Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

ETO FC: készülnek a bajnokságra

A Győri ETO FC napi két gyakorlással, kondicionális edzésekkel készül a tavaszi bajnokságra.

Furcsa és szokatlan a félig lebontott, egykor Közép-Európa „ékszerdobozaként" is emlegetett ETO-stadion látványa. A játékoskijáró felőli oldalon a tribünrészt csaknem teljesen ledózerolták már a munkagépek, úgy fest, jó ütemben halad a bontás. Az együttes felkészülését azonban nem befolyásolják a stadionrekonstrukciós munkálatok, a csapat tagjai ugyanis a fedett edző- és a konditerem mellett a Magvassy-sportcsarnokban végzik el a szakmai stáb által előírt feladatokat.

A héten két új játékost vártak Erdélyből, de csak az egyik érkezett meg. A másik futballistát a német Bundesligában szereplő 1. FC Nürnberg gárdája teszteli, s ezért nem tudott eljönni. A támadójátékost, aki Győrben járt, a klub hivatalos honlapja szerint Marius Bilascónak hívják, jelenlegi csapata az FC Arges. Eddig 79 román bajnoki mérkőzést játszott, s ezeken 12 gólt lőtt. Vele előszerződést kötött a klub, nyáron csatlakozhat a zöld-fehérekhez.

Még nem dőlt el, külföldön folytatja-e pályafutását Stark Péter. Az ETO egyik erősségétől megtudtuk, egyelőre semmi konkrétum nem történt ügyében. A helyzet hasonló a fél évvel ezelőtti szituációhoz, akkor is szó volt róla, hogy a válogatott játékos egy nevesebb külföldi gárdához igazol, ha pedig nem jön össze az „üzlet", az ETO-ban marad.
– Természetesen szeretném magam végre egy külföldi egyesületben is kipróbálni, de nem vagyok türelmetlen. Tudom, a klubvezetés mellettem áll, ők is szeretnék, ha minél nívósabb gárdához kerülnék, s ezt összehozni nem egyszerű feladat. Remélem, rövid időn belül sikerül csapatot találni, persze előfordulhat az is, hogy majd csak nyáron szerződöm egy másik egyesülethez – mondta Stark Péter.
Továbbra is bizonytalan Kenesei Krisztián győri szereplése. A 24-szeres válogatott játékos érdeklődésünkre elmondta: valószínű, ezen a hétvégén pont kerülhet ügyének végére.

– Még nem dőlt el semmi, sajnos nem tudok sok újat mondani – említette Kenesei Krisztián. – Annyit azért elárulok, hogy a következő hét elején kiderül, Győrben vagy máshol folytatom-e pályafutásomat.
Hír még, hogy véglegessé vált az ETO FC jövő heti programja. Vincze Ottóék szerdán délután fél három órakor a Celldömölk gárdáját fogadják, másnap, csütörtökön a ligacsapat – szintén Győrben – 14 órakor játszik az élvonalbeli Pápa együttesével. Szombaton az első csapat Pápára utazik, az Arany Ászok-terembajnokság csoportmérkőzésein vesz részt, míg a fiatalok 11 órakor a Haladás csapatával mérik össze erejüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár-ügy: folytatás következik

A Soproni Városi Bíróságon dr. Gajdos Anikó tanácsa megkezdte Bognár György, a Matáv Sopron egykori vezetőedzője, majd ügyvezetője ellen folyó büntetőper tárgyalását. A vádirat ismertetése után a vádlott, azaz Bognár György jelezte, külön nem kíván vallomást tenni, hanem fenntartja a nyomozás során tett vallomását. Az ellene felhozott vádakban nem tartja bűnösnek magát. Tovább olvasom