Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

ETO FC: felméréssel kezdődött az év

A Győri ETO FC megkezdte a felkészülést a Monicomp Liga tavaszi szezonjára. Az első napon az orvosoké és az állapotfelméréseké volt a főszerep. Egyelőre egy próbajátékos érkezett.
Igazi nagyüzem volt hétfőn délelőtt az ETO Park klubépületében és pályáin, gyakorlatilag minden fronton elkezdte a felkészülést tavaszra az élvonalbeli klub.

A műfüves játéktéren a korosztályos együttesek gyakoroltak, az épület műfüves csarnokában a Klement István és Galambos Zoltán irányította NB II-es együttes edzett. Közülük két fiatal, Berde István és Nagy Ádám már az első kerettel kezdhette meg a felkészülést.

A labda és pálya helyett tegnap még az orvosi szoba és a felmérések játszották a főszerepet a nagycsapat életében.

A győriek támadója, Rati Aleksidze sem kerülhette el az orvosi vizsgálatot. Fotó: H. Baranyai Edina
A győriek támadója, Rati Aleksidze sem kerülhette el az orvosi vizsgálatot. Fotó: H. Baranyai Edina


Az ilyenkor szokásos állapotfelmérők mellett – dr. Petrekanits Máté irányításával – élettani vizsgálatoknak vetették alá a játékosokat.
Köztük azt a Valentin Babicot, aki hosszú kihagyás után térhetett vissza a társaihoz. A horvát játékos a klub új kommunikációs vezetője, Kővári Henriett segítségével elmondta: felépült térdsérüléséből, teljes munkát végezhet, így természetesen nem külön, hanem a csapattal kezdi meg a tréningeket.

Ahogy Dudás Ádám is, akit meglepetésre fedezhettünk fel a győriek öltözőjében. Róla épp a napokban írtuk meg a Kisalföldben, hogy legutóbb a Paks harmadosztályú csapatában játszott kölcsönben, s bizonyítani szeretne újra az élvonalban. Nos, úgy fest, a 22 éves játékos – akit most visszarendeltek Győrbe – az ETO-nál kezdi el a felkészülést, s tavasszal talán ismét a Rába-parton szerepelhet.
Súlyos sérülése után bizakodva várja a tavaszt Tokody Tibor, akinek nemrég a keresztszalagját pótolták a térdében.

„December hatodika óta folyamatosan tréningezek, még karácsony és szilveszter napján is edzettem. Holanek Zoltán erőnléti edző segítségével készülök, s nemsokára pár napra Berlinbe utazom, s lehet, egy hónapot majd a Her- tha rehabilitációs központjában tölthetek. Ha minden a tervek szerint alakul, március végén, április elején már pályára léphetek. Tavasszal szeretnénk felzárkózni az élbolyhoz, talán még az első háromba is odaférhetünk. Ehhez persze szükség lenne hasonló jó rajtra, mint amilyen tavaly tavasszal volt" – tette hozzá a futballista.

Nemcsak Tokody, a csapatkapitány, Szasa Sztevanovic is dobogóra várja a csapatot:

„Nálunk Szerbiában még csak a napokban volt karácsony, de mára megszoktam, hogy ilyenkorra Magyarországon kell lennem. Bizakodom a tavaszt illetően, szeretnénk odaérni a dobogóra – mondta a kapus, akinek nyáron jár le a szerződése, de szívesen maradna, mert véleménye szerint még két évig biztosan őrizhetné a zöld-fehérek hálóját.
A csapathoz egyetlen új játékos csatlakozott: a 22 éves szerb középpályás, Zoran Milovac, aki utoljára Újvidéken játszott, s a Novi Sadtól érkezett próbajátékra az ETO-hoz.

A győriek felkészülési programjában a január 23-i, szombathelyi Borsodi-terembajnokság szerepel. Felkészülési találkozón január 26-án a Dunaszerdahely lesz a zöld-fehérek vendége, akik 30-án két hétig a törökországi Belekben edzőtáboroznak s a tervek szerint nyolc felkészülési mérkőzést vívnak.

Olvasóink írták

  • 1. kisokoska 2011. január 16. 14:35
    „Láttam, hogy magasságot is mértek. Az én szememben nem igen nőttek az elmúlt évben, talán a vezetőség másképp látja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vettel nem megy a Ferrarihoz, amíg Alonso ott van

Helmut Marko, Dietrich Mateschitznek, a Red Bull tulajdonosának jobb keze azt mondta, amíg a… Tovább olvasom