmozdulás miatt kapott ki együttese. Kifejtette, most sem vallott szégyent csapata, csakhogy annak hibáit könyörtelenül kihasználta a Fradi, és nyert. A szakember azt fejtegette: akadtak 10–15 perces üresjáratok csapata játékában, tovább kell dolgozni, hogy ne jelentkezzenek ilyenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner végigfutotta az Olasz Nagydíjat és 11. lett

Michael Schumacher nyerte a Forma 1 Olasz Nagydíját, Montoyát és Barrichellót megelőzve. Baumgartner… Tovább olvasom