Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

ETO B: döntetlenekben már rekorderek

Hetedik helyen, a középmezőny élén végzett ősszel az ETO FC B az NB II Nyugati csoportban.
A gárda még ennél előkelőbb pozícióban is zárhatta volna a szezont, ha nem játszik nyolc alkalommal döntetlent.

Nem lehetnek elégedetlenek az ETO FC másodosztályú csapatának szakvezetői. A Klement István és Galambos Zoltán által dirigált zöld-fehérek ugyanis jó szezont zártak.

A Rába-partiak „árnyékcsapata" 14 mérkőzésből négy alkalommal mind a három pontot megszerezte s mindössze kétszer hagyta el vesztesen a játékteret, Csak a jó erőkből álló Siófok és a Tatabánya győzte le a zöld-fehéreket.

„A nyáron jelentős változás történt a klub felépítésében. Both Józsefet szakmai igazgatónak nevezték ki, míg az első csapat vezetőedzője Pintér Attila lett. Ez természetesen minket is érintett, mert sokkal közvetlenebbé, tervszerűbbé vált a kapcsolat az NB I-es kerettel és az utánpótláscsapatokkal. Ettől függetlenül az elhatározásaink nem változtak, továbbra is eszköznek, s nem célnak tekintettük a másodosztályt. Megfelelő színtérnek, hogy a tehetségek beérjenek, tapasztalatot szerezzenek, illetve a sérülésből lábadozó vagy kevesebb szerephez jutó NB I-es futballisták lehetőséghez jussanak" – fogalmazott Klement István, aki csaknem változatlan kerettel vághatott neki az új pontvadászatnak. „Nagy változás a keretben nem volt, Póti és három idegenlégiós, Ato, Bakhtadze és Lortkhiphanidze, valamint az első kerethez tartozó Sánta kapus csatlakozott hozzánk."

Velük együtt jó teljesítményt nyújtott a csapat, s akár még előkelőbb helyen zárhatta vona a szezont, ha nem játszik annyi döntetlent. Az ETO B nyolc(!) alkalommal osztozkodott ellenfeleivel a pontokon.

„Nyilván egy olyan együttesnek, amelynek egy-egy mérkőzés után jelentősen változhat az összetétele – bár ebben a szezonban a jobb koordinációnak köszönhetően az úgynevezett átjátszás az első keretből sokkal zökkenőmentesebb volt –, könnyebb feladat a védekezését kialakítani. Ezt bizonyítja, hogy a Gyirmót után nekünk lett a legkevesebb vereségünk. Viszont valóban sok döntetlent értünk el, amiket három kategóriába sorolnék: több olyan találkozónk is volt, ahol vezettünk, mégis meg kellett elégednünk az egy ponttal. Ezeken a mérkőzéseken győzelmi esélyt szalasztottunk el. Aztán volt három reális döntetlenünk, s bár sokat tettünk érte, a gyirmóti pontszerzésünkhöz már szerencse is kellett."

Viszont ha győzött, akkor nagy különbséggel nyert az együttes. A Hévíznek négy, a Barcsnak és a Honvéd B-nek 5–5 gólt lőttek Csermelyiék.

„Ha vezettünk, könnyebb volt előhívni azokat a dolgokat, amiket edzéseken gyakoroltunk. Persze vannak jó játékosok is a csapatban, a szép győzelmek nyilván nekik is köszönhetők."

Többen nyújtottak átlag feletti teljesítményt ősszel.

„Az idősebbek közül Nyári és Jäkl játékát emelném ki. Ők azért is vannak velünk, hogy legyen a fiataloknak kiktől tanulniuk. Utóbbi ráadásul még mint kezdő edző lát el pluszban feladatokat. Kiss Szabolcs és Csermelyi gólerős volt, Berde egyenletesen jól teljesített, Sánta remekül védett az egész szezonban, s Vető is jó produkciót nyújtott."

Egyelőre csak egy futballista távozása biztos.

„Póti az NB II Keleti csoportjában, a Hajdúböszörmény csapatában folytatja pályafutását. Többen, Berde, Bieder, Vető, Sharashenidze és Bakthadze ugyan az első kerettel készül, más távozó egyelőre nincs. Érkező a fiatalabb korosztályból azonban, ahogy eddig is, várható."

A felkészülés már elkezdődött, a rajtig szerda-szombat ritmusban több felkészülési mérkőzést játszanak a zöld-fehérek.

„Célunk a téli szünetben sem változott: a másodosztállyal biztosítani szeretnénk fiataljainknak és a már említett sérülésből felépült élvonalbeli labdarúgóknak a játéklehetőséget. Szám szerint az első tízben szeretnénk végezni, mert ha nem változik a versenykiírás, csak így maradhatunk az NB II-ben. Nem egyszerű feladat az említett céloknak úgy megfelelni, hogy közben még eredményesek is legyünk, de igyekszünk helytállni" – tette hozzá befejezésül a szakvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brazil játékosokat tesztel az ETO FC

Labdarúgás - A felkészülés második hetébe lépett a Győri ETO FC, amelynek keretéhez már csatlakozott… Tovább olvasom