Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

ETO FC: ennyi pénzért eredményesebb csapat kellene

A Győri ETO FC jobb gólkülönbségével végzett a 12. helyen az NBI őszi idényében. A klub három egykori labdarúgója fogalmazta meg véleményét a csapat szereplésével kapcsolatban.
A válogatottságok számát tekintve az ETO csúcstartója Hajszán Gyula, aki 37-szer viselte a címeres mezt.

„A tavalyi bronzérem után érthetetlen ez a megtorpanás számomra – kezdi az egykori balszélső, aki jelenleg Győrött önkormányzati lépviselő. – Egyértelmű csalódás a mostani szereplés, és nem lehet ezt csak a sérüléshullámmal magyarázni. A nagy külföldi bevásárlás nem jött be, én nagyobb szerepet szánnék a saját nevelésű vagy magyar fiataloknak. Sok törzsszurkolóval találkozom, akik azért nem járnak meccsre, mert nem kíváncsiak a sok légiósra, inkább magyar futballistákat látnának szívesen az ETO-ban."

Hozzáteszi még, hogy szinte valamennyi hazai mérkőzésen ott van a lelátón a drukkerek között, és gyakran elrestelli magát a bekiabálások miatt.

„Nem tudom megítélni, hogy Pintér Attilával az ETO ki tud-e lábalni a hullámvölgyből, de az tény: a tolmácson keresztül most nem tudja úgy fanatizálni a fiúkat, mint tette azt tavaly vagy korábban a Fradinál és Sopronban. A hosszú gólképtelenség nyilván rombolja a játékosok önbizalmát és szerintem morális gondok is vannak a csapatnál. Az már tavaly sem tetszett, hogy ha rúgtunk egy gólt, azonnal visszaálltunk védekezni, ahelyett, hogy egyet-kettőt még bevágtunk volna. De akkor még volt itt egy Kink, aki időnként megmentette az ETO-t, és miután távozott, nagy űrt hagyott maga után."

Keglovich László 71 éves, az ETO olimpiai és magyar bajnok labdarúgója, aki megközelítőleg másfél évtizedig játszott csatárként, később jobbhátvédként a csapatban, utána pedig edzőként, vezetőként is hosszú ideig dolgozott a zöld-fehéreknél.

„Szó mi szó, nem sikerült valami rózsásan ez az ősz az ETO számára. Magunk közt szólva: ennyi pénzért sokkal jobb és eredményesebb együttest kellene összehozni Győrben – kezdi Keglovich László, majd így folytatja: – Amit még nagyon hiányolok, hogy hazai pályán is olyan élvezhetetlen, deffenzív játékot mutat a gárda, amire egyáltalán nem vevő a győri közönség. A magunk idejét nem említem, hiszen a mi szurkolóink közül sajnos már csak kevesen élnek, de a nyolcvanas években a Verebes-féle csapat fél évtizedig, majd azt gondolom, a Csató, Fodor, Somogyi, Korsós, Szarvas fémjelezte generáció is gyakran látványos játékkal kényeztette el a drukkereket. Én is azt vallom, inkább kapjon egy-egy gólt a csapat és rúgjon helyette hármat, mint hogy szinte végig védekezve győzzön egy nézhetetlen, unalmas mérkőzésen."

Az egykori játékos kifejtette a véleményét a sorozatosan visszatérő „sok az idegenlégiós az ETO-ban" kérdéskörben is.

„Győrben nem az a baj, hogy tíz idegen játszik a csapatban, mert szerintem ettől még kimennének a nézők a mérkőzésekre, hanem az, hogy nincs szép játék – említi Keglovich László. – A tavalyi bajnoksággal ellentétben az ősszel már jó eredmények sem voltak."

„Hogy mi lehet ennek az eredménytelenségnek az oka? – kérdez vissza. – Azt hiszem, tudom a választ, de erről nem akarok beszélni."

Szepessy László a nyolcvanas évek Verebes-csapatában szerepelt, magyar bajnok és kétszeres ezüstérmes. Napjainkban a selejtezőkön jól muzsikáló magyar U19-es válogatott edzője.

„Augusztusban neveztek ki a csapathoz és az volt a cél, hogy jussunk be az Európa-bajnoki selejtező elitkörébe – kezdi Szepessy László. –Ezt teljesítettük, a következő lépcsőből a hét csoportelső jut ki a romániai EB-re. Az ellenfeleket november végén ismerjük meg. Győrből Windecker József játszott nálunk, korábban pedig a keret tagja volt az ETO-ból Németh László és Horváth Gergő is, de nekik még sokat kell fejlődniük."

Mint az ETO volt játékosa, természetesen figyelemmel kíséri az utódok szereplését is.
„Győrött a tulajdonos fantasztikus körülményeket teremtett és tulajdonképpen a játékospolitikával is egyet tudok érteni. A kívánt eredmények ugyanis saját utánpótlással sajnos nem érhetők el, a magyar piacon pedig kevés reális áron megszerezhető labdarúgó van. A helyzet akkor javulhat, ha a Fehér Miklós-akadémiáról kijön három-négy olyan képességű játékos, akiket be lehet építeni a csapatba. De addig még eltelik három-négy év."

Az első csapat őszi szerepléséről is megvan a véleménye:

„A feltételek adottak ahhoz, hogy a főszakács jó levest főzzön... A mindenkori edző feladata az, hogy a hatvanas, vagy akár a nyolcvanas években létrehozott, felépített győri futballkultúrát megőrizze. Ez a támadójátékon alapult és ezzel most is ki lehetne jönni abból a mókuskerékből, amibe a csapat került. Ősszel voltak sérülések, estek ki játékosok és emiatt az ETO most azt sem tudja jól játszani, amivel tavaly eredményes volt."

Olvasóink írták

 • 15. annobon 2010. november 24. 10:54
  „"EZT A SZART AMIT NB1NEK HIVNAK,NÉZZÉK AZ IGÉNYTELENEK!" Nem is hiszem, hogy sokan néznék! A normálisabb sportadók már nemigen közvetítenek élőben magyar NBI-es meccseket. Amelyik meg mégis, hát annak a nézettsége közelíthet a nullához. Még az Árva angyal is lekörözi...”
 • 14. annobon 2010. november 24. 10:54
  „"EZT A SZART AMIT NB1NEK HIVNAK,NÉZZÉK AZ IGÉNYTELENEK!" Nem is hiszem, hogy sokan néznék! A normálisabb sportadók már nemigen közvetítenek élőben magyar NBI-es meccseket. Amelyik meg mégis, hát annak a nézettsége közelíthet a nullához. Még az Árva angyal is lekörözi...”
 • 13. Sergio 2010. november 23. 21:51
  „HAJRÁ MANCHESTER UNITED !!! EZT A SZART AMIT NB1NEK HIVNAK,NÉZZÉK AZ IGÉNYTELENEK!”
 • 12. ACSA 2010. november 23. 19:38
  „Ha az Audi pénzt akar tenni a győri fociba,akkor javasolnám nekik,hogy építsenek fel az alapoktól egy új csapatot tisztán,minden sártól mentesen a DaC pályán,az új AUDI DAC arénával együtt!!!:-))))))))))”
 • 11. ninja0808 2010. november 23. 15:45
  „Reszeli kell ide vissza”
 • 10. annobon 2010. november 23. 15:03
  „"GYŐR MINDIG IS HÍRES VOLT UTÁNPÓTLÁSÁRÓL" Na ezt mára már nyugodtan elfelejthetjük! Ezen még a hivatkozott sportakadémia végzősei sem fognak változtatni, amíg a vezetőség érdeke az, hogy nevenics és minél kimondhatatlanabb nevű külföldi játékosokat vásárolgatnak egymás zsebének örömére!”
 • 9. háté 2010. november 23. 14:29
  „Hozzáteszi még, hogy szinte valamennyi hazai mérkőzésen ott van a lelátón a drukkerek között, és gyakran elrestelli magát a bekiabálások miatt.
  Gyula--úgy csinálsz, mintha valami újat hallottál volna.

  Jobb focista voltál, mint képviselő!

  Keglovich Laci, --bizony a hazai játékosnak könnyebben megbocsájtott az ember.
  A Ti időtökben, sőt a nyolcvanas évek végéig, azért a játékosoknak szembe kellett nézni a drukkerokkal az utcán!

  Szepessy!--na itt kell szemlélet változás! GYŐR MINDIG IS HÍRES VOLT UTÁNPÓTLÁSÁRÓL, AKIK UTÁNA A NAGY-CSAPATBAN SIKERESEN SZEREPELTEK.--igaz ő is tehet arról, hogy ez megváltozott.”
 • 8. kisbene 2010. november 23. 13:16
  „Kedves Nanu, jól elszórakoztatod magad, de láthatóan senki nem vevő a provokációdra. Rendesen frusztrált életed lehet, sajnállak.

  gonzo: egyáltalán nem semmitmondó nyilatkozatok ezek, tudni kell olvasni belőlük..!

  Nagy: az utánpótlásra a helyedben annyira nem várnék.. Még akkor is, amikor hiányzott a jobbhátvéd pozícióból Babic (kezdő jhv), Tokody (cseréje sokszor), Fehér (kettes számú csere jhv.), Stanisic (2-szer játszott már ezen a poszton), tehát MINDENKI, aki csak szóbajöhet, még akkor sem a Nagy Ádámot próbálták ki a saját posztján, hátha megmutatja (aki fizikálisan és képzettségben is ugyanúgy képes felvenni a versenyt, ráadásul úgy tudom olaszoktól hoztuk haza, és egyébként tényleg nem rossz a srác. Nem az utánpótlás kapott bizonyítási lehetőséget, hanem egy 60 kg-s Arsene Copa, aki biztosan jófej srác, de születésétől fogva alkalmatlan a focira! Nincs fizikuma sem agya hozzá! És egyébként támadó középpályás a posztja. Na, ő lett a jobbhátvéd..

  Mutatom az eredményét: http://www.youtube.com/watch?v=WMnkS3zMefg

  Állítsd meg 0:10-nél a videot, aztán látni fogod, hogy Eugene miért üvöltözik az első kapott gól után Copával, mert kb. a semmit fogja, ott bambul egy szál maga.
  Aztán állítsd meg 2:10-nél a videot, és látni fogod, miért nem volt lesen a kaposvári gyerek a harmadik gólnál (igen, jobboldalt Copa bennmaradt, de kb. az égen a bárányfelhőket számolta, vagy én nem is tudom..). Másik kameraállásból látszik még, hogy Völgyi szintén bentmaradt, de az ő hozzáállása 1:30-tól is megmutatkozik (kép jobb alsó sarka, sétáló "védő"), a második gólunknál.
  Szóval már csak Pintért idézném akkor (nb1.hu): "Akik szerepet kapnak, azok előbb-utóbb bizonyítják, hogy alkalmasak-e arra, hogy győri mezt vegyenek fel. Azt gondolom, hogy Copában kellemesen lehetett csalódni, bármilyen posztra tesszük, maximálisan megoldja a feladatát, de ez sajnos nem mindenkiről mondható el."

  Én meg azt gondolom, ezek után nagyon jól el lehet dönteni, hol a fék, és ki tapossa!”
 • 7. gonzo 2010. november 23. 12:06
  „Ennyire semmitmondó nyilatkozatokért kár volt a papírt pazarolni(a nyomtatott újságban is ott vannak).
  Igaz,ahogy egyik kollégám osztotta ki egy állandóan méltatlankodó,és cégünket becsmérlő másikat:"arra az asztalra nem sz@runk ,ahol eszünk".Nos,ők sem "sz@rnak oda,ahol annak idején ettek.Talán ez nem is várható el senkitől.Kívülállóbb emberkék talán hitelesebben tudnák(akarnák,mernék) megítélni,miért nem megy a szekér.”
 • 6. Nagy3845 2010. november 23. 10:16
  „A legutóbbi meccs kapcsán, amikor sokakban elpattant egy húr, tényleg nem lehet mást mondani, minthogy a helyzetek ki lettek dolgozva. Ám ha a kapu előtt tolmácsra vagy esetleg pszichológusra van szüksége valakinek, akkor megette a fene az egészet, tök feleslegesen lesz Pintér Attila gyógyszerfüggő ilyen fiatalon. Hibernálhatjuk magunkat, amíg ki nem jön az első kollégista társaság, akit végre újra saját nevelésként üdvözölhetünk. Hacsak nem exportra neveljük öket, aprópénzre váltva a beléjük fektetett munkát, mindazt az erőforrást, a kultúrát, ami itt Győrben megvan, s szép lassan erodálódik. Egy több mint 100 éves klubról beszélünk.”
 • 5. pörkölt 2010. november 23. 09:57
  „jó lenne elgondolkozni hogyan tovább, mert ez az ősz katasztrófa volt. egyetlen egy meccset játszottak ami után azt mondtam, hogy megérte kijönni. az a dvsc ellen volt és az se rajtunk múlt mert a loki rettenetesen gyenge volt szerencsére...a támadóink pedig....öreganyám, cekkerekkel a kezében több gólt rúgna, de sztem még Hajszán is vágna egy-két gólt ha pályára lépne hétvégén :D”
 • 4. Nanu 2010. november 23. 09:45
  „ezt a finoman fogalmazást :) sztem meg egy nagy xar az etó, fél percet nem néznék belőlük :)”
 • 3. Nanu 2010. november 23. 09:43
  „Ha jól emlékszem év elején a dobogó volt a cél !!! :) alilról nézve meglesz a 3. hely :) jajj szegény ETO :) :) :)”
 • 2. Nanu 2010. november 23. 09:42
  „Nem értem mit szenvednek évek óta, csak a pénzt ölik a győri focizba és semmi látszata.. Minek az 500 embernek és ehhez a színvonalhoz ekkora stadion? :) vicc .. nevetséges :)”
 • 1. annobon 2010. november 23. 09:37
  „Itt már régen nem azon van a hangsúly, hogy a csapat hanyadik, mennyien járnak ki a meccsre vagy milyen közönségszórakoztató a játék! A csapat tulajdonosai és vezetői ezerféle kft-ben és egyéb vállalkozásokban érdekeltek és akkor is "teletömődik" a zsebük, ha történetesen csak 100 néző lesz kint egy meccsen és a kiesési zónában lesz a csapat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karácsonyi sláger: Messi letolt gatyával ürít

Az aranycipős Messi az egyik legkapósabb karácsonyi kerámiafigura az idén Katalóniában: letolt… Tovább olvasom