Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

ETO FC - ZTE: 0-0

Labdarúgás - Mivel sem a lábadozóz Böőrre, sem a térdműtéten átesett Pákoliczra nem számíthatott Egervári Sándor, a megszokottól más összeállításban küldte pályára legénységét Zalaegerszegen a győriek szakvezetője.
Nikolov egy sorral előrébb a középpályára lépett fel, helyére Müller húzodott vissza. Előbbi azonban többször is besegített a védekezésben, szükség is volt rá, mert az első negyvenöt percben javarészt a ZTE uralta a játékot. A zöld-fehérek csak a játékrész második harmadában jutottak el a hazaiak kapujáig. Igaz ezek a lehetőségek sokkal nagyobbak voltak, mint amilyenek Sztevanovic kapuja előtt adódtak. Az ETO érvénytelenített gólja mellett – amit később Egervári Sándor is vitatott – Bajzát a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki még az első negyvenötpercben.

A szünet után az első negyedóra a több helyzetet kialakító vendégcsapaté volt. Közel állt ekkor a gólszerzéshez a bátran és ötletesen játszó ETO FC. A folytatásban aztán az egerszegeiek kerültek ismét mezőnyfölénybe, de támadójátékukban nem volt átütőerő, így a Győr - szívós és rendkívül szervezett védekezése eredményeként - értékes egy ponttal távozott a dobogóra esélyes ZTE otthonából.

Slavko Petrovic: – Már a mérkőzés előtt tudtam, hogy nehéz kilencven percre lehet számítani. Az ETO deffenzív védőmunkát nyújtott, nehéz ilyen játék ellen gólt szerezni. Lassan járattuk a labdát és nem sikerült a széleken feltörni az ellenfél jó védekezését.

Egervári Sándor: – A minimális célkitűzésünket elértük, egy jó csapat ellen sikerült pontot szereznünk. Ez a jelen helyzetünkben jó eredménynek számít. Érdekes mérkőzést játszottunk, a labdabirtoklásban ugyan a ZTE volt a jobb, de mi alakítottunk ki veszélyesebb helyzeteket. Ez mindenképp a mi csapatunkat dícséri. Kíváncsian várom a találkozó videófelvételét, ugynais nem vagyok benn biztos, hoyg lesállás előzte volna meg aza első félidőben szerzett gólunkat.

Stark Péter: – Egy jó játéksokból álló, felkészült ZTE ellen sikerült döntetlent elérnünk. Biztos vagyok benne, hoyg nem sok együttes fog elhozni pontot azalaiak otthonából. Hiába birtokolta a ZTE többet a labdát, nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, a végén pedig lezártuk a területet, nagyot harcoltunk az egy pontért.

Bank István: – Annak ellenére, hogy a mérkőzés előtt az egy ponttal kiegyeztünk volna, azt hiszem, kis szerencsével akár a hármat is elhozhattuk volna Zalaegerszegről. Úgy érzem tényleg jól játszottam, ez talán annak is köszönhető, hogy az egész középpályás tengely remek teljesítméynt nyújtott.

Józsi György: –
Jäkl Antal: – Így utólag van egy kis hiényérzetem a mérkőzéssel kapcsolatban. Igaz, hogy az első félidőben deffenzíven védekeztünk és visszahúzódtunk a kapunk elé, de mégis mielőttünk adódtak nagyobb gólszerzési lehetőségek. Nem mondom, hogy nem érdemelte meg a ZTE az egy pontot, hiszen mezőnyben jobban futballoztak, de nekik csak egy nagyobb helyzetük volt, azt is érzésem szerint szabálytalaáság előzte meg. Az igazság az, hogy a hazaik nem tudtak velünk mit kezdeni.


90 perc krónikája

19. p: Waltner a bal oldalon tört be a győri 16-oson belülre,  középre gurított, ám Davidov lövése elakadt a vendégvédőkben.
32. p: Jäkl erőszakosan szerzett labdát, majd Nikolovhoz  passzolt. A győri középpályás jobbról középre kanyarított, épp  Bajzát elé, aki a kapuba pörgetett, ám a partjelző intésére Szilasi  játékvezető érvénytelenítette a gólt.
40. p: Bank szerzett labdát Mátétól a középpályán, majd  Bajzátot indította, akinek tizennyolc méteres lövése kipattant a zalai kapusról. A győri támadó ismételhetett, nagy helyzetben, azonban a jobb kapufa mellé gurított.
54. p: Bogdanovic balról ívelt a túloldalon nagyszerűen érkező  Bajzát elé, aki nyolc méterről egy igazítás után azonnal lőtt,  de Babaljba. Nagy helyzet volt.
61. p: Bal oldali győri szöglet után Bajzát öt méterről sarokkal lőtte el a labdát, sajnos kapu mellé.
84. p: Balázs került nagy helyzetbe a győri kaputól tíz méterre,  Stark azonban remek becsúszással szerelte.
86. p: Waltner lövését védte bravúrosan Sztevanovic, majd  Lukács emelt kapura, azonban a frissen beállt Kovács Z. a  mezőnybe vágta a labdát.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

Tovább olvasom