Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

ETO - Puska: ˝Az egyik srácot megfogtam, egy másikat pedig félrelöktem˝

"Sajnálom, hogy ilyen a hangulat most az ETO körül, mert ez a csapat sokkal jobbat érdemelne" – tette hozzá Puska Péter.
A múlt heti ETO–SVSE Ligakupa-meccs utáni eseményekkel kapcsolatban kedden jelentkezett a szerkesztőségben Puska Péter.
Elmondása szerint előbb szemtanúja, majd részese is volt az eseményeknek. Bevallása szerint egy szurkolót megfogott, egy másikat pedig félrelökött és ordított velük.

Néhány nappal ezelőtt többek közt arról számoltunk be, hogy távozik a Győri ETO FC mérkőzéseiről a Security Patent biztonsági szolgálat, amely eddig a találkozóik rendjéért felelt az ETO Parkban.

A döntés előzménye az ETO FC–Soproni VSE-GYSEV Ligakupa-mérkőzés volt, amely paprikás hangulatban ért véget. A zöld-fehérek nem tudták legyőzni NB II-es ellenfelüket, s a hazai szurkolók egy része már a találkozó alatt is hangot adott nemtetszésének.

Internetes szurkolói információk szerint a mérkőzés végén Pintér Attila vezetőedző, Ökrös András ügyvezető igazgató és Tarsoly Csaba elnök is odament a szurkolókhoz, utóbbi ekkor többek között azt mondta a drukkereknek, hogy visszafizeti számukra a bérletük árát.

A klub hétfő este közleményben cáfolta, hogy Tarsoly Csaba biztonsági emberekkel ment volna oda a szurkolókhoz, az ETO FC hivatalos honlapján megjelent írás szerint teázni és véleménycserére hívta a drukkereket a klubházba, és amikor ő odaért a drukkerekhez, Pintér Attila már nem volt ott.

Jelentkezett a szerkesztőségben kedden Puska Péter korábbi, a megyében ismert futballista, aki egy szektorban nézte végig a Ligakupa-mérkőzést az említett szurkolókkal. Mostanában sokszor látni őt az ETO klubépületében, jó a kapcsolata Pintér Attila vezetőedzővel.

Elmondása szerint előbb szemtanúja, majd részese is volt az eseményeknek.

„Az állítólagos szurkolók közül többen már a meccs elején elkezdték szidni a csapatot, a vezetőedzőt és az elnököt – mondta Puska Péter. – Gyerekkorom óta szeretem a csapatot, korábban az ETO-ban futballoztam. Nekem az ETO életérzés, a hatvanhármas bajnokcsapatból több edzőm is volt és engem mind arra neveltek, hogy a szeretett klubjához minden körülmények között hűséges legyen az ember. Nem tetszett, amiket bekiabáltak, mert hetek óta egy bizonyos csoport ugyanazon tagjai mindig gyalázták a csapatot. Többször én is és mások is szóltak nekik, hogy ne csinálják ezt, de nem hagyták abba. A pocskondiázás a meccs lefújását követően is tartott. Szidták a csapatot és Pintért, akit ordítva hívtak magukhoz. Ő átjött és megkérte őket, hogy inkább szurkoljanak, azzal segítenék a csapatot, majd távozott. Továbbra is szidták, s ezt már nem bírtam idegekkel. Bevallom, az egyik srácot megfogtam, egy másikat pedig félrelöktem és ordítottam velük, hogy ne mocskolják azokat a játékosokat, akikről pár hónapja, a bajnokság megnyerésekor még úgy könyörögték le az izzadt mezt."

Puska Péter szerint a tumultus láttán jött át a másik oldalról Ökrös András és Tarsoly Csaba is.

„Valóban odajöttek, de biztonsági emberek nélkül és Tarsoly Csaba tényleg áthívta ezeket a szurkolókat a klubházba egy teára. Szó volt arról is, hogy nincs szükség olyan szurkolókra, akik csak vállalhatatlan stílusban tudnak véleményt nyilvánítani és akik miatt több százezres büntetéseket fizet a klub. Ha ők máshogy nem tudnak véleményt nyilvánítani, akkor annak a pár embernek visszafizeti a klub a bérletek árát. Én ezt meg is értem, mert aki csak szidni akarja a csapatot, az jobb, ha otthon marad. Ezek után többen is odamentek Tarsoly Csabához, megköszönve, hogy szólt a hangoskodóknak. Sajnálom, hogy ilyen a hangulat most az ETO körül, mert ez a csapat sokkal jobbat érdemelne" – tette hozzá Puska Péter.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Lacika62 2013. november 24. 16:39
  „86. BudaiKr 2013.11.22. 13:21 Ugye fajankó tükörbe nézel amikor ilyeneket írogatsz????”
 • 90. háté 2013. november 23. 22:07
  „89. BudaiKr - szegény föld, miket kell eltűrnie!
  Tanulj meg olvasni! - Győrt soha nem mocskoltam, és nem is fogom, Győr a szülővárosom, a szülőföldem-mert én magyar vagyok!
  Annyira sötét vagy, hogy a fekete világos szín melletted!
  Micsoda csapatot kreált már megint a fradista: Mezőkövesd- Pintércsapat 3:0!”
 • 89. BudaiKr 2013. november 23. 15:52
  „88. háté 2013.11.22. 18:17

  te szánalom te csak moscskoskodni tudsz a Győr ellen.”
 • 88. háté 2013. november 22. 18:17
  „85. Lacika62 - ahogy írod!
  - és, én is vártam erre a szájkaratézóra, - persze, hogy nem jött!
  Bizony az O-val kezdődött!”
 • 87. Márkakupak 2013. november 22. 14:13
  „Kedves Szabadhegyi Sheriff!

  Minden vízben van egy nagyhal, azóta is várom, hogy a Brescia hármat vágjon a San Siróban, ahogy az álom súgta. Emellett, a Lóhere sosem hervad el, a Korona Calcio pedig az örökös szabadhegyi Boca Juniors. Azt pedig már ´83 óta tudjuk, hogy Duna-papucsban meccsre menni csakis 0-0-s végeredményt hozhat. Hajrá ETO, Forza Napoli, valio Zalgiris Kaunas!”
 • 86. BudaiKr 2013. november 22. 13:21
  „85. Lacika62 2013.11.22. 08:03

  te szánalom mikor tünsz már el végre?”
 • 85. Lacika62 2013. november 22. 08:03
  „84. BudaiKr 2013.11.21. 21:03 Már megint hajtod az ostobaságokat!!! Mit ajánlottál fel??? Többször is kértünk,hogy gyere oda táblán is ki volt írva, de te gyáva módon mindig megfutamodsz... Az állítólagos V.I.P. tagságod is nagy kamu... Érdekes sehol nem ismernek téged... Itt csak kábítod az embereket, és nem csak egy nick néven ..Ha tényleg olyan fontos ember vagy, a stadionban ki mellett ülsz??? A nyugati vagy a keleti oldalon lehet téged megtalálni???
  67. apokalipszis 2013.11.21. 11:48 Rosszul emlékszel!!! Először volt az O szektorban ETO B közép szurkoló tábora és utána ment át az I szektorba. Az I szektoros években volt divat a szurkoló tábor vándorlása a kapu mögé, térfél cserénél.. Most már rémlik valami??? Csak ezt nem mindig nézték jó szemmel a rendőrök...”
 • 84. BudaiKr 2013. november 21. 21:03
  „83. RábaEto1904 2013.11.21. 20:37

  igazad van tesókám én is már egy éve ezt hajtogatom! a mocskoskodók névtelenek és arctalanok én már 1000 szer felajállottam ien lacika 62 meg kópenhággó meg hátté féléknek hogy beszéljük meg szeméesen de eggyik se mert fésztu fész leállni velem. enyit érnek. Mi vagyunk a jobb és az ETO a Bajnok!!!!”
 • 83. RábaEto1904 2013. november 21. 20:37
  „Elolvastam az összes hozzászólást amit gondolom ti is mind megtettetek!Örülök,hogy többségben vagyunk MI SZURKOLÓK!Mert manapság amikor mindenki napról-napra él és tele van gonddal-problémával a legkisebb gondja is nagyobb az embereknek annál,hogy azzal foglalkozzanak milyen esztétikailag a stadion és,hogy ki az aki végre odaszól a hangoskodóknak!Egyet meg kell tanulnunk,sajnos vannak szabályok amit sajnos be kell tartanunk!Meg lehet szegni a szabályokat csak azért vállalni kell a felelősséget!Nekem senki ne mondja,hogy azért büntették meg a klubot,mert magyar népdalt énekeltek a szurkolók!Mert nem!Egy olyan hozzászólás sincs aki itt névtelenül leírta volna,hogy ő mocskolta romániát vagy huhogott!Itt mindenki álszent,kivéve Bennünket SZURKOLÓKAT,akik mind elítéljük a gyalázkodást,kiállunk Puskáért,és Mezőkövesden is ott fogunk szurkolni!”
 • 82. GucciMilano 2013. november 21. 20:20
  „Puskának igaza van ez a csapat sokkal jobbat érdemelne !!! Pár pontra vagyunk a dobogótól,tavaly bajnokok lettünk!Mit akartok még? BL-t nem nyerhetünk!!Az irigy embereknek akiknek semmi sem jó mindig megmarad a névtelenségbe burkolt pár hozzászólás,ami valljuk be nemtúl figyelemfelkeltő!Tiszteletem a tulajdonosnak aki megteremtette ezt a stadiont nekünk!A legendás I szektort pedig azért bontották le,mert a mostani tulaj előtt senki egy fillért nem költött a stadionra,ami pont összedőlt volna mára!A csiripelő károgó 4-5 fő aki folyamatosan írkál,írkáljon!A stadionból ugyis kivágják őket ha ott csinálják a provokációikat meg a vállalhatatlan politikától sem mentes műsoraikat,itt meg ugysem hallja őket senki!Bár ezek szerintem nem járnak meccsre,vagy ha igen akkor talán Gyirmótra,mert elég parasztos a stílus amivel itt próbálnak kötekedve figyelmet kiérdemelni!”
 • 81. mstummer 2013. november 21. 20:15
  „Az ETO szerintem az igazi szurkolónak nem egy klub, hanem egy fogalom, egy eszme, amelyet nem sajátíthat ki magának egy klubtulajdonos vagy egy edző. Ugyanakkor a klubtulajdonos és az edző felelősséggel tartozik a szurkolók felé azzal hogy jó csapatot állítanak össze, amely aztán látványos játékot produkál. Ha ez nem történik meg jogos a kritika.

  Nem attól lesz jó a játék hogy a szurkolók dalolásznak, és buzdítják a csapatot. Persze ez is fontos része, nem véletlenül a 12. ember a csapatban a közönség. De ez az egész feltevés olyan hogy majd akkor lesz jó zene a discoban ha tele lesz a klub. A francokat, majd ha jó DJ lesz és hozzáértő tulajdonos.

  Egyébként ha több 100 ember áll Puska úr mögött akkor miért nem alakítanak egy ultra csoportot, és miért nem buzdítják a csapatot teli torokból. 100 ember már képes elnyomni a hőzöngőket, ( és most tekintsünk el attól hogy jogos vagy sem). Nem azt kell mondani hogy a múltban megcsinálták, a jelenben élünk. Ahogy BudaiKr is mondta nem számít a múlt.

  A Fradi zászlós sztori egyébként tetszett (tényleg), szép kis csíny lehetett. Manapság ugyan ezért sajnos a labdaszedő srácot kiraknák a klubbtól, és az lenne a legkevesebb. Ha már azért is kirakják az focistákat hogy túl sokat edzenek...”
 • 80. BudaiKr 2013. november 21. 19:55
  „mocskoskodok takardjatok a pálya környékéröl! ha ti nem lesztek akkor majd mindenki jobban fog hajtani és jönnek az uj szurkerek akik nem azon nyavajognak hogy mien volt a rugós foci a nyolcvanas évekbe amikor minden második meccs bunda volt meccsenként nem futottak a játékosok 2 kilómétert és a pártitkárok döntötték el hogy ki legyen a bajnok.”
 • 79. drKotász 2013. november 21. 18:48
  „78. háté
  Az én nevem mellett ez szerepel. :---
  Jó keresgélést :DDD”
 • 78. háté 2013. november 21. 17:23
  „Hiába tilt ki bárkit a park tulajdonosa, leszerepelt, egy senki az igaz szurkolók előtt, amikor vállalta, hogy megalázza az ETO -szurkolókat,- meztellábra, meztelenre kellett vetkőzni, háromszoros motozáson átesni a meccs előtt! - mint egy notórius visszaeső, bűnözőnek, tolvajnak, gyílkosnak!
  -
  hiába szájkaratézik az edző /mást nem tud!/, olyan dumát levág, hogy az ember állandóan azon gondolkodik, vajon miért nem azt látja, mint ez a mókus? - a TV, az újság gyalázatosnak mondja, írja,- az edzőnek, vezetőnek tetszett!
  hiába védik a haverok, ezek csak egy epizód szereplők a Győri ETO- életében.
  Ezek mennek, mi szurkolók maradunk.
  - a pályán focizni kell, és nem 11-játékossal a védekezést gyakorolni a meccsen, és az edzőnek nevezetnek nem őrjöngve hadonászni, mint egy zárt-osztályról menekültnek!
  Egyébként senki ne ringassa magát abban, hogy a másik "álnéven" írogat, mindenkinek tudják az email- jét, és becses nevét!”
 • 77. drKotász 2013. november 21. 16:00
  „74. Sid1603
  Agyhalottak üssétek egy mást egy meccs miatt :DDD”
 • 76. drKotász 2013. november 21. 15:58
  „74. Sid1603
  Nagyon máshogy látjuk a dolgokat az biztos, mert szerintem aki ilyent csinál annak nem sok agya van, és még 40 körül is ezen nosztalgiázik, vicc.”
 • 75. Szabadhegyisheriff 2013. november 21. 14:53
  „Kedves Márkakupak !

  Vilniusról meg ne is beszéljünk nemhogy Napoli ! A bosszú nem marad el :)))))))))))))”
 • 74. Sid1603 2013. november 21. 14:48
  „Zöldultra megmondta a tutit. Kinek higgyünk ha nem Puskának??? Annak az embernek aki ilyen tettet végrehajtott annak idején. drKotász te meg ezeket a baromságaidat abbahagyhagyhatnád már!”
 • 73. drKotász 2013. november 21. 14:10
  „Micsoda csodálatos életrajza lehet ennek a PP-nek és 40 körüli emberek ilyen dolgokon nosztalgiáznak az nem kicsit nevetséges, nőjetek már fel. Az hogy ki mit szippant fel azt meg inkább hagyjuk.”
 • 72. Márkakupak 2013. november 21. 13:44
  „Pepe gyerekkori barátom, a 80-as években együtt koptattuk ki focilabdával Szabadhegy füvének 99%-át. Egész életében élt-halt a labdarúgásért. Akadtak vele fegyelmezési problémák, de rendkívül technikás és intelligens futballt játszott. A portugál junior aranygeneráció tagjaira emlékeztet, akik végül nem nyertek felnőtt trófeát, de mégis mindenkiben élnek még a pengés megoldásaik. Lehet, hogy voltak időszakai, amikor zsiványabb volt a kelleténél, de mégis sokkal hitelesebb figura, mint a sok csiribiri nyeretlen kétéves. Meglökött valakit, meg hangosan juttatta kifejezésre a véleményét? Nápolyban már azért meglincselnek, ha a tippmixben a csapat ellen fogadsz. Ha mindenki olyan szenvedéllyel állna focihoz, mint ő, akkor futballnemzet lennénk, nem pedig selejtfelszippantó tranzitország.”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babos Tímea Nizzában készül a szezonra

A torontói döntő utáni pihenőt követően Babos Tímea megkezdte a felkészülést a 2014-es szezonra. Tovább olvasom