Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

ETO FKC: ´Nem lehet eltörölni egy ilyen nagy múltú klubot!´

Hartáné Kovács Edit elnök szerint a Győri ETO FKC-nek van jövője, s túléli a jelenlegi válságot. A tartozásokat nem tagadja, a város döntését viszont továbbra sem érti.
A Győri ETO FKC NB I/B-s férficsapata évek óta komoly anyagi gondokkal küzd, a helyzetet tovább nehezíti, hogy idén egyetlen fillér önkormányzati támogatás nélkül maradt a klub. Az előző két évben 24–24 millió forint jutott a férfi kéziseknek, s mivel a költségvetés nem túl nagy, egy ekkora összeg komoly hiány. Hartáné Kovács Edit a jelenlegi helyzetről és a jövőről is beszélt.

– Kezdjük a leglényegesebbel! Mennyi a klub jelenlegi tartozása?

– Pontos számot nem szeretnék mondani, inkább úgy közelíteném meg, hogy amikor két éve elnök lettem, az akkor meglévő adósságállomány nyolcvanöt százalékát visszafizettük. Sajnos ehhez az idén a kétezerhét-kétezernyolcas szezonból egy újabb követelés jött be, mellyel ismét megugrott egy kicsit a mérleg, de még kezelhető mértékben.

– Emiatt tartoznak a játékosoknak és a szakmai stábnak?

– Részben. Bevallom, ez a legnehezebb része a dolognak, mert hiába szeretnék fizetni, a jelenlegi helyzetben ez nem mindig sikerül. Hatvanmillió forintos költségvetéssel dolgozunk, s heti szinten olyan kiadások vannak, melyeket muszáj rendezni. Ha jönnek a játékvezetők, nem mondhatom, hogy majd később adom a pénzt, mert akkor nem fújnak. Itt jegyzem meg, hogy a bírói díjak olyan mértékben megnőttek, hogy az NB I/B-ben nagyjából annyiba kerül egy év, mint két éve az NB I-ben. A fizetés szempontjából ez érvényes az utazásokra. Ha nem fizetek, akkor a buszos nem visz el.

– Ugyanez vonatkozik a játékosokra is, hiszen pénz nélkül előbb vagy utóbb ők sem lépnek majd pályára.

– Teljesen jogos, ez érthető lépés is lenne a részükről. Higgye el mindenki, nem jókedvemből csúsznak a kifizetések feléjük, de a mindennapi működéshez elengedhetetlen bizonyos szolgáltatások időbeni rendezése, s akkor még nem beszültünk az adósságrendezésről. Mint mondtam, megfordítható lenne a dolog, azaz a játékosok kapnak pénzt, csak akkor meg a meccsek maradnak el. Ez az igazi huszonkettes csapdája.

– Nem lehet, hogy pont ezek miatt döntött úgy a város, hogy idén egy fillért sem ad?

– Nem tudom, mert hivatalos indoklást nem kaptunk a mai napig a döntésről. Hangsúlyozom, köztartozásunk nincs, egészen pontosan az átütemezés szerint fizetjük a még fennmaradó összeget. Ráadásul eredményeink is vannak, hiszen az ifisták tavaly elsők lettek, a felnőttek pedig a feljutásért küzdenek. Amióta megszületett ez a döntés, azóta rágódom és töröm a fejem, miért történt mindez. Folyamatosan magamat ostorozom, de nem jutok el a megoldásig.

– Nem gondolt arra, hogy esetleg hagyja az egészet, s nem küszködik tovább?

– Sokan ennek biztos örülnének, mert akkor elmondhatnák, igazuk volt, s az én nevem alatt omlik össze végérvényesen az ETO férfi kézilabdacsapata. Engem azonban nem ilyen fából faragtak, nem áll szándékomban feladni. Annak idején Tóth Lászlónak is megígértem, hogy amit felépített, azt nem hagyom elveszni. Engem pedig az adott szó kötelez. Talán emiatt van az, hogy mindig hiszek abban, hogy jobb lesz, ugyanis felelős beosztású emberektől többször is kaptam ígéretet a segítségre. Talán egyszer ténylegesen is érkezik valaki, aki támogatást nyújt.

– Ha most kellene a jövőről nyilatkozni, mit mondana? Egyes hírek szerint az utolsókat rúgja a klub, s ősztől nem lesz ETO.

– Biztos vagyok benne, hogy lesz. Van egy névadónk, s aláírásra vár egy másik szerződés is. Hosszú távon biztosítottabb a klub jövője, mint az a jelenlegi helyzetben látszik, csak valahogy a mostani állapotot kellene túlélni. Olyan erő van ebben az egyesületben, beleértve elsősorban a játékosokat, edzőket, akik a sanyarú körülmények között is még versenyben vannak a feljutásért, mely egyértelműsíti, nem lehet eltörölni egy ilyen nagy múltú egyesületet. Hiszem, hogy van jövőnk, különben nem csinálnám.

Olvasóink írták

 • 15. alacska 2011. április 18. 08:14
  „Acsa -ne tettesd magad jól tudod, hogy kiről van szó ! A magyar köztársaság "hangos bemondójáról" - Szijjártó Péter, aki életében nem dolgozott és már milliomos !!! Ő erőltette rá a városra a kosárlabdát- nem de !”
 • 14. HerTiBu 2011. április 17. 15:47
  „A támogatásról a város vezetés dönt, ez így igaz. A klub vezetésnek meg lobbiznia kéne a támogatásért.
  Az is igaz,hogy kosárlabda és futsal múltja nem volt győrnek most meg ezek viszik a pénzt a körülöttük lévő
  sok semmit tevővel együtt.”
 • 13. ACSA 2011. április 17. 12:02
  „Mostmelyik Petikéről van szó??????:-)))”
 • 12. alacska 2011. április 17. 10:11
  „"Handball" - könnyű munka a vádaskodás / ez jellemző a FIDESz-re is , de nem akarok politizálni / ha ennyire tudsz mindent állj oda és segíts, mert igen is szükség lenne egy NB I -es kézilabdacsapatra . Nagyobb mint a "Soproni Postás" női kosarasaira. Szégyellje magát a városvezetés ! Vannak jól menő cégek álljon már valaki mögéjük és öntsünk tiszta vízet a pohárba. Itt a feljútási lehetőség - ezt kisebb városok is kihasználnák !!! De ez a dölyfös városvezetés inkább a Petike féle BRancsnak szórja a pént!”
 • 11. targis 2011. április 17. 08:08
  „a női kosárcsapat idegenlégiósainak bére elég volna a férfi kézicsapatnak. durva anyázásba fordulna ez a fórum, ha kiderülne, hogy mekkora pénzeket emésztett fel az 5. hely megszerzése!”
 • 10. IV.Béla 2011. április 16. 10:46
  „5. nasi12!

  "A Szíjártónak már régóta semmi köze az ETO FKC-hez."

  Nincs bizony. Politikai fogásnak jó volt az ETO, aztán "hála az égnek" hozta is a kis hobbiját ide, ahol még edzővé is kinevezte magát. Nna, és - többek között - kik elől veszik el a termet (edzés-, meccslehetőség), a városi támogatásokat kosaras sztárjaink? Hát nem a győri kötélhúzó világválogatott elől...”
 • 9. Handball 2011. április 16. 01:17
  „"Adott szó" - nagyon szép dolog, de akkor minden esetben köteleznie kéne, nem? A játékosoknak és az edzőnek vajon az volt az adott szó, hogy ebben a szezonban nem látnak pénzt?
  Én még megkérdeztem volna: A játékosok"mondhattak" csak le a pénzükről, vagy Ön és férje is több mint fél éve nem kapott fizetést, mert információink szerint mind a ketten itt vannak állásban?
  Tudjuk sajnos, hogy nincsenek a csapat mögött nagy támogatók, de még számra sem sok, aki van. Készülőben lévő szerződés? Ugyan kérem. Kb. fél éve ugyanilyen nyilatkozatot tett megyei napilapunkban és azóta sem történt semmi. Egy kis matek is elfért volna, mielőtt a számokkal dobálózás megszületik. Ha 60 milliós a költségvetés, és az előző vezetés tartozásának 85%-át visszatörlesztette a klub és a kis támogatásokat leszámítva az önkormányzati 24-24 millióval számolhattak csak az elmúlt két évben, akkor hogyan is van ez? Az megint rendben van, hogy az utóbbi két évben vezető H. K. E., de előtte két évig klubmenedzser volt, akinek szponzorokat kellett volna keresnie, támogatni a csapat munkáját, stb..... háááát.... ez is sok sebből vérzik, ezt mindenki tudhatja, aki anno az ETO fórumait olvasta, de ma is visszakereshetőek ezek a vélemények abból az időből... Egy szinte ingyen végig dolgozott év után nem tudom, hogy ki az a fanatikus, aki marad a klubnál. Minden elismerés kizárólag az edzőé és a fiúké.
  Ami a városvezetést illeti, biztosan többet tudnak a dolgok menetéről, mint mi kívülállók, és valószínűleg az elmúlt két év bebizonyította, hogy lyukas kalapba csorog a pénz. Az a pénz, amiből pont az igát húzók nem látnak jóformán semmit. Valóban nagy múltú a klub, de mint tudjuk, a múltból nem lehet megélni... és a jelen nagyon csúnya, a jövő meg nagyon kétséges.
  Személyes véleményem továbbá, hogy ha itt még elit klubot akarna a városvezetés, akkor feltérképezné a klub VALÓS helyzetét, amire a cikkben sem kaptunk választ, visszavenné/átvenné az ETO-t, következetes felelősségre vonást követően eltávolítaná a jelenlegi vezetést, de nagyon messzire a klubtól, és apránként elkezdené "restaurálni" a nagy múltú ETO-t, hogy valós szebb jövője, a városnak pedig újból patinás férfi kézilabda csapata legyen.”
 • 8. maraton 2011. április 15. 22:57
  „"Annak idején Tóth Lászlónak is megígértem, hogy amit felépített, azt nem hagyom elveszni. Engem pedig az adott szó kötelez."
  Ezért maximális tiszteletem, Sok sikert a csapat életbentartásához. Remélem, ha elkotródik a kosárlabda Győrböl. akkor visszajut a pénz a megfelelő helyre”
 • 7. zoltania2 2011. április 15. 22:03
  „5-re Az volna a legjobb ha GYŐR- höz nem lenne semmi köze.Próbálkozzon tovább Dunakeszin.”
 • 6. apex 2011. április 15. 21:39
  „A mindenkori városvezetés szégyene, hogy a legtöbb eredményt elért sportágat ide juttatták.”
 • 5. nasi12 2011. április 15. 19:06
  „Cancer!
  A Szíjártónak már régóta semmi köze az ETO FKC-hez.
  Persze attól még szabad, sőt néhány embernek talán kötelező is fikázni, mert politikus,
  de a tényeket se halgassuk el.
  Most inkább annak örüljön mindenki, hogy a Seat Lami Véd Győr "óriási" csatában
  kiharcolta az 5. az-az ötödik helyet a hazai bajnokságban. :D”
 • 4. Cancer 2011. április 15. 18:28
  „kb 15 eve csuszik le a klub, ha nem lett volna a zsenialis es csodalatos Toth Laci, akkor mar 5 evvel korabban kiestunk voltna, s szetesett volna a tarsasag. Ugy tunik Szijarto nem bir magaval es tenyleg tonkre akarja tenni a fiucsapatot. Ezt a semmirekello, senkit sem erdeklo kosarcsapatot kellene megszuntetni, bar semmi bajom azokkal, akik a kosarat preferaljak, de nem kivancsi rajuk senki sem.”
 • 3. szabjoo 2011. április 15. 15:48
  „A városi támogatásról a város vezetés dönt, akkor ki tehet róla??? Egyébként a férfi csapat több mint 10 éve csúszik lefelé, ez a vezetés meg 2 éve van. A női csapattal egy egyesületben sem akarták életben tartani a férfiakat. Talán kérdezd meg őket és a városvezetést, hogy miért nem...”
 • 2. peet2 2011. április 15. 13:32
  „Szij-ártó Petikét a klub élére és máris dől a lé...”
 • 1. HerTi 2011. április 15. 11:39
  „Tudom, kívülállóként könnyen lehet vélemény alkotni, de elkéne gondolkodni a klubvezetésnek ( H.K.E)
  mióta a klub élén van mindig csak lejjebb csúszik a klub. A Női vonal teljes támogatást kap míg a Férfi teljes megvonást. Az utánpótlásról nem is beszélve. Erről csak a város tehet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konkoly: ´Tudjuk, mit rontottunk el, de fegyelmezett játékkal továbbjutunk!´

Konkoly Csaba szerint "a játékosok tudják, hogy mindenkinek a maximumot kell nyújtania" a… Tovább olvasom