Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

ETO FC: Horváth Ferenc aranyérmekért érkezett Győrbe

Pintér Attila nem költőzik el Győrből: a szakember a kisalföldi megyeszékhelyről szeretné irányítani a válogatottat.

14.35 - "Az idei szezon után újabb kétéves szerződést kötöttünk volna Pintér Attilával"

"Az egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor felkérték Pintér Attilát, hogy legyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Úgy gondolom, hogy a felkérés kicsit szólt a győri sikereknek, az ETO-nál kialakult jó közösségnek is.

Egyértelműen cáfolom ugyanakkor azokat a sajtóban megjelent híreket, miszerint Attila elvesztette volna az állását Győrben, s mentsvárat jelentett számára a szövetség ajánlata.

Ez oly annyira nem igaz, hogy az idei szezon után újabb kétéves szerződést kötöttünk volna Pintér Attilával. Mint ahogy az a sajtóhír sem valós, miszerint a szövetségnek ki kellett volna vásárolnia Attilát tőlünk" - kezdte a csütörtöki sajtótájékoztatót Tarsoly Csaba.


Videó: Cseh Róbert


A győri zöld-fehérek tulajdonosa hozzátette: Pintér Attila nem költözik el Győrből. "Attila kérte, hogy győri székhellyel dolgozhasson, mint szövetségi kapitány. A magunk részéről ehhez annyiban tudunk hozzájárulni, hogy irodát biztosítunk számára az ETO Parkban" - közölte Tarsoly Csaba.

A kisalfold.hu más forrásból úgy értesült: Pintér Attila családi okok miatt nem szeretett volna elköltözni Győrből a fővárosba, elsősorban azért, mert a kisfia nagyon megszerette az itteni iskoláját. 


Fotók: Cseh Róbert

Tarsoly: "olyan edző Horváth Ferenc, aki a második helyet kudarcként értékeli"

"Amikor kiderült, hogy Attila a válogatott szövetségi kapitányaként folytathatja pályafutását, az azt követő hetekben körülbelül negyven telefonhívást kaptam. Számomra teljesen ismeretlen külföldi edzők is jelentkeztek vezetőedzőnek, vagyis bármennyire is ingatag néha az ETO kispadja, bizony sokan szeretnének nálunk dolgozni.

Úgy hiszem, ez köszönhető egyrészt az utóbbi évek eredményeinek, másrészt a kiváló győri feltételeknek. Mindent összevetve, egyetlen edző személye jött komolyan szóba Attila utódjaként, Horváth Ferencé. Kemény, határozott embernek tartom, olyan edzőnek, aki a második helyet kudarcként értékeli.

Tisztában vagyok vele, hogy a nyilatkozatai néha borzolják a bírói társadalmat, de véleményem szerintem csak olyan ember válhat sikeres edzővé, aki ezt is vállalja, mert ég benne a győzni akarás" - folytatta Tarsoly Csaba, aki szerint az is alátámasztja Horváth Ferenc alázatát a labdarúgás iránt, hogy már játékosként is készített szakmai feljegyzéseket a mérkőzésekről, s még aktív csatárként elvállalta a Videoton U18-as csapatának irányítását.


Tarsoly Csaba és Horváth Ferenc

Horváth Ferenc: "számomra értelmezhetetlen a szerethető csapat fogalma" 

Horváth Ferenc játékosként belga és portugál másodosztályú bajnoki címet szerzett, míg Izraelben kupagyőztes volt. Amikor vezetésével a Kecskemét tavaly tavasszal 5:2-vel küldte haza az ETO-t, több Olvasónk is elismerően írt Horváth Ferenc taktikájáról, s csapata tetszetős játékáról.

Az ETO új edzője ugyanakkor első bemutatkozó mondataiban leszögezte: "számomra értelmezhetetlen a szerethető csapat fogalma. Vagy nyertes a csapat, vagy vesztes, nincs középút. Mourinho mondta, hogy lehetsz jó edző, de csak akkor lehetsz sikeres, ha bajnoki címeket szerzel. Nekem most megadatik, hogy aranyérmekért küzdhessek a győri csapattal.

Köztudott rólam, hogy a magyar játékosokat favorizálom a külföldiekkel szemben, de ha minőségi játékerőt képvisel egy-egy idegenlégiós, akkor ők nem csupán a csapatban hasznosak, hanem azért is, mert a fiatal magyar játékosok sok fortélyt elleshetnek tőlük".Az ETO-nak nem kellett kivásárolnia Paksról Horváth Ferencet

Horváth Ferenc segítői Szamosi Tamás, Sütő Szilárd és egy még meg nem nevezett spanyol erőnléti edző lesznek Győrben. Az új vezetőedzővel 2,5 éves szerződést kötött a klub.

Az ETO-nak nem kellett kivásárolnia Paksról Horváth Ferencet, mint Tarsoly Csaba elmondta: "a két egyesület között évek óta korrekt szakmai kapcsolat van, több győri labdarúgó is kölcsönben játszott vagy játszik Pakson".
  


"Saša Stevanovicot azért neveztük ki sportigazgatónak, mert kevés ember tett az ETO-ért annyit az utóbbi 10 évben, mint ő"

Ennél pontnál Tarsoly Csaba megjegyezte, hogy "a magyar sajtó egyik téveszméje, hogy az ETO-nál előnyt élveznek a külföldi játékosok. Ha megnézzük, hány felnőtt és ifjúsági ETO-játékos húzhatta magára az utóbbi években és jelenleg is a nemzeti mezt, akkor világosan látszik, hogy értelmetlen maga a feltételezés is.

Más kérdés, hogy Saša Stevanovićot azért neveztük ki sportigazgatónak, mert kevés ember tett az ETO-ért annyit az utóbbi tíz évben, mint ő. Kapusként is rendkívül tiszteltem dinamizmusát, s emberi hozzáállást a focihoz. Biztos vagyok benne, hogy új feladatában is erre számíthatunk tőle"

Saša Stevanović első sportigazgatóként tett nyilatkozatában leszögezte: "legfeljebb 1-2 új igazolásra számíthatnak a szurkolók, inkább valószínű, hogy több játékos is távozik az egyesülettől".

Az ETO új menedzsmentjében az eddig is a zöld-fehér klub alkalmazásában álló Vincze Ottó az utánpótlásért és pr-ért felelős klubigazgatónak nevezte ki Tarsoly Csaba, míg a Saša Stevanović mellett szintén visszavonuló Tokody Tibor technikai vezetőként folytatja győri pályafutását.

Drága telefonok az ETO öltözőjében: a csörög a készülék, akkor 20 ezer forintot fizet a hunyó 

A sajtótájékoztató végén vicces jelenet is történt : az egyik kolléga telefonja megszólalt, mire Tarsoly Csaba mosolyogva megjegyezte: "nálunk az öltözőben 10 ezer forintot fizet a játékos, ha csörög a készüléke". Horváth Ferenc helyesbített: "20 ezer forint a büntetés".

A sajtótájékoztatón egy darabig részt vett a csütörtökön Győrben tartózkodó Szijjártó Péter is.


Korábban
- Csütörtökön jelentik be, ki lesz a szövetségi kapitánnyá kinevezett Pintér Attila utódja a Győri ETO FC kispadján.

Bár a klubnál nagy a titkolózás, ahogy arról többször írtunk, várhatóan Horváth Ferenc lesz a vezetőedző. Úgy tudjuk, a szakvezető megnevezése mellett Szasa Sztevanovic, Vincze Ottó és Tokody Tibor új szerepvállalásáról is szó lehet a sajtótájékoztatón.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb ˝ingyenes˝ Bayern-igazolás

A következő szezontól a címvédő Bayern Münchent erősíti Sebastian Rode, a német… Tovább olvasom