Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

ETO a vereség után - Miriuta László feldúlt és nem adja a nevét

"Senki nem mond nekünk semmit, sem az elnök, sem a sportigazgató. Ha nyolc-tíz napon belül nem történik valami, akkor én is elköszönök" - fakadt ki Miriuta László.
Nagyot harcoló csapata az utolsó pillanatban kapott góllal veszített a Nyíregyháza ellen (2–3), Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője így rendkívül rossz lelkiállapotban beszélt a mérkőzésről és a folytatásról.

„Tisztázni kellene a helyzetet, és látni kellene valami jövőképet, mert enélkül nehéz motiválni a játékosokat" – mondta Miriuta László a találkozó. Arról is beszélt: mindenkinek szüksége lesz önkritikára, a jelenlegi nehéz körülmények között megtett-e mindent azért, hogy a csapat eredményes legyen.

Miriuta László
Miriuta László


„A héten már voltak itt menedzserek az öltözőben, mint Vörösbaranyi József. Beszélgetnek a játékosokkal, de én ezt nem fogom engedni. Ilyen a világon sehol nincs, még ha rossz helyzetben van a csapat, akkor is meg kell próbálni másra gondolni, másnak kell a fejekben lennie. Reggel és este Budapestről ingázom a saját költségemen, mert már nem lakhatok a szállodában. A szurkolóknak sem az jár, amit most kapnak. Ha kell, megy néhány játékos, vagy ha kell, én távozom. Becsülettel dolgozom, vártam, hogy hazajöjjek Győrbe, de ezt nem fogom eltűrni.

Nem mondom, hogy elterelték volna a játékosaim figyelmét ezek a
dolgok, de a meccs előtt is mondtam: aki akar, az dolgozzon becsülettel, aki nem, az menjen haza és többet ne jöjjön. Lehetőséget kell adni a fiataloknak – ha a másik nem akar játszani, akkor jöjjenek ők."

Az ETO-nál mostanában a kilátástalanság és a pénztelenség az úr. Ez tükröződik Miriuta László jövőképén is.

„Németországban edzősködtem, Romániában sikeredző voltam. Ami itt történik, ahhoz nem adom a nevem. Itt vagyok egyedül, de én nem vagyok bohóc. Katasztrofális talajú pályán edzünk, két-három hónapja nincs fizetés, és nem látjuk, hogy mi lesz később. Senki nem mond nekünk semmit, sem az elnök, sem a sportigazgató. Azt sem, hogy májusban vagy júniusban jobb vagy rosszabb lesz, megyünk-e a negyedik osztályba. Ha nyolc-tíz napon belül nem történik valami, akkor én is elköszönök" – zárta gondolatait feldúltan Miriuta László.

És vajon történik valami?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda bajnoki döntő - Előnyben a Sopron - fotók

A Soproné sikerével 2–1-re vezet a fináléban.

Tovább olvasom