Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

ETO: készülni kell a centenáriumra

Pálkövi Gyula, az ETO örökös elnöke már túl van a nyolcadik ikszen, és harminc éve is elmúlt, hogy nem ő a klub első embere, ám a szíve még mindig a zöld-fehér színekért dobog. Néhány hasznos ötlettel ezúttal is szolgált az elismert sportvezető.
Pálkövi Gyula Az egykori ETO-iroda a győri Baross úton.
Az ETO legendás időszakában volt a klub első embere. Akkor még tíz fölött volt a szakosztályok száma, bár természetesen a labdarúgásé volt a főszerep. A többek által fémjelzett együttes egy ízben Európa legjobb négy csapata közé verekedte magát.
– Hallottam, hogy Tarsoly Csaba, az ETO jelenlegi tulajdonosa nem feledkezik meg az egykori sikercsapatról és az 1963-ban bajnokságot nyert tagjait köszöntik a negyvenéves jubileum alkalmával – kezdi Pálkövi Gyula. – Ráadásul a Verebes-korszak második bajnokcsapata is idén jubilál. Akkor lenne teljes az ünneplés, ha a mostani gárda a bajnokság végén kiharcolná a nemzetközi szereplés jogát. Nem tagadom, szimpatizálok Tarsoly Csaba elképzeléseivel, tavaly a bajnokság végén több régi ETO-baráttal együtt levélben köszöntük meg neki, hogy megmentette a klubot. Egyetértek Varga Zoltán visszahozatalával is, mert annak idején felháborított, ahogy eltávolították Győrből. Vezetőként megtapasztaltam: a nagy egyéniségeknek sok olyan tulajdonságuk van, amelyek nem mindenkinek tetszenek és olykor nehezen elviselhetővé teszik őket mások számára.
Az idős sportember szerint régóta nagyon gyenge a klub PR- és marketingmunkája, ennek is köszönhető, hogy az évek folyamán magára maradt az ETO. Elveszítette a régi szimpatizánsai egy részét, a Győrbe beköltözőket és a szponzorokat nem nyerte meg magának, a városi vezetéssel nincs harmonikus kapcsolata, és még hosszasan lehetne sorolni.
– Már most el kellene kezdeni a felkészülést a klub százéves évfordulójára – folytatja Pálkövi Gyula. – Egy jó üzleti tervvel, a szponzorok megnyerésével hosszú évekre megalapozhatná a jövőjét az ETO. Gondolom, ahogy nekem, úgy másoknak is lennének megvalósítható ötletei. Örvendetes számomra, hogy a klub egykori szakosztályai közül a labdarúgók mellett a kézilabdázók és a jégkorongozók is ezt a nevet viselik. Nagyon örülnék, ha az evezősök, a kajak-kenusok és a teniszezők is csatlakoznának a névfelvétellel az ETO nagy családjához, ahogy hallom, van is ilyen törekvés részükről. A Ferencváros centenáriumának dicstelen ünneplése legyen az intő példa az ETO számára, százéves jubileum csak egyszer van egy klub életében, arról illik méltó módon megemlékezni. Például azzal is lehet, hogy 2004-ben az ETO nyeri a magyar bajnokságot. Remélem, még megérem...
Az egykori elnök még fontosnak tartotta megemlíteni, a klubnak újra meg kell találnia a kapcsolatot régi, jeles képvise- lőivel és a szurkolókkal is. Az ő idejében a Baross úton sikerrel működött az ETO irodája, ahol igazi klubélet is kialakult. Hasonló kezdeményezéssel talán most is hidat lehet verni a csapat és klub hívei között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz: Mandula búcsúzott a hobarti tornától

A nyolcaddöntőben búcsúzott Mandula Petra a 110 ezer dollár összdíjazású ausztráliai női… Tovább olvasom