Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

ETO FKC: Már látják a fényt az alagút végén

Kézilabda - Kiesett az élvonalból a Győri ETO FKC, de egyes híresztelésekkel ellentétben nem szűnik meg a klub. A másodosztályban épít új együttest a vezetőség, s innen szeretne mihamarabb visszakerülni az elitbe.

Utolsó előtti lett a Budapest Bank-férfiligában a Győri ETO FKC, így nem jutott be a rájátszásba, vagyis első körben búcsúzott az első osztálytól. Utoljára 1964-ben végzett kiesőhelyen a gárda, de egy év múlva már fel is jutott, s egészen mostanáig tagja is volt az elitnek a férficsapat.

Hogy most is sikerül-e azonnal visszaküzdeniük magukat a győrieknek a legjobbak közé, nem tudni, a jelen helyzetben az a legfontosabb, hogy életben maradjon a szakosztály, s erre – most már nyugodt szívvel kijelenthető – minden esély megvan.

Nem szűnik meg a klub

Hartáné Kovács Edit, a klub februárban megválasztott elnöke mindenesetre optimistán nyilatkozott, noha a klub átadása és átvétele nem volt zökkenőmentes.

„Szerencsére most már minden akadály elhárult az elől, hogy dolgozni tudjunk, így kijelenthetem, a klub nem szűnik meg, sőt, azt is mondhatnám, látjuk a fényt az alagút végén. Első lépésként a gazdasági részt kell rendezni a játékosok, a beszállítók felé. Középtávon mindenképpen meg kell szilárdítani az anyagi helyzetünket, nem lehetnek filléres gondjaink. Ezekkel párhuzamosan olyan játékoskeretet kell kialakítanunk, mely esélyes arra, hogy visszakerüljön az NB I-be. Ha ez megtörténik, akkor azt kell elérnünk, hogy ott egy stabil középcsapatot alakítsunk ki. Nincs könnyű helyzetben az egyesület, de hiszünk abban, hogy egy olyan városban, melyben nagy hagyománya van a férfikézilabdának, ráadásul a női szakág sikere csúcsán van, lesznek segítőink ebben a törekvésben. Ígéret szintjén nem is állunk rosszul, hiszen azokra a pénzekre, melyeket eddig kaptunk, legyen szó önkormányzatról vagy szponzorokról, várhatóan továbbra is számíthatunk. Ami az elkövetkezendő néhány hétben a legfontosabb, hogy kialakítsunk egy erős keretet a bajnokságra. A szakmai irányítást továbbra is Vura Józseffel képzeljük el, közösen döntünk a személyi kérdésekben, mert hiszünk abban, hogy együttes erővel ki tud mászni a gödörből az ETO FKC" – mondta Hartáné Kovács Edit.


Szélesék ugyan mindent megtettek, végül nem tudták kiharcolni a bentmaradást. Fotó: Krizsán Csaba
Szélesék ugyan mindent megtettek, végül nem tudták kiharcolni a bentmaradást. Fotó: Krizsán Csaba


„Nem ezt ígérték"

Vura József vezetőedző reálisnak tartja ezeket az elképzeléseket, így nem is kérdés számára, hogy folytatja a munkát a csapatnál. A mögöttünk hagyott bajnoki év azonban nem kevés keserűséget hozott számára.

„Nem könnyű értékelni az idényt, mert a körülmények jelentősen befolyásolták a munkánkat. Nem ezt ígérték a vezetők, elég csak arra gondolni, hogy októberben eligazolt tőlünk Gheorghe Roman, novemberben Szabó András, decemberben Forrai Dániel, januárban Antal Szabolcs, majd februárban Struhár Péter és Konkoly Tamás. Az amúgy is szűkös keretünkből hat ember esett ki, s helyükre senki nem érkezett. Legalábbis olyan nem, aki a pályán segíteni tudott volna bennünket, hiszen mindenki emlékszik a Józsa testvérekre, akik végül egy percet sem tudtak játszani. Szóval a helyzetünk nem volt fényes, ennek ellenére mindent megtettek a srácok, hogy legalább az utolsó helyről elkerüljenek. Ez sikerült is nekik, s az utolsó meccsünk után el is mondtam a fiúknak, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásuk" – mondta a győri szakvezető, aki öt játékossal maradéktalanul elégedett volt.

„Azt gondolom, Hoffmann Ákos sérüléséig egyenletes teljesítményt nyújtott. Széles László nagyszerűen pótolta a Debrecenbe igazolt Pálos Gábort. Kányai Róbert stabil volt a védekezésben, Bognár Róbertet küzdeni tudásáért, Nagy Tamást pedig hasznos játékáért tudom kiemelni. Érdekes még Székely István esete, ő ugyanis házi gólkirály lett, mégsem nyújtott egyenletes teljesítményt. A fiatalok közül Németh Gábornak jó és rossz meccsei egyaránt voltak, Hollós Máté hozzáállása pozitív volt, Sarmon Szabolcs a rábízott feladatokat megoldotta, voltak nagyszerű védései. Becker Balázs és Herjeczki Balázs epizódszerepet töltött be, hol jobban, hol rosszabbul" – folytatta a szakvezető, aki a jövő évi szezonban zömében a fiatalokra építhet.

Fiatalok a keretben

„Biztosnak tűnik, hogy Kőhalmi Dániel, Petrovszki Péter, Hoffmann Ákos, Hollós Máté, Sarmon Szabolcs, Somogyi Ádám, Nagy Dávid, Horváth Adrián, Becker Balázs és Kovács Ádám a keretben lesz. Persze ez kevés, mind létszámban, mind minőségben. Tudni kell, hogy azért nem sok különbség van az első és a másodosztály között, így öngyilkosság lenne csupa fiatallal nekivágni a bajnokságnak. Szükség van a rutinos játékosokra is" – mondta végezetül Vura József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dózsa nyerte a rangadót

Női labdarúgás - A Győri Dózsa nyerte a városi rangadót az NB I-ben. Az NB II Nyugati csoportjában a… Tovább olvasom