Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

ETO: első hazai győzelem

Ha nem is szórakoztató játékkal, de legyőzte ellenfelét a megyei rangadón a Győri ETO FC.

Soproni részről a kudarc után Csank János edzőt kérdeztük.
A mérkőzésre átszervezte csapatát Reszeli Soós István, a győriek szakmai igazgatója, az eddig megszokott háromcsatáros rendszer helyett csak két támadó, Kenesei Krisztián és Priskin Tamás rohamozta a soproni kaput. A vendégeknél a hét közben elbocsátott szerb Bojan Lazic szerepét pedig Horváth Andrásra bízta Csank János edző.

Reszeli Soós István
Hamar előnyhöz jutott a győri együttes, de úgy festett, a gól nem zavarta meg a soproniakat, akik valamivel többet birtokolták a labdát. Nyilván ebben szerepet játszott, hogy a hazai csapat tudatosan engedte át a pálya nagyobb területét annak érdekében, hogy Vinczéék egy gyors ellentámadásból növelni tudják előnyüket.  Nos, ez be is jött, ugyanis a győri irányító remek megmozdulását követően Kenesei remekül fejezett be egy kontrát. A szünet előtt – soproni szempontból a legjobb pillanatban – szépített a vendégcsapat, s máris nyílttá vált a találkozó.

A pihenő után egy óvatosabb hazai csapatot láthatott a publikum. Ennek ellenére a nagyobb helyzetek inkább a remek napot kifogó Szasa Sztevanovic kapuja előtt adódtak, Reszeli Soós István le is cserélte Varga Zoltánt és Darko Pericet, s behozta az inkább védekezésben jeleskedő Jäkl Antalt és a fiatal Zsók Józsefet. Ez nem is tetszett a látványosabb, gólra törőbb játékra áhítozó hazai közönségnek, amelynek soraiból néhányan pfujolással „jutalmazták" a mutatott teljesítményt.

Reszeli Soós István szakmai igazgató: – Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl, amely előtt már nagy taktikai csata folyt. A szerkezet változtatásával, Peric beállításával váltásra kényszerítettük a Sopront. Sikerült megszereznünk a három pontot s jól is bírtuk erővel a kilencven percet, ez mindenképp örömteli dolog, ennek adtam hangot a lefújást követően is. Bízom benne, hogy ez a győzelem majd kellően feloldja az elmúlt hetek sikertelenségei miatt a játékosokban keletkezett görcsöket.
 Többen is bírálták a győri szakvezetőt cseréi miatt, igaz, az eredmény végül az ETO taktikáját igazolta.

– Nem szeretnék magyarázkodni, de nem értem, hogy miért titulálták gyávaságnak a cseréket, amiket végre kellett hajtanom. A soproni játékosok gyakori helycserével igyekeztek megbontani a középpályánkat és ez időnként sikerült is nekik. Erre valamit lépni kellett, s úgy éreztem, hogy mindenképp szükséges a váltás.

Priskin Tamás: – Örülök a győzelemnek és annak, hogy ismét hozzájárulhattam a sikerhez. Küzdelmes meccs volt,  amelyen összességében megérdemelten szereztük meg a három pontot. Remélem, hamarosan közönségünket nemcsak eredményes, hanem szórakoztató játékkal is ki tudjuk majd szolgálni.

Kenesei Krisztián:  – Azt mindenki láthatta, hogy a csapat hajtott, sokat tett a győzelemért. Az igaz, hogy a játék még nem volt az igazi, ebben valós tudásunk harminc-negyven százalékát  mutattuk, de reménykedem, hogy a következő fordulókban, talán épp a  Ferencváros ellen, ebben is javítani tudunk. 

Tóth Péter: – A mérkőzés előtt sokat beszéltünk arról, hogy többször próbáljuk üres területre, a védők mögé ívelni a labdát. Első gólunk előtt így tettem, ami után jogos tizenegyeshez, majd előnyhöz jutottunk. Harcos mérkőzés volt s a lényeg, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet.    

Horváth András: – Sajnos két gól előnyt adtunk az ETO-nak, amit a zöld-fehérek könyörtelenül kihasználtak. Utána mezőnyfölényben játszottunk, ám csak a szépítésre futotta.

Horváth Tamás: – Számunkra nagyon pechesen indult a mérkőzés. Érzésem szerint a tizenegyes nem volt jogos. Sajnos rendszeresen futunk az eredmény után. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken be tudjuk rúgni a helyzeteinket, hiszen ez döntő lehet a továbbiakban.
Bagoly Gábor: – Küzdelmes mérkőzésen sajnos az elején kaptunk két gólt, utána végigtámadtuk a mérkőzést és voltak is lehetőségeink. Véleményem szerint nem érdemeltünk vereséget.
A győri vezetők a mérkőzés bevételét – 900 ezer forint gyűlt össze, ezt a győri csapat kiegészítette egymillió forintra – a találkozó után átadták az árvíz sújtotta székelyudvarhelyi FC Budvar labdarúgócsapata képviselőinek.
vincze ottó, a mezőny legjobbja itt hanák mellett húz kapura.
Fotó: Szük Ödön
Reszeli Soós István minden szempontból nehéz kilencven percet élt át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységben az erő?

Egyesült a Győri RC Jedlik és a Széchenyi ESE férfiszakosztálya. A csapat az első osztályba nevezett… Tovább olvasom