Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

ETO II: élbolyban a harmadik vonalban

Jó teljesítménnyel közvetlenül az élboly mögött zárt az őszi szezont követően az ismét harmadosztályban szereplő ETO II. A győriek célja változatlan, s úgy vélik, tavasszal harcban lesznek a dobogóért.

A tavaly még másodosztályban szereplő ETO második csapata idén a harmadosztályban indult. Az NB II Nyugati csoportjának 14. helyen végzett gárdájánál edzőváltás történt, a távozó Sándor István helyét két, még kevésbé rutinos tréner vette át.

A győri csapatot ketten, Jäkl Antal és Kulcsár Zsolt irányították ősszel.
„Pályaedzőként Klement István és Sándor István mellett is dolgozhattam, de vezetőedzőként felnőttcsapatnál most vagyok először – kezdte az ETO korábbi játékosa, Jäkl Antal. – Nagy lehetőség, óriási kihívás ez számomra, s szeretném is megköszönni a bizalmat, amit a klubvezetéstől kaptam. Megpróbálok élni vele, s úgy érzem, nem is vallottunk szégyent az őszi szezonban."

A fiatal együttes az NB III Nyugati csoport 4. helyén állt az őszi szezont követően és nem változott a helyezése az egy előrehozott tavaszi fordulót követően sem. A 16 mérkőzésből 9-et megnyert a gárda, a 3 döntetlen mellett 4 vereség szerepel a csapat neve mellett a tabellán.
Kiegyenlített a mérleg hazai pályán és idegenben vívott mérkőzések tekintetében, az 5 hazai győzelem mellett 4-szer vendégként is sikerült nyerniük a Rába-partiaknak. Hazai környezetben és idegenben is kétszer-kétszer maradt alul a csapat.

Viszonylag sok gólt lőttek, de sok találatot is kaptak, a 31–25-ös gólkülönbség arról árulkodik, hogy inkább a látványosabb, támadófocit helyezte előtérbe a csapat.

„Az elsődleges cél játéklehetőség biztosítása a felnőttbajnokságban az ETO tehetséges fiataljainak, de fontos, hogy az első csapatból sérülésből felépülők egy színvonalas bajnokságban kapcsolódhassanak be a munkába és zárkózhassanak fel – folytatta Jäkl Antal. – Idén egyébként meghatározták az úgymond túlkorosok számát, maximum három mezőnyjátékos és egy kapus visszajátszó lehet a harmadosztályú csapatokban. Meg is kell jegyeznem, jó hatással volt a játékunkra és teljesítményünkre a helyenként két-három rutinos labdarúgó jelenléte."
A tréner összességében elégedett a nyújtott produkcióval.
„Harminc pontot szereztünk, ami jó eredménynek számít, ott vagyunk a közvetlen élbolyban. Sajnos két összecsapással, az Andráshida (4–5) és a Dorog (1–5) ellenivel nem tudunk elszámolni, de több jó mérkőzést is játszottunk. Rendkívül kiegyenlített az élmezőny, kicsi dolgokon múlhat egy-egy mérkőzés, s ahogy nekem, több játékosunknak is ez az első szezonja felnőttbajnokságban."

Voltak kiemelkedő teljesítmények is a csapatban.
„A labdarúgóink technikailag képzettebbek a mezőnynél, ám meg kell tanulniuk meccset játszani s győzni. Voltak kiemelkedő teljesítmények, Pongrácz Viktor és Lenzsér Bence átlagon felül futballozott, de Novák Csanád, Medgyes Sinan és Nagy Gergely is remekül játszott. Voltak persze, akiktől mindenképpen többet vártam és sajnálom, hogy sérülés miatt Csató Martinnak, Szolga Máténak és Pálfi Istvánnak is ki kellett hagynia szinte a teljes szezont."

Akad azért hiányérzet is a fiatal edzőben.

„Még nem tudtam átadni azt a mentális erőt, ami engem mindig jellemzett a pályafutásom során. Egy tizenhét-tizennyolc éves játékosnak – s mivel itt kiváló csapat van, így Győrre, az ETO-ra ez még jobban jellemző – nagyon nehéz feljebb lépnie. Minden mérkőzésen bizonyítania kell, persze nemcsak a futballistáknak, edzőként még nekem is."
Tavasszal cél, hogy fellépjenek a dobogóra.

„Bár tudjuk, hogy nem juthatunk fel a magasabb osztályba, nem változnak a célkitűzéseink. Ott akarunk maradni az élmezőnyben. Tavasszal öt-hat csapat lesz nagy csatában a dobogóért, reményeim szerint közöttük az ETO II is."

A zöld-fehérek ősszel legeredményesebb játékosa Novák Csanád volt 7 találattal. A visszajátszó Koltai Tamás 4 gólt lőtt, ebből hármat egy találkozón, a Diósd ellen. Az élvonalbeli csapatból Rudolf Gergely és Onisor Nicorec is kétszer-kétszer volt eredményes, ahogy Matetits István és Kollár Máté is. Egy gólt lőtt a szezonban Illés Dávid, Sipőcz János, Kiss Máté, Leal Viktor, Fekete Dániel, Vankó Imre, Farkas Zoltán, Medgyes Sinan, s a visszajátszók közül Lazar Sztanisic, Rafael Burgos és Leandro Martínez. Győri találatnak számított a budaörsi Hegedűs Norbert öngólja is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt Xabi Alonso dobhártyája

Beszakadt a dobhártyája Xabi Alonsónak, a Real Madrid világ- és Európa-bajnok középpályásának a… Tovább olvasom