Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

ETO FC: a jegybevétel 10%-a mostantól a gyermekmentőké

A Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével nemrég kitüntetett Edvi Péter látogatott az ETO Parkba. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egyik vezetője a focistáknak beszélt munkájukról.

A játékosok érdeklődve hallgatták a független karitatív szervezet megalakulásáról és mindennapjairól szóló beszámolót. A Gyermekmentő Szolgálat egyebek mellett egészségügyi és élelmezési programokkal segíti a rászorulókat, évente megkönnyítve 10 -12 ezer apróság életét.

A szolgálat és a klub közötti nem új a kapcsolat, hiszen a 2009/2010-es szezon hazai évzáróján már mezén viselte a csapat a gyermekmentők sárga logóját. Akkor született az ötlet, hogy a Győri ETO FC máshogy is támogatná, népszerűsítené a rendszerváltáskor létrejött szervezetet: Aláírták azt a szerződést, amely szerint mostantól a hazai mérkőzések jegybevételének 10 %-át a Gyermekmentő Szolgálat javára juttatja el az ETO, a Quaestor Zrt pedig ezt az összeget minden alkalommal megduplázza.

Edvi Péter beszélt a gyermekmentők munkájáról az ETO focistáinak.
Edvi Péter beszélt a gyermekmentők munkájáról az ETO focistáinak.


„Aki mostantól kezdve jegyet vesz az ETO mérkőzéseire, rajtunk keresztül segíti a Kárpát-medence magyar lakta területein élő rászoruló gyermekeket! – mondta Edvi Péter. Köszönjük, ezt a követendő felajánlást, melyből leginkább két egészségügyi intézményünk fenntartását, működését tudjuk majd segíteni. Magyarországon még nem fordult elő, de ilyen európai példáról sem tudok, úgy gondolom a Győri ETO FC és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat között egyedülálló együttműködés jött ma létre!"Olvasóink írták

  • 1. TNA85 2010. november 05. 00:10
    „Szép kezdeményezés. Ha van egy kis emberség a focistákban, akkor nekiállnak végre futballozni, mert amíg csak a bérletesek járnak ki meccsre, nem lesz jegybevétel, és mint tudjuk, nullának a 10%-a nulla. Végre van miért dolgoznotok, fiúk! Hajrá, ETO!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda: hat győri az EB-re készülő keretben

A szövetség benevezte a Mátéfi Eszter szövetségi kapitány által kijelölt 28 tagú bő női keretet a… Tovább olvasom