Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

ETO FC-Újpest: gól nélkül

Labdarúgás - Az Újpest elleni hazai döntetlennel kezdte az NBI 2009/2010-es idényét a Győri ETO FC. A találkozón nem láthattak gólt a nézők.
GYŐRI ETO FC - ÚJPEST 0-0
Soproni Liga, 1. forduló
Győr, ETO Park, 4200 néző
Vezeti: Arany T.

Győri ETO FC:
Sztevanovic - Tokody, Sztanisic, Djordjevic, Szabó O. - Pilibaitis, Józsi, Bicak (Brnovic 60.p.), Völgyi (Dinjar 65.p)- Aleksidze, Kink (Koltai 46.p.)
Vezetőedző: Pintér Attila

Újpest: Balajcza - Dudic, Korcsmár, Lambulic, Pollák - Tisza, Sándor, Stokes, Tóth N. (Foxi 63.p.) - Rajczi ( Simon 76.p.), Kabát
Vezetőedző: William McStay

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A szurkolók, játékosok a 19 éves korában elhunyt Beck Tamásra, az ETO futballistájára, valamint az Újpest védőjének, Vermes Krisztiánnak közelmúltban eltávozott édesapjára emlékeztek.

A külföldiek többségben voltak a hazai együttesben, mindössze három magyar futballista volt a pályán a zöld-fehéreknél, a nyáron igazoltak közül pedig csak Szabó Ottó kapott helyet a kezdőben – a védelem bal oldalán.

Völgyi így egy sorral előrébb került, Bicak pedig, eltérően megszokott szerepkörétől, Józsi mellett a középpályássor közepén játszott. A tavalyi idényben Stark Péter volt a győriek csapatkapitánya, ezt a feladatot idén Szasa Sztevanovic kapta meg.

Az ETO kezdte pörgősebben a mérkőzést, és Aleksidze révén az első ziccer is az újpesti kapu előtt adódott. A félidő nagy részében a hazai csapat bal oldala volt aktívabb. Bicak és Völgyi szinte minden támadásból remek megoldásokkal vette ki a részét. Ehhez hozzásegítette a győrieket az is, hogy a lilák védői és középpályásai sok labdát veszítettek el saját térfelükön. Míg Pintér Attila együttese Kink és Aleksidze próbálkozásaival akár a vezetést is megszerezhette volna, addig az Újpest tanácstalanul küzdött.

A vendégszurkolók – lehettek úgy ötszázan – leginkább Sándor és Stokes kreatív megoldásaiban bízhattak, ám az első 45 percre ezekből kevés jutott. A két csatár, Kabát, valamint Rajczi szinte teljesen eltűnt az ETO védői között.

A szünetben Dragoljub Bekvalacot köszöntötte a pályán Tarsoly Csaba, a klub elnöke, valamint az ügyvezető Klement Tibor. A szerb mester elbúcsúzott a szurkolóktól, de megígérte, hogy amiben tud, segít az ETO-nak, és gyakran visszatér nézőként is egykori csapatához.

A folytatásban enyhült a hőség, és alábbhagyott a győriek lendülete is. Pintér Attila cserékkel próbálta frissíteni csapatát. A győri akciók – Koltai beállásával – a jobb oldalon futottak, Tokody is többször ért fel az ellenfél térfelére. Az Újpest ziccerig továbbra sem jutott, ám szinte körbelőtték a Rába-partiak kapuját. Tisza és Kabát is többször veszélyeztetett távolról. A találkozóra inkább a küzdelem, mint a magas színvonal volt jellemző.

Az első játékrész az ETO-é, a hajrá a liláké volt, így a döntetlen igazságos, bár a nézők bizonyára jobban örültek volna egy hatgólos iksznek...

Pintér Attila: – Az első félidőben volt három-négy olyan lehetőségünk, amivel nem tudtunk élni. Gond volt, hogy néhány játékosom pár napja edz, így nem vette még fel a ritmust. A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink. Nagyobb esélyünk lett volna a győzelemre, ha a cserék nem akaratban, de játékban többet tudtak volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

William McStay: – Remek hangulatban, nagyszerű talajú pályán játszhattunk. Jól kezdtünk, de az ETO átvette a kezdeményezést. Problémáink voltak védekezésben, nem tudtuk megfelelően szűrni a hazai akciókat. Csatáraink közül Rajczi rossz felfogásban játszott, ezért jött be Foxi, ezután feljavultunk. Ha a mérkőzés egészében úgy játszunk, mint az utolsó fél órában, akkor biztos, hogy szerzünk gólt.

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

85. perc: Körbelőtték a hazai kaput a lilák. Kabát szúrta rá 20 méterről. Kevéssel kerülte el a labda a bal felső sarkot.

83. perc: Tisza vitte keresztbe a labdát a győri tizenhatos előtt, majd jobbal lőtt mellé.

80. perc: Tisza 30 méteres szabadrúgása Sztevanovic csak második próbálkozásra tudta megfogni a labdát.

76. perc: Cserél McStay. Rajczit Simon váltja. 

75. perc: Tokody tekert középre a jobb oldalról. Aleksidze fejjel, vetődve szerette volna megelőzni a kapust, ám Balajcza lezedte a csatár fejéről a labdát. 

74. perc: Megint Tisza. Megint 20 méterről. Ez is mellé ment.

68. perc: Ezúttal Sándor próbálkozott 20 méterről. Lövése mellé ment.

65. perc: A harmadik ETO-csere. Völgyi helyére Dinjar jön.

63. perc: Újpesti csere. Tóth N. le, Foxi be.

60. perc: Sándor rúgta fel Bicakot. Sárga lap. Cserél az ETO: Bicak helyére Brnovic jön.

56. perc: Tisza kiugratásával Kabát cselezte be magát a védők között a győri kapuig. Sztevanovic védte a közeli próbálkozást.

52. perc: Pilibaitis lába sült el távolról. 22 méteres lövése a kapu fölé szállt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben cserélt az ETO. Kink helyett Koltai a pályán.

A félidőben: 0-0

45. perc: Vége az első félidőnek. Az első negyvenöt percben nem esett gól.

43. perc: Tóth Norbert 22 méteres szabadrúgása után a bal felsőből szedte ki a labdát Sztevanovic.

39. perc: Eseménytelen 10 perc után egy sárga lap. Szabó Ottó rúgta fel hátulról Tiszát.

29. perc: Stokes próbálkozott távolról. 25 méteres lövése megpattant Sztevanovic előtt, de a kapus így is fogta a labdát.

27. perc: Egy nagy bedobást követően Tisza lőtt az ötös bal sarkáról kapura. Bicak még időben belelépett a labda útjába.

22. perc: Bicak forgatta be az újpesti térfél bal oldalán Dudicot. A pontos középre ívelést Aleksidze a kapunak háttal állva stoppolta le, majd fordulásból 8 méterről lőtt. Balajcza nagyot védett.

16. perc: Kink "ültette hintába" a jobb oldalon, a tizenhatos sarkánál Pollákot. A harmadik csel után ballal a hosszúra csavart. Fölé.

11. perc: Az első ziccer a találkozón. Bicak húzott el a bal oldalon, majd laposan középre gurított. Az érkező Aleksidze senkitől sem zavartatva belsővel 11 méterről fölé lőtt.

1. perc: Gyásszünettel kezdődött a mérkőzés. A szurkolók, játékosok a 19 éves korában elhunyt Beck Tamásra, az ETO futballistájára, valamint az Újpest futballistájának Vermes Krisztiánnak közelmúltban eltávozott édesapjára emlékeztek. A hazaiaké volt az első támadás lehetősége. 

Korábban:

Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője:

"A bajnoki nyitányon olyan csapattal játszunk, amely évek óta esélyes az aranyéremre. Ezt a feladatot, függetlenül attól, hogy vannak sérültjeink, a lehető legjobban kell megoldani. A keretből több futballistára nem számíthatok, és olyanok is vannak bőven, akiket hosszú kihagyás után - Dudás, Koltai, Tokody - újra "fel kell építeni". De nem siránkozni kell, hanem odaállni a kihívás elé. Soha nem féltem egyik ellenféltől sem, most sem fogok. Jó taktikával az Újpestet is le lehet győzni."

Willie McStay, az Újpest vezetőedzője:

"Egy erős csapat lesz az ellenfelünk, bízom benne, hogy győzelemmel tudjuk kezdeni a bajnokságot. A Steaua elleni mérkőzés után több játékosom is kisebb sérüléssel bajlódik, de többségük pályára tud lépni."

Olvasóink írták

 • 15. 07743 2009. július 27. 15:45
  „Az első félidőben kontrából volt pár formás ETO támadás.A cserék,kivétel a Koltai,visszafogták a csepatot.Pintér rosszul meccselt.Nem sokat tanult az elmult három évben,legfeljebb,a bekkelést tanulmányozhatta.Az ETO csatárai a lelátón,és a kispadon ültek.Így nem várható siker.Ami a Vidéki Pályaudvar fradistáit illeti,90 meccsen át ácsingóztak az NBI-re,mire vissza engedték a csapatukat,nem volt bátorságuk kiállni a Szombathely ellen a Bobby legényeknek.Csakazért is hajrá ETO!!”
 • 14. lorincz22 2009. július 27. 15:40
  „13-as. A külföldi játékos ára és fizetése töredéke a magyar "sztárokhoz" képest! Mondjál hamar nyolc magyar ifjú tehetséget akiket Pintér beállithatott volna a külföldiek helyett! Na jó,legyen három! Hiába győri a gyerek ha nem üti meg ,a magyar nb1.es szintet sem,pedig aztán tudja mindenki , milyen ez a szinvonal! Szomszédainknál is sok az idegenlégios igaz ők akkor kezdik a nemzetközi szereplést amikor a magyar focisták befejezik, összel. A tavalyi kolozsvári csapatban ha jól tudom három romániai játékos volt stabil tagja a kezdő 11.nek. Nem vallottak szégyent sem a Roma sem a Chelsea ellen sem.Megnézhetjük az Ukrán vagy Szlovák csapatokat is tele vannak idegenlégiósokkal! Szerintem ez segitett az ottani országok focistáinak, és végbement egy olyan mentalitás változás amire, szüksége van ,de nagyon, a magyar labdarúgásnak,de lehet hogy az egész országnak! Nem lehet a múltból megélni és mindig arra hivatkozni, miközben,mások régen elhúznak mellettünk minden területen!(szlovákok, románok, szerbek,ukránok)”
 • 13. TeknőcErnő 2009. július 27. 12:11
  „A kezdőben 8 idegenlégiós, utána beáll még kettő. A meccset meg láttátok. Érdemes?”
 • 12. okostojas007 2009. július 27. 11:23
  „úgy látszik még a pintér sem tud itt gólt rúgni...........”
 • 11. alibébi 2009. július 26. 23:53
  „Hinni kell abban amit, vagy akit szeretünk és akinek szurkolunk. Így van ez a focival is. Nem egy angol bajnokság, de Magyarország sem Anglia, és nem csak a fociban nem lehet összehasonlítani a kettőt egymással....ez van. Attól sajnos nem lesz jobb, ha mindig csak leszólják egyesek.Ha valami nem tetszik, azt nem kell nézni. Ezzel saját magát sem idegesíti az ember és másokat is megkímél a hülyeségétől és a negatív megjegyzéseitől is.
  Tény, hogy a második félidő nem volt vmi fényes, de az elsőben voltak nagyon jó megmozdulások, amiben pl a lent említett Völgyi nem éppen zavaró tényezőként működött közre...
  Hajrá ETO!”
 • 10. ultras 2009. július 26. 23:34
  „jó estét. A végére elfáradt sajnos az ETO. Tény, hogy a nívó nem volt annyira magas, tény, hogy a külföldi foci jobb, de sokan szeretik az ETO-t. 4200 néző hazai viszonylatban azért annyira nem rossz, bár a stadionban nem tűnt annyinak. Tisztelt Zöldsas! Itt senki sem bántotta az Ön csapatát, Ön se tegye. A vita az ok, de a p@r@sztkodás már nem az. Sok vidéki zöld sas osztja az észt, leparasztozza a győrieket, majd felszáll a vidékiben a buszra. Közben az Üllői út környékén sem járt még. Tisztelet a kivételnek és az igazi szurkolóknak.
  Hajrá, ETO!”
 • 9. stopper 2009. július 26. 22:32
  „kikelet_ valahogy jól látod a dolgokat.. vannak itt okoskodó fotelszurkolók, meg csak a beszólogatásért idenéző(focihoz nem sokat értő) ftc drukkerek is(utóbbiakat szerencsénkre jó sokáig nem láthattuk,most valahogy felébredtek megint,hogy nb1-ben a csapatuk :D)
  a magyar foci olyan amilyen, aki nem szereti tényleg nézze az angolt, meg a többi minőségi focit produkáló ligákat, s inkább nyilatkozzanak ott, ne itt fikagyurizzanak :)
  magyar szinten nem volt rossz meccs, pár gól azért elsülhetett volna :(
  Bajzát sokszor kezelhetetlen és nagyképű volt, de a góljai tényleg hiányozni fognak Győrből. Vérbeli csatár nélkül nehéz lesz kijutnia a Győrnek az áhított nemzetközi porondra.”
 • 8. kikelet_ 2009. július 26. 21:53
  „Az új szezon elkezdődött, látom az okoskodó fotelszurkolók máris rászabadultak a fórumra. Ha nem csak fikázni járnátok ide, talán tudnátok a kevés néző okait is... Első fordulóhoz képest egyébként nem volt rossz meccs. Ha néhány zavaró elemtől sikerül megszabadulni (pl. Völgyi), jönnek majd a gólok is.”
 • 7. kiseto 2009. július 26. 21:49
  „Azért a szárnyaszegett szarkapistivel felálló csapatot simán fogjuk alázni.
  Hajrá magyar foci! (ez a mienk még ha 1 kicsit savanyú is)”
 • 6. tódi 2009. július 26. 21:38
  „Jó lesz ez , legközelebb már kimegyek.”
 • 5. Primax 2009. július 26. 21:30
  „Ez nem labdarúgás. :(:(:(
  Maradok az igazi focinál, a TV-ben...angol, német, olasz, spanyol bajnoki meccsek.
  Azokon a meccseken 5 perc alatt több történik, mint itthon a 90 perc alatt.
  Sajnos.”
 • 4. ZöldSas 2009. július 26. 21:03
  „Alibébi.Te mit néztél? Ez volt jó meccs pff pocsék volt...
  Na meg nézök sem voltak ebbe a "szép"stadionba sok hü hó semmiért hihi
  Pintér össze szedi magát anyagilag és távozik:):):)
  Ez a két csapat nem ellenfél.HAJRÁ FRADI:):):)”
 • 3. alibébi 2009. július 26. 20:48
  „Egyáltalán nem volt ez rossz meccs, csak még egy csatár kellene, aki Bajzátot vmelyest pótolni tudná...Vele szerintem megnyerhettük volna. Az ő lábában mindig benne van a gól, és az fontos...mert hiába játsszik jól a csapat, ha nincs aki belője a labdát a kapuba...2 csatár kevés ehhez. De Hajrá ETO!!!Kezdetnek jó volt, csak mégjobbat...”
 • 2. RickCartman 2009. július 26. 19:31
  „belenéztem,tévében, vesztemre...se foci, se szurkolók, ezek itt mind hurkagyurkák, minek oda az a csiricsáré stadion? Jó, tudom, de hogy focimeccshez ez a valami, ami ott zajlott, nem hasonlított, azt is tudom...”
 • 1. ZöldSas 2009. július 26. 16:00
  „Nehéz ellés lesz x nek mind két csapat örülne!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tour de France - Contador a bajnok, Armstrong harmadik

Tour de France - a spanyol Alberto Contador a vasárnapi zárószakaszon megőrizte az összetettben… Tovább olvasom