Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

ETO: majdnem biztos az NB III - Közben hiánypótlásra kötelezte az MLSZ a csapatot

A várakozásoknak megfelelően nem kapta meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet a Győri ETO.

 

MLSZ - Hiánypótlásra kötelezték a Győri ETO FC-t

A várakozásoknak megfelelően egyelőre még nem kapta meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet a Győri ETO FC labdarúgóklub, amelynek jövője a Quaestor-ügy miatt került veszélybe. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az M1 aktuális csatornának hétfőn mondta el, hogy a licencadó bizottság első fokon tíz klubnak adta meg az indulási jogot, a többit - köztük a Győrt is - azonban hiánypótlásra kötelezte, ezt május 8-ig tehetik meg az egyesületek. "Az ülés során összesen 10 klub kapta meg a kért licencet és 28 klubnak kell további hiánypótlás keretében teljesíteni a Klublicenc Szabályzatban megfogalmazott elvárásokat" - olvasható az mlsz.hu-n. A szövetség hangsúlyozta, hogy a hiánypótlásról szóló döntés nem jelenti a licenckérelem elutasítását. A licencadó bizottság május 12-én hoz végleges döntést. A győri klub azután került nehéz helyzetbe, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként múlt hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

ETO: majdnem biztos az NB III

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján hétfőn este megjelent hír szerint várhatóan az NB III-ban folytatja szereplését a nehéz anyagi helyzetbe került Győri ETO FC.

A cikkben kiemelik, hogy a sportörvény szigorúan korlátozza az indulási jog átruházását. Azonban a törvény bizonyos feltételek fennállása esetén lehetővé teszi, hogy egy klub átadja az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatai versenyjogát a vele szerződéses együttműködési viszonyban álló másik egyesületnek (utóbbi lehet a győri futsalcsapatot irányító ETO Futsal Kft). Az átadás egyik további feltétele, hogy az ETO FC Kft-nek az átadáskor ne legyen köztartozása.

A Kft-nek 130 milliós tartozása van, ezt Szasa Sztevanovic klubigazgató mondta el nemrég a Kisalföldnek - ezt nyilván rendezni kell.

A szövetség álláspontja szerint egyértelmű, hogy az NB I-es felnőtt csapat indulási joga a fenti szabály alapján nem ruházható át, csak az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatokra alkalmazható a lehetőség.

Viszont a harmadosztályban tovább szerepelhet az ETO: "az NB III-as csapat pedig az NB III-as bajnokságban – immáron az ETO Futsal Kft felnőttcsapataként – folytathatja szereplését" - áll az MLSZ honlapján.

A teljes cikk itt érhető el >> 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiánypótlásra kötelezték a Győri ETO FC-t

Az ülés során összesen 10 klub kapta meg a kért licencet és 28 klubnak kell további hiánypótlás… Tovább olvasom