Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

ETO FC: látogatóban a Zenitnél

Európa elitklubjainak meglátogatásával igyekszik tapasztalatokat gyűjteni, kapcsolatokat építeni az ETO FC csapata.

Nemrégiben a Manchester Unitednél járt a győri küldöttség, legutóbb pedig Oroszországba, Szentpétervárra látogatott Horváth Péter létesítményvezető, Kovács Tivadar marketingvezető és Liszkai Dezső utánpótlás-igazgató. A látogatás lehetőségét Horváth Péter és az 50-szeres magyar válogatott, exsoproni Huszti Szabolcs, a Zenit játékosának barátsága teremtette meg.

„A csapat főhadiszállásán kizárólag az első csapat edz. A játékosok regenerációs edzésre érkeztek a tó körül megépült komplexumba, amelyet jövőre jelentősen felújítanak. Érdekesség, hogy nincs klasszikus csapatöltöző, minden játékosnak saját szobája van, ahonnan egyenesen a pályára érkezik" – mesélte Szabolcs, miközben megmutatta a saját lakrészét, mondja Kovács Tivadar. Liszkai Dezső nagy figyelemmel követte az edzést, majd orosznyelv-tudását kihasználva vendéglátónk segítségével szakmai eszmecserét folytatott kollégájával.

Balról: Kovács Tivadar, Huszti Szabolcs, Liszkai Dezső és Horváth Péter.
Balról: Kovács Tivadar, Huszti Szabolcs, Liszkai Dezső és Horváth Péter.


A kondicionálóterem felszereltsége, az elemzőcsoport technikai háttere, a marketingfeladatokat is ellátó helyiségek, a sikereket jelző nagy trófeákat elhelyező vitrinek és az egész terület megjelenése minden elemében praktikus és célszerű volt a látogatók szerint. Minden a játékosok igényeit szolgálta, hogy a csúcseredményekhez vezető utat a legsikeresebben tudják bejárni.

„Az edzőközpontból a stadionba vezetett az utunk. A csapat mintegy harmincezer nézőt befogadó otthonában a Zenit szinte mindig telt ház előtt játszik, fanatikus szurkolói támogatását élvezve. A stadion shopjában – a városban több helyen és a repülőtéren is van – a vásárlók felismerték Huszti Szabolcsot és nagy örömmel kértek autogramot a vásárolt termékekre. Számunkra kicsit furcsa volt Szabolcs nevét cirill betűkkel olvasni a mezeken" – teszi hozzá Horváth Péter.

„Az utolsó napot a klub egyik legjelentősebb támogatójának exkluzív éttermébe szóló meghívása zárta, ahol szívélyes beszélgetést folytattunk vendéglátóinkkal, melyen megállapítottuk, hogy az ETO FC által kialakított klub filozófiairánya helyes és magában foglalja a siker lehetőségét, az elithez történő közelítés megvalósítását. Azonban az is látszik, hogy Európa nagy csapatainál a támogatottság forrásai jóval szélesebb alapokon nyugszanak, mivel területük gazdasági potenciálja jóval nagyobb, mint a Magyarországon lévő kluboké" – összegezte az oroszországi út tapasztalatait Kovács Tivadar.

Olvasóink írták

 • 4. piroskaésabarkasz 2011. június 30. 19:15
  „Ilyen tuti állásokra hol lehet pályázni?”
 • 3. Primax 2011. június 28. 08:47
  „Magyarországon - gyakorlatilag - nem létezik profi labdarúgás.
  Okostojás menedzserek, gazdag klubtulajdonosok, nagyképű - és tehetségtelen, agyonfizetett - "sztárok" vannak, akik mind azt gondolják, hogy ez a foci.
  Megsúgom : ez nem foci.
  Felesleges tehát kirándulgatni elitklubokhoz, ettől semmi sem fog megváltozni.”
 • 2. Infamous 2011. június 27. 17:34
  „#1: :-D áááá”
 • 1. drKotász 2011. június 27. 10:23
  „"melyen megállapítottuk, hogy az ETO FC által kialakított klub filozófiairánya helyes és magában foglalja a siker lehetőségét, az elithez történő közelítés megvalósítását."
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda Eb - Horvát és francia továbbjutás

A címvédő franciák a házigazda lengyelek, a horvátok pedig a spanyolok legyőzésével vasárnap… Tovább olvasom