Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

ETO - Rangos elismerés a bajnoki címekért

A Verebes-korszak után a második győri labdarúgócsapat kapott Pro Urbe díjat.
A városi közgyűlés a harminc év után ismét bajnok ETO FC-t jutalmazta. Verebes József mesteredző, Vanyus Attila, a női kézilabdázók korábbi elnöke és Tarsoly Csaba, az ETO FC elnöke Győr díszpolgára lett. Ugyancsak Pro Urbe díjat kapott a Rába ETO futsalcsapata.

Sportos napot tartott szombat délelőtt Győr közgyűlése. Három, a városért sokat tevő sportvezetőt és két bajnokcsapatot köszöntöttek és jutalmaztak a városháza dísztermében.

„A város legjelentősebb kitüntetései közé tartozik a díszpolgári cím és a Pro Urbe díj. Ezeket olyan személyek, közösségek kaphatják meg, akik valami fantasztikus dolgot tettek Győr érdekében. A város életében a sport kiemelkedő helyen áll. Eddig is születtek szép egyéni eredmények, s köszönhetően együtteseink játékosainak, edzőinek, szakvezetőinek és segítőinek, csapatsportágakban is eredményesek vagyunk. Mellettük három olyan kiváló sportember kap ma elismerést, akiket senkinek nem kell bemutatni" – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az esemény nyitóbeszédében.

Elsőként Tarsoly Csaba, az ETO FC elnöke vehette át a kitüntetését, aki maga mellé hívta családját, hiszen – ahogy kiemelte – nélkülük nem sikerült volna ezt a sikert elérnie, az elmúlt tizenkét évet végigvinnie. A díszpolgári elismerés így nekik is jár.

Vanyus Attila is megköszönte családjának a támogatást, majd hozzátette, nagyon szereti Győrt, s hogy büszke arra is, milyen elődök – Kossuth Lajos, Széchenyi István – után kaphatott ilyen rangos elismerést.

Ezután Verebes József, az ETO nyolcvanas évekbeli aranycsapatának edzője vette át a kitüntetést.

A „Mágus" a rá jellemző könnyed stílusban elevenítette fel az egykori sikereket és kijelentette, reméli, a mostani együttes sem elégszik meg egy bajnoki címmel.

Zárásként a két bajnokcsapat, az első osztályban harminc év után ismét aranyérmes Győri ETO FC nagypályás futballcsapata és a sorozatban már negyedik bajnoki címét szerző Rába ETO futsalcsapata kapott Pro Urbe díjat. Az együttesek tagjai, bár közösen kapták az elismerést, egyesével vehették át az erről szóló oklevelet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu Eb: története egyik leggyengébb Eb-jén van túl a válogatott

Az aranyérmek számát tekintve története egyik leggyengébb Európa-bajnokságán van túl a magyar… Tovább olvasom